Τρίτη 14 Μαρτίου 2023 στις 19.00

Κάλεσμα σε συγκέντρωση για τα Τέμπη

ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΤΥΧΗΜΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ

ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΓΙΑ ΚΕΡΔΗ

Από το βράδυ της 28ης Φλεβάρη, μετά τη σύγκρουση επιβατικής και εμπορικής αμαξοστοιχίας στα Τέμπη, 57 συνάνθρωποι μας είναι νεκροί, ενώ ακόμα δεν γνωρίζουμε ούτε τον ακριβή αριθμό των επιβατών που είχε επιβιβαστεί στο συγκεκριμένο δρομολόγιο.

Μετά το κύμα οργής που έχει ξεσπάσει στους δρόμους και τις μαζικές κινητοποιήσεις που λαμβάνουν τόπο σε κάθε περιοχή της χώρας, σχεδόν σε καθημερινό επίπεδο, η κυβέρνηση επιχειρεί με τον πιο ύπουλο τρόπο να εξαγοράσει τις οικογένειες των θυμάτων, τάζοντας διαγραφή χρεών και θέσεις στο δημόσιο. Μια μεθόδευση που στοχεύει στο να κατευνάσει τη δίκαιη οργή του λαού την οποία βρίσκει απέναντι της. Η κοινωνία δεν μπορεί να ξεγελαστεί με τα μέτρα οικονομικής ελάφρυνσης των θυμάτων, γιατί ξέρει πολύ καλά ότι πρόκειται για ένα κρατικό καπιταλιστικό έγκλημα που ευθύνη φέρει όχι μόνο η ίδια η κυβέρνηση της ΝΔ αλλά και όλες οι προηγούμενες.

Το πολύνεκρο δυστύχημα ούτε τυχαίο είναι, ούτε οφείλεται σε στιγμιαίο λάθος. Οφείλεται ξεκάθαρα στην πολιτική του κεφαλαίου να βάζει τα κέρδη πάνω από την ανθρώπινη ζωή. Και οφείλεται επίσης στην πολιτική του κράτους και των κυβερνήσεων να ξεπουλάνε ό,τι δημόσιο υπάρχει σε ξένους ομίλους και να δίνουν μίζες σε εργολαβικές εταιρείες με οποιοδήποτε κόστος. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, αφού πρώτα επιδίωξαν την πλήρη υποβάθμιση των δημόσιων μεταφορών, ξεπούλησαν την ΤΡΑΙΝΟΣΕ με εξευτελιστικό ποσό στον ιταλικό όμιλο «Ferrovie», ως μνημονιακή υποχρέωση του 2010, που υλοποίησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Ήδη από τον προηγούμενο χρόνο, εργαζόμενοι κατήγγειλαν τα εργατικά ατυχήματα που συνέβαιναν σχεδόν σε καθημερινό επίπεδο, ενώ είχαν προειδοποιήσει ότι εάν δεν δοθεί σημασία στην ολοκλήρωση των σιδηροδρομικών υποδομών για την ασφαλή λειτουργία των τρένων και την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών, οι συνέπειες θα είναι ολέθριες.

Στα πλαίσια λοιπόν της εξυγίανσης και της ιδιωτικοποίησης μετράμε σήμερα τους νεκρούς της τάξης μας. Οφείλουμε να καταλάβουμε ότι πρόκειται για ένα καλά σχεδιασμένο κρατικό καπιταλιστικό έγκλημα. Πλουτίζουν πάνω στην ανάγκη μας για σίτιση, για υγεία, για μεταφορά, για επιβίωση. Να παραμείνουμε στους δρόμους και να διαδηλώσουμε ενάντια στο έγκλημα που συντελείται εις βάρος μας. Μόνο ο λαός θα σώσει το λαό με αλληλεγγύη και αγώνα ταξικό. Καλούμε σε συγκέντρωση Τρίτη 14/3 στις 19:00 πλατεία Δημαρχείου, στο Περιστέρι.

ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ!

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

ΑΔΡΑΣΤΕΙΑ

πηγή : email που λάβαμε στις 13 Μαρτίου 23h