Σάββατο 8 Απριλίου 2023 στις 13.00

Σούξου Μούξου Queer DIY 3ήμερο

Σε μια πατριαρχική, ετεροκανονική, καπιταλιστική κοινωνία που απορρίπτει κάθε τι το αποκλίνον, ξένο και μη λειτουργικό γι' αυτήν, απαντάμε δημιουργώντας τους δικούς μας χώρους, απορρίψεις, και σχέσεις. Εχουμε την ανάγκη να βρίσκουμε τον χρόνο να μαζευόμαστε, να γνωριζόμαστε και να συζητάμε. Σε μέρη που νιώθουμε ασφαλή, μας χωράνε και δεν μας καταπίνουν, διεκδικούμε την αυτοδιάθεσή μας και δεν την διαπραγματευόμαστε. Θέλουμε να κάνουμε πράγματα από εμάς για εμάς, που δεν έχουν ως πρόταγμα το κέρδος, με μη ιεραρχικούς όρους, οριζόντιες διαδικασίες και με εργαλεία την αυτοοργάνωση και την συνδιαμόρφωση.

Βλέπουμε αυτό το event ως μια αφορμή και έναν τρόπο να εκφράσουμε και να καλύψουμε όλες αυτές τις επιθυμίες.

Παραβιαστικές, εξουσιαστικές, σεξιστικές, κουηροφοβικές, χοντροφοβικές, ρατσιστικές, τοξικοφοβικές, ηλικιοφοβικές, ψυχοφοβικές, ableist, σπισιστικές κλπ. συμπεριφορές δεν θα γίνονται ανεκτές. Σε περίπτωση που δεχτείτε κάποια τέτοια συμπεριφορά ή κάποιο άτομο σας κάνει να νιώσετε άβολα μπορείτε να απευθυνθείτε στα άτομα στο μπαρ και στα άτομα που κάνουν τα τατού και πίρσινγκ (άτομα με διακριτικό).

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

☆ Παρασκευή 07/04

- 19:00 queer ποίηση (φέρνουμε ποιηματά δικά μας η άλλων αγαπημένα)

-21:00 Προβολή ταινίας *4

- 22:00 Χαλαρό μπαρ/καφενείο *2,7

☆ Σάββατο 08/04

- 13:00 - 20:00 Τατού/πίρσινγκ σέσιον *1,3,6

- 17:00 queer diy αραγματακι (φέρτε τα χόμπι σας και τις ιδέες σας να μοιραστούμε τις γνώσεις)

-19:00 reality escapism : συζήτιση για την εμπειρεία του φύλου μέσα από παιχνίδια ρόλων *5

-20:30 ατελιέ κικίτσα: queer clothing (κίτσ vibes) φέρτε ρουχάκια ή ότι υφασματάκια έχετε να ανταλλάξουμε ιδέες (θα ετοιμαστούμε και όλα μαζί για το πάρτι, διάφορα μεηκαπια καλοδεχούμενα)

- 22:00 PARTY *2,7

☆ Κυριακή 09/04

- 13:00 - 18:00 Τατού/πίρσινγκ σέσιον *1,3,6

- 18:00 Ανοιχτή κουβέντα: σώμα, gender και τροφή *5

- 22:00 Χαλαρό καφενείο με τσάι και mocktails *2,7

*1. Bring your own κόσμημα.

*2. Bring your own cup

*3. Τα τατού και τα πίρσινγικ θα ξεκινάνε από ένα ελάχιστο κόστος για την κάλυψη των υλικών κι από εκεί και πέρα θα είναι με ελεύθερη συνεισφορά. Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα χρησιμοποιηθούν για την ενίσχυση του στεκιού, για μεταφορικά έξοδα των ατόμων που θα κάνουν τατού και πίρσινγκ και για την κάλυψη ιατρικών εξόδων και εξόδων διαβίωσης τρανς και κουήρ ατόμων που χρειάζονται στήριξη.

*4. Λόγω του περιορισμένου χώρου του στεκιού την προβολή δυστυχώς μπορούν να παρακολουθήσουν άνετα μέχρι 20 άτομα.

*5. Θα υπάρχει κουτί όλο το τριήμερο στον χώρο του στεκιού για οποιαδήποτε απορία/ερώτηση/σκέψη.

*6. Να μην καπνίζουμε στους χώρους που γίνονται τα τατού και πίρσινγκ.

*7. Το μπαρ θα λειτουργεί με προτεινόμενη συνεισφορά.

*8. Θα υπάρχει πάγκος με DIY πατσάκια, μπροσούρες, κείμενα, κλπ. Μπορείτε να φέρετε τις δημιουργίες σας. Ο πάγκος θα λειτουργεί με ελεύθερη συνεισφορά.

*9. Το στέκι είναι σε ισόγειο, αλλά δυστυχώς ο χώρος δεν ειναι προσβάσιμος με αμαξίδιο. Ωστόσο, όποιο άτομο ενδιαφέρεται για κάποιο θινγκ του ιβέντ και δεν μπορεί να παρευρεθεί μπορεί να επικοινωνήσει με τη Ντάμα. Υπάρχει δυνατότητα να γίνουν τατού και πίρσινγκ σε άλλο χώρο και online συμμετοχής στην κουβέντα. Είμαστε ανοιχτά ως προς τη μεταφορά των δράσεων και εκτός του στεκιού, σε πιο accessible χώρους.

*10. Μας είναι σημαντικό τα περισσότερα από εμάς να μη βιώνουμε triggers ,ανεξάρτητα από το τι καταναλώνει το κάθε πλάσμα στην καθημερινότητα του δεν νιώθουμε άνετα να μπαίνουν πτώματα στο χώρο του στεκιού -εντός η εκτός των εκδηλώσεων του.

*11. Ολες τις μέρες θα θέλαμε να λειτουργεί ακόμα και πρωτοβουλιακά vegan συλλογική κουζίνα στο χώρο, οπότε μπορείτε να φέρετε πραγματάκια (φαγητό, μαγείρεμα) // *10

Η Ντάμα Κούπα ως στέκι - και ειδικά στη συνθήκη καταπίεσης του ενοικίου- συντηρείται με τη συνεισφορά των ατόμων που στηρίζουν. Στο χώρο θα υπάρχουν κουτιά ενίσχυσης σε διάφορα σημεία, αφενός για να απαλλαγούμε από την καταναγκαστική συνθήκη της κατανάλωσης για τη στήριξη του στεκιού, αφετέρου επειδή είναι μονομερές τα έξοδα των αναγκών να βγουν ως επί το πλείστον από το μπαρ.

Επικοινωνία: https://www.facebook.com/profile.php?id=10006…

Αυτοπαρουσιαστικό κείμενο συλλογικότητας: https://athens.indymedia.org/post/1624486/

πηγή : email που λάβαμε στις 26 Μαρτίου 13h