Σάββατο 18 Μαρτίου 2023 στις 20.00

Προβολή cult αντιρατσιστικής ταινίας: Fido

Η εφημερίδα "Η Κόκκινη" σάς καλεί σε μια ξεχωριστή κινηματογραφική προβολή αυτό το Σάββατο 18 Μάρτη!

Το Fido, καναδέζικη «cult» ταινία με ζόμπι, γυρισμένη το 2006, είναι ένα μικρό αριστούργημα που θα σας διασκεδάζει, θα σας συναρπάσει και θα σας μείνει αξέχαστο για όλη σας τη ζωή.
Περιγράφει μια δυστοπική κοινωνία του μέλλοντος, όπου -εξαιτίας μιας ραδιενεργού ακτινοβολίας- οι νεκροί σηκώνονται από τους τάφους τους και μεταμορφώνονται σε ζόμπι.

Όμως, οι άνθρωποι υποτάσσουν τελικά τα ζόμπι και, σε όσα από αυτά επιζούν, τους φορούν ένα ηλεκτρονικό περιλαίμιο, αναγκάζοντάς τα να εργάζονται ως σκλάβοι των ανθρώπων. Τα περισσότερα ζόμπι μεταμορφώνονται σε ανειδίκευτο -και απλήρωτο- εργατικό δυναμικό, άλλα γίνονται οικιακοί βοηθοί, ενώ οι πιο όμορφες ζομπίνες υποχρεώνονται να γίνουν σεξουαλικές σκλάβες όσων ανθρώπων διαθέτουν αρκετά χρήματα για να πληρώσουν τη μεγάλη εταιρεία που «αναβαθμίζει» τα ζόμπι μεταβάλλοντάς τα σε υπάκουο υπηρετικό προσωπικό.

Όμως πάντοτε η εκμετάλλευση οδηγεί σε εξεγέρσεις, συνήθως αναπάντεχες. Το ίδιο και αυτή τη φορά. Και όλα ξεκινούν από μια τυπική μικροαστική οικογένεια, όπου παίρνουν ως υπηρέτη ένα ζόμπι αδέξιο και ασουλούπωτο, αλλά με χαρακτήρα και πολλά χαρίσματα. Τον υπέροχο Fido.

Σάββατο 18 Μάρτη 2023, στις 8μμ.
Στέκι Μεταναστ(ρι)ών Βαλαωρίτου 20, 6ος όροφος

*Ο χώρος είναι προσβάσιμος σε όλα τα άτομα

πηγή : email που λάβαμε στις 17 Μαρτίου 09h