Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023 στις 19.00

6 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον αγώνα του προλεταριάτου, των νέων, του λαού στη Γαλλία

ΚΚΕ(μ-λ) | Συγκέντρωση την Δευτέρα 27/03 στις 19:00 στην Γαλλική Πρεσβεία | Αλληλεγγύη - Νίκη στον αγώνα του προλεταριάτου, της νεολαίας και του λαού της Γαλλίας!

ΟΛΟΙ στην συγκέντρωση αλληλεγγύης την Δευτέρα 27/03 στις 19:00 στην Γαλλική Πρεσβεία!

Η Γαλλία φλέγεται από τον απεργιακό αγώνα του προλεταριάτου, τις καταλήψεις και τις διαδηλώσεις της νεολαίας και του λαού. Εκατομμύρια άνθρωποι βρίσκονται στους δρόμους εδώ και μέρες. Όχι μόνο δεν πτοούνται από την άγρια καταστολή, αλλά πυκνώνουν τις γραμμές του αγώνα ενάντια στην αντεργατική-αντιλαϊκή πολιτική του Μακρόν, την πολιτική του συστήματος της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης. Οι αντιδραστικές ανατροπές στο ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό είναι η αιτία αλλά και η αφορμή του αγώνα που παίρνει ήδη διαστάσεις εξέγερσης. Γιατί αυτές οι αντιδραστικές ανατροπές προστίθενται στην πολύχρονη επίθεση του κεφαλαίου και του συστήματος ενάντια στο σύνολο των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων των εργατών, του λαού, της νεολαίας, των μεταναστών. Είναι οι ίδιες πολιτικές που ζει στο πετσί του ο λαός, η νεολαία και η εργατική τάξη της χώρας μας εδώ και πολλά χρόνια. Είναι οι ίδιες πολιτικές που χτυπάνε το προλεταριάτο και τους λαούς ολόκληρου του πλανήτη.

Ενώ ο Μακρόν υπερασπίζεται το κύρος της ιμπεριαλιστικής Γαλλίας και τα συμφέροντα του γαλλικού κεφαλαίου, και προβάλλει μέσα από την εφαρμογή του προεδρικού διατάγματος γυμνή και απροκάλυπτη τη δικτατορία του κεφαλαίου, ετοιμάζεται ήδη η νέα πανεθνική γενική απεργία την Τρίτη 28 Μαρτίου. Οι μάζες αγωνίζονται για να κάνουν πράξη το σύνθημα "Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη, του απεργού, του άνεργου και του μετανάστη!"

Οι φλόγες του απεργιακού αγώνα της εργατικής τάξης της Γαλλίας, του αγώνα του λαού και της νεολαίας της Γαλλίας, φωτίζουν το δρόμο για το μέλλον των εργατών και των λαών του πλανήτη! Είναι συνέχεια και κλιμάκωση των αγώνων στην Αγγλία, την Πορτογαλία, την Ισπανία, την Ιταλία, την Ολλανδία, τη Γερμανία. Είναι συνέχεια και κλιμάκωση των αγώνων και των εξεγέρσεων εργατών και λαών από τη Λατινική Αμερική και τις ΗΠΑ ως την Ασία, που επίμονα ξεσπούν όλο το τελευταίο διάστημα. Είναι η πάλη και η ανάγκη της εποχής μας, για την οργάνωση και την συγκρότηση της αντίστασης, της διεκδίκησης και της αναμέτρησης εργατών και λαών με το σύστημα της εκμετάλλευσης, της καταπίεσης και του πολέμου

Αυτός ο αγώνας είναι και δικός μας αγώνας! Η οργή των Τεμπών πρέπει και μπορεί να εμπνευστεί και να διδαχτεί από τον αγώνα αυτό! Οι εκατοντάδες χιλιάδες απεργοί και διαδηλωτές της 8ης και 16ης του Μάρτη, ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία της χώρας μας, πρέπει να σταθούν δίπλα στο εξεγερμένο προλεταριάτο, τους νέους και το λαό της Γαλλίας. Να διαδηλώσουν μαζικά την αλληλεγγύη τους στις φλόγες του γαλλικού αγώνα και να βαδίσουν αποφασιστικά στο δρόμο που άνοιξαν. Στο δρόμο του δικού τους αγώνα ενάντια στην πολιτική του συστήματος που δολοφονεί ζωές και δικαιώματα.

  • Κάτω οι πολιτικές του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού!
  • Κάτω οι πολιτικές του εργασιακού και κοινωνικού μεσαίωνα!
  • Στο δρόμο της Γαλλίας να βαδίσει η οργή του λαού και της νεολαίας
    στη χώρα μας!
  • Εργάτες, νεολαία, λαός, νικούν με απεργίες, διαδηλώσεις, καταλήψεις!
  • 24/3/2023

πηγή : https://antigeitonies3.blogspot.com/2023/03/b…


1 2 3 4 5 6

Σας καλούμε στη συγκέντρωση την Δευτέρα 27/3 στις 19:00 στη Γαλλική Πρεσβεία, ώστε να φωνάξουμε για τον λαό της Γαλλίας και τον δίκαιο αγώνα που δίνει!

Αναιρέσεις

πηγή : https://twitter.com/anaireseis


1 2 3 4 5 6

ΝΙΚΗ στους γάλλους εργαζόμενους και νέους - Δευτέρα 27/3, 7 μμ, γαλλική πρεσβεία

Η νίκη του κινήματος στη Γαλλία θα είναι ΝΙΚΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Συγκέντρωση Αλληλεγγύης:

Αθήνα: Δευτέρα 27/3, 7 μμ, Γαλλική Πρεσβεία

Πάτρα: Τρίτη 28/3, 7 μμ, Πλ. Γεωργίου

Εδώ και 2 μήνες, μια μεγάλη ταξική μάχη διεξάγεται στη Γαλλία, που η έκβασή της αφορά τους εργαζόμενους σε όλη την Ευρώπη. Εργαζόμενοι και νεολαία, με επιμονή και αυτοθυσία, παλεύουν για να μην περάσει η αντι-ασφαλιστική μεταρρύθμιση του Μακρόν, που προβλέπει μια νέα αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης. Έχουν γίνει 8 γενικές απεργίες και πολλές μεγάλες διαδηλώσεις σε εθνική κλίμακα, με τη συμμετοχή εκατομμυρίων κόσμου. Η συμμετοχή είναι μεγάλη σε κλάδους και επιχειρήσεις. Η νεολαία έχει μπει μαζικά στον αγώνα - ειδικά τα νεότερα στρώματα, που από πολύ νωρίς βιώνουν την υπερεκμετάλλευση σε μια «απελευθερωμένη» αγορά εργασίας που θυμίζει ζούγκλα.

Η κυβέρνηση του Μακρόν, με πρωθυπουργό τη Μπορν, είναι αδυνατισμένη και απομονωμένη. Αυτό είναι αποτέλεσμα των σκληρών, ακραία ταξικών πολιτικών της όλα τα προηγούμενα χρόνια - και κυρίως της διαρκούς αντίστασης που συναντούσε από τις κινητοποιήσεις εργαζόμενων και νέων, της φθοράς που της προκάλεσαν. Έχοντας ήδη μια ισχνή πλειοψηφία στη βουλή, δεν μπόρεσε να συγκεντρώσει τις απαραίτητες ψήφους για να περάσει τα μέτρα. Προσπάθησε να διαιρέσει τους εργαζόμενους με διακοσμητικές παραχωρήσεις σε ορισμένες κατηγορίες συνταξιούχων, ώστε να αποπροσανατολίσει το κίνημα. Όταν δεν τα κατάφερε, κατέφυγε για πολλοστή φορά σε ένα ειδικό άρθρο του συντάγματος, που επιτρέπει την χρήση προεδρικών υπερεξουσιών, για να περάσει τα μέτρα. Και ταυτόχρονα, χωρίς να έχει άλλα ερείσματα, προσπαθεί να κάμψει τις κινητοποιήσεις με την καταστολή.

Αυτός ο αυταρχικός τρόπος διακυβέρνησης έχει γίνει καθεστώς για τον Μακρόν. Αυτός ο «πρόεδρος των πλουσίων», όπως τον αποκαλούν οι γάλλοι εργαζόμενοι και νέοι, κυβερνά όπως και ο «δικός μας» Μητσοτάκης: δήθεν χωρίς να λογαριάζει το «πολιτικό κόστος», δηλαδή με απανωτά πολιτικά και κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα, τσαλαπατώντας διαρκώς τη βούληση του λαού, κρυμμένος πίσω από ορδές πραιτωριανών-ΜΑΤ. Και την ίδια στιγμή που η ακρίβεια τσακίζει τα λαϊκά στρώματα και τα κέρδη των καπιταλιστών και της πλούσιας ελίτ εκτινάσσονται, αυτός περηφανεύεται για τη «βοήθεια» της γαλλικής εξοπλιστικής βιομηχανίας προς το καθεστώς Ζελένσκι, στον βρώμικο πόλεμο του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία.

Η εξέγερση στη Γαλλία είναι η κορυφή ενός κύματος αγώνων και απεργιών σε μεγάλες χώρες της Ευρώπης (Βρετανία, Γερμανία κ.ά.). Οι εργαζόμενοι απαιτούν το σταμάτημα των νεοφιλελεύθερων «μεταρρυθμίσεων», αυξήσεις στους μισθούς ενάντια στην ακρίβεια, δημόσιες κοινωνικές υπηρεσίες αντί για ιδιωτικοποιήσεις. Το κίνημα στη Γαλλία δείχνει αξιοθαύμαστη αντοχή, διάρκεια, επιμονή: πρέπει να μας παραδειγματίσει, για να βρούμε διέξοδο στις κινητοποιήσεις χωρίς σχέδιο και κλιμάκωση της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας. Η δύναμη του κινήματος δεν βγαίνει από τις αυταπάτες ρεφορμιστών και «προοδευτικών» μέσα στη γαλλική βουλή (και των «αντιπροσώπων» τους σε άλλες χώρες) - αλλά από τον δρόμο, την απεργία, τη διαδήλωση, την κατάληψη, τη σύγκρουση με τους μηχανισμούς καταστολής.

Οι Γάλλοι εργαζόμενοι μπορούν και πρέπει να νικήσουν. Αυτή θα είναι νίκη όλων μας. Για να ξηλώσουμε τα μνημόνια, τις ιδιωτικοποιήσεις, την ακρίβεια. Για να ρίξουμε τους «μονάρχες Λουδοβίκους» όπως Μακρόν και Μητσοτάκης και τις αυλές τους, να φράξουμε τον δρόμο σε κάθε επίδοξο διάδοχό τους. Για να μπει μπροστά η διάλυση της αντιδραστικής ΕΕ, αυτού του «στρατηγείου» νεοφιλελεύθερων αντεργατικών και αντιδημοκρατικών πολιτικών. Με την αποφασιστική ανάπτυξη όλων των αγώνων μας, την οικοδόμηση μιας μαχητικής ενότητας στον δρόμο, την ενίσχυση μιας Αριστεράς Επαναστατικής, μπορούμε να νικήσουμε - όπως έδειξε και η μαζική έκρηξη εργαζομενων και νέων μετά το έγκλημα στα Τέμπη.

ΝΑ ΕΝΩΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Στον δρόμο που δείχνει η Γαλλία ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ, ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Νίκη στους Γάλλους εργαζόμενους - Ζήτω η διεθνιστική αλληλεγγύη

Κάτω η ΕΕ του νεοφιλελευθερισμού, του κεφαλαίου, της καταστολής, του πολέμου

Μόνη διέξοδος η Ευρώπη των Εργαζομένων

Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας (ΟΚΔΕ)

πηγή : https://www.okde.gr/archives/19008


1 2 3 4 5 6

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΛΑΟ

Συγκέντρωση Δευτέρα 27 Μάρτη στις 7μμ στη Γαλλική πρεσβεία

Η εργατική τάξη, ο λαός και η νεολαία της Γαλλίας εξεγείρεται με αφορμή την αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης από τα 62 στα 64 έτη.

Η εργατική τάξη της Γαλλίας έχει δώσει και στο παρελθόν σκληρές μάχες ενάντια στη μεθοδευμένη υποτίμηση της ζωής της εν μέσω δομικής κρίσης του συστήματος.

Η όλο και αυξανόμενη εξαθλίωση των λαών της Ευρώπης έπειτα από την έναρξη της Ρωσο-ΝΑΤΟϊκής σύγκρουσης στην Ουκρανία έχει ως αιτία την πάσει θυσία νίκη των ιμπεριαλιστών ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ απέναντι στο Ρώσικο καπιταλιστικό κράτος.

Η Γαλλία ως μητροπολιτικό κέντρο του ευρωπαϊκού ιμπεριαλισμού και η αστική της τάξη ως άμεσα εμπλεκόμενη σε αυτή τη σύγκρουση (και μέσω τον τεράστιων συμβολαίων που εξασφαλίζει για την πολεμική της βιομηχανία) συνθλίβουν την εργατική τάξη, το λαό και τη νεολαία της χώρας για να «βγάλουν τα σπασμένα» της δομικής κρίσης του καπιταλιστικού - ιμπεριαλιστικού συστήματος.

Οι μαχητικές, πολύμορφες και μαζικές διαδηλώσεις που συμβαίνουν αυτή τη στιγμή αποκρυσταλλώνουν άμεσα την αμφισβήτηση ενάντια στην πολιτική που εφαρμόζει το αστικό πολιτικό σύστημα και ειδικότερα ο Μακρόν ενώ παράλληλα στέκονται απέναντι στη Γαλλική ιμπεριαλιστική αποικιοκρατική μηχανή.

Ο λαός της Γαλλίας, με τη μακρά ιστορία εργατικών - λαϊκών διεκδικήσεων και ταξικών συγκρούσεων, δεν ξεχνά. Αναπολεί και προπαγανδίζει την Γαλλική Επανάσταση, την Παρισινή Κομμούνα και τον Μάη του '68. Βγαίνει στον δρόμο και συγκρούεται πολιτικά και υλικά με την αστική πολιτική και το σύστημα εκμετάλλευσης και καταπίεσης.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι με την εργατική τάξη, τον λαό και τη νεολαία της Γαλλίας που εξεγείρεται ενάντια στη Γαλλική κυβέρνηση και την πολιτική της, εμπνεόμαστε από τους αγώνες τους, προπαγανδίζουμε και επιζητούμε τη νίκη της εξέγερσης, μια νίκη που θα αποτελέσει νίκη για όλους τους λαούς της Ευρώπης που συνθλίβονται κάτω από την μπότα του καπιταλισμού - ιμπεριαλισμού.

Καλούμε την εργατική τάξη, το λαό και τη νεολαία της χώρας μας σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στον εξεγερμένο Γαλλικό λαό την Δευτέρα 27 Μάρτη στις 19:00 στη Γαλλική Πρεσβεία στην Αθήνα.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΛΑΟ

ΝΙΚΗ ΣΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ

ΚΑΤΩ Ο ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ

ΚΑΤΩ Η ΓΑΛΛΙΚΗ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ

Η ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

Πολιτικός Χώρος «Ηλέκτρα Αποστόλου»

πηγή : https://www.facebook.com/people/Πολιτικός-Χώρ…


1 2 3 4 5 6

Ας κρατήσουμε τους δρόμους και ας ενισχύσουμε τις απεργίες, ας πάμε για τη νίκη!

Ανακοίνωση του NPA μετά τη κινητοποίηση της 23ης Μαρτίου

Ας κρατήσουμε τους δρόμους και ας ενισχύσουμε τις απεργίες, ας πάμε για τη νίκη!

Δευτέρα 27 Μαρτίου στις 19.00 καλούμε στη κινητοποίηση αλληλεγγύης στον Γαλλικό Λάο στην Γαλλική Πρεσβεία (Βασ. Σοφίας 7).

Αναμέτρηση

Τι γίνεται όμως στη Γαλλία; Ακολουθει η πρόσφατη ανακοίνωση του NPA - Nouveau Parti Anticapitaliste, την οποία μεταφράσαμε στα ελληνικά.

Ας κρατήσουμε τους δρόμους και ας ενισχύσουμε τις απεργίες, ας πάμε για τη νίκη!

Μετά από μια εβδομάδα αυθόρμητων συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων κάθε βράδυ, η κινητοποίηση της Πέμπτης 23 Μαρτίου ήταν μια από τις μεγαλύτερες ημέρες του κινήματος κατά της μεταρρύθμισης στις συντάξεις. Μια από τις πιο ηλεκτρικές επίσης: η εισβολή των νέων στις πορείες που τραγουδούσαν για τη γενική απεργία, τα κέντρα κινητοποίησης που ενώνονται και αλληλοενισχύονται… Η οργή ξέσπασε στους δρόμους ενάντια σε μια μισητή μεταρρύθμιση, αλλά και ενάντια σε μια κυβέρνηση στην υπηρεσία των υπερπλουσίων, ενάντια στην πολιτική της που είναι ίδια με όλες τις προηγούμενες, ενάντια στην εξουσία μιας ολόκληρης τάξης εκμεταλλευτών. Μια συλλογική οργή που αιφνιδίασε λίγο τον εαυτό της, σαν όλα να άρχιζαν τώρα, επιτέλους. Ένας συλλογικός θυμός που είναι πλέον μια δύναμη: ναι, μπορούμε να τους νικήσουμε! Ναι, όλα μπορούν να αλλάξουν!

Πανικός στα παλάτια

Αυτό που φουσκώνει τις καρδιές μας εκτροχιάζει τις δικές τους. Ο Μακρόν είχε μιλήσει την προηγούμενη μέρα στην τηλεόραση, επιμένοντας στους "δημοκρατικούς πυλώνες", την αστυνομία και τον στρατό. Προστρέχει κατευθείαν στις "μπότες" του; Περισσότερο μοιάζει με γρυλίσματα φόβου. Ένας φόβος που περνάει και πάνω από το λαιμό του βασιλιά Καρόλου, του οποίου η επίσκεψη στη Γαλλία ακυρώθηκε λόγω των διαδηλώσεων. Τα συμπόσια κάτω από τον χρυσό των Βερσαλλιών θα πρέπει να περιμένουν! Μετά την αναγκαστική ψήφιση του 49.3, η κυβέρνηση έχει μείνει με τελευταία λύση της αστυνομικής βίας, μια παραδοχή πολιτικής αδυναμίας από μια κυβέρνηση που απομονώνεται όλο και περισσότερο. Προσβολές, αγγίγματα κατά τη διάρκεια ερευνών, ξυλοδαρμοί, ακρωτηριασμοί, συλλήψεις αριστερών ακτιβιστών, ακόμη και δημοσιογράφων… Αυτές οι τεχνικές κρατικής βίας υποτίθεται ότι θα μας αποτρέψουν από το να κινητοποιηθούμε. Αλλά το μόνο που κάνουν είναι να μας κάνουν όλο και πιο πρόθυμους να αντισταθούμε και να εξεγερθούμε. Δεν μας ακούνε; Λοιπόν, αφήστε τους όλους να φύγουν!

Αγωνία σε όλα τα ύψη

Οι μονάρχες και οι πρόεδροι δεν είναι οι μόνοι που αισθάνονται άβολα με την έκρηξη οργής από τους εργάτες και τις εργατικές τάξεις. Όλοι οι ταγμένοι αρχίζουν να πανικοβάλλονται από τη συλλογική μας δύναμη και την πιθανότητα να εκφραστεί έξω από το καθιερωμένο πλαίσιο. Σε μια τηλεοπτική συζήτηση στις 23 Μαρτίου, ο François Ruffin και η Sandrine Rousseau της Nupes κάλεσαν για κοινωνική ειρήνη αντί για εξέγερση, ενώ ο Jordan Bardella του RN επέλεξε το χαρτί της προσεκτικής σιωπής για να μπορέσει να παίξει όλα τα τραπέζια.

Μεταξύ των ηγετών της διασυνδικαλιστικής, ο λόγος συχνά ποικίλλει! Βέβαια, υπό την ώθηση του κινήματος, καλούν σε νέα ημέρα απεργίας την Τρίτη 28 Μαρτίου. Αλλά από την άλλη πλευρά, γι' αυτούς, αν ο Μακρόν είναι ένοχος για κάτι, αυτό είναι η υποκίνηση της εξέγερσης. Ο Philippe Martinez κατήγγειλε τις "προκλήσεις" του. Ο Laurent Berger ζήτησε "να ηρεμήσει το παιχνίδι πριν φτάσουμε στο δράμα" και "να τεθεί η μεταρρύθμιση σε αναμονή". Μεταρρύθμιση ή κινητοποίηση; Εμείς θέλουμε την πλήρη απόσυρση!

πηγή : https://anametrisi.gr/as-kratisoyme-toys-drom…


1 2 3 4 5 6

Διαρκής Αγώνας

πηγή : https://twitter.com/daDiaPyros