Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023 στις 18.00

Ανοιχτή συνέλευση για τη συνδιοργάνωση ταξικής παρέμβασης στο 1ο συνέδριο Real Estate

Την Πέμπτη 30 Μαρτίου, στο ξενοδοχείο Wyndham Grand Athens (Μεγάλου Αλεξάνδρου 2, πλατεία Καραϊσκάκη), πραγματοποιείται το 1ο συνέδριο Real Estate, με τίτλο «Νέα εποχή στην αγορά ακινήτων - Προκλήσεις και προοπτικές της επόμενης μέρας». Το συνέδριο διοργανώνεται από τον επιχειρηματικό όμιλο Real Group, υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αθηναίων. Χαρακτηριστικά, χαιρετισμούς απευθύνουν ο υπουργός ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης και ο πρώην υπουργός και υφυπουργός Αλέξης Χαρίτσης.

Πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της συνεργασίας κράτους και κεφαλαίου για τη διαμόρφωση της πολιτικής που αυξάνει τα ενοίκια, τουριστικοποιεί τις γειτονιές, πλειστηριάζει τα σπίτια του λαού και πραγματοποιεί εξώσεις. Της πολιτικής αυτής που μετατρέπει τον αστικό ιστό σε απέραντο τουριστικό διασκεδαστήριο, απρόσιτο για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα. Ενδεικτικά, στο συνέδριο συμμετέχουν:

-στελέχη της PRODEA, της εταιρίας που μεταξύ άλλων έχει αναλάβει τα έργα"ανάπλασης" στα Εξάρχεια στο λόφο του Στρέφη.

-ο Γρ. Δημητριάδης, διευθύνων σύμβουλος του Υπερταμείου (ΕΕΣΥΠ), τουκατεξοχήν οργανισμού υπεύθυνου για το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου.

-στελέχη εταιριών μεσιτικής, τουρισμού και διαχείρισης ακινήτων.

Από τα ακριβά νοίκια στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και από τις εξώσεις στην καταστροφή των δημόσιων χώρων, το στεγαστικό ζήτημα αποτελεί κομβικό μέρος της κρίσης που διανύουμε. Τα κοράκια του κεφαλαίου γεμίζουν τις τσέπες τους, με μπίζνες κάθε είδους, ενώ οι τσέπες του λαού και της εργατικής τάξης αδειάζουν. Σα να μην έφτανε αυτό, απειλείται ευθέως πια το στοιχειώδες δικαίωμα της στέγασης.

Σε αυτό το πλαίσιο, καλούμε ανοιχτή συνέλευση στην ΑΣΟΕΕ, τη Δευτέρα 27 Μαρτίου, ώρα 18:00 (αυστηρά), για τη συνδιοργάνωση ταξικής παρέμβασης στο 1ο συνέδριο Real Estate.

ΚΑΝΕΝΑΣ-ΚΑΜΙΑ ΧΩΡΙΣ ΣΠΙΤΙ

ΑΜΕΣΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΝΟΙΚΙΩΝ ΚΑΙ ΠΑΓΩΜΑ ΕΞΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ

Ταξική Πρωτοβουλία Ενάντια στην Αύξηση των Ενοικίων, τις Εξώσεις και τους Πλειστηριασμούς

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/90498/