Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023 στις 10.00 πμ

Κάλεσμα στη συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της DoValue

Όλοι κι όλες στη συγκέντρωση αύριο, Δευτέρα 27 Μαρτίου στις 10.00 έξω από τα γραφεία της DoValue στην Λέοντος Σοφού 18 στη συγκέντρωση που καλούν το ΣΕΤΕΠΕ και άλλα εργατικά σωματεία [Θεσσαλονίκη]

Η ΤΑΞΙΚΗ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΑΝΑΧΩΜΑ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

Δεν θα πληρώσουμε ξανά την εξυγίανση των τραπεζών, αυτή την φορά με το σπίτι μας.

Την Τετάρτη 29/03 προχωράει ακόμα μια φορά η Do Value σε πλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας εργαζόμενης στον κλάδο της διανομής, και της οικογένειας της . Δευτέρα 27/03 μαζί με το σωματείο της Σ.Ε.Τ.ΕΠ.Ε η εργαζόμενη θα διεκδικήσει στα γραφεία της εταιρείας το αυτονόητο, δηλαδή να μην τεθεί το σπίτι της οικογένειας της στη Σίνδο σε πλειστηριασμό. Ενώ λοιπόν η οικογένεια ζητάει διακανονισμό για να αποπληρώσει το χρέος που η τράπεζα εκτόξευσε από τα 15.000 στα 35.000, η Do Value δε διστάζει να προσχωρήσει στον πλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας της.

Η περίπτωσή της συγκεκριμένης οικογένειας δεν είναι η μόνη, αλλά μία μέσα στις χιλιάδες περιπτώσεις ανθρώπων του μεροκάματου που παλεύουν για να μην τους αρπάξουν τα σπίτια οι τράπεζες και τα funds, όπως συνέβη πριν λίγες ημέρες και με την περίπτωση συνταξιούχου στην Καλαμαριά που, αδυνατώντας να ανταποκριθεί στους εκβιασμούς και τα επιτόκια της τράπεζας, πετάχτηκε έξω από το σπίτι του, κάτι που έγινε μάλιστα με τη συνοδεία διμοιριών των ΜΑΤ.

Μέσα στην περίοδο βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης, η ολομέτωπη ταξική επίθεση εκδηλώνεται με την ακρίβεια σε βασικά αγαθά (σούπερ μάρκετ, καύσιμα, ρεύμα, αέριο, συγκοινωνίες, ενοίκια), με "εργατικά ατυχήματα" στον βωμό του κέρδους, με τα υποστελεχωμένα νοσοκομεία, τις ελλείψεις φαρμάκων και την επιχειρούμενη ιδιωτικοποίηση της Υγείας, με τους ταξικούς φραγμούς στην παιδεία, τους χαμηλούς μισθούς και συντάξεις. Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση δίνει εντολή στα μεγαλοαρπαχτικά των τραπεζών και των funds να ξεσπιτώνουν τον λαό από τα ίδια του τα σπίτια με τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας.

Με την ίδια ρητορική περί "διάσωσης των τραπεζών", έχοντας ήδη "φάει" τα δισεκατομμύρια της "ανακεφαλαιοποίησης" που εισέπραξαν με τα μνημόνια στην πλάτη των λαϊκών στρωμάτων, τώρα η κερδοφορία των τραπεζών "καταβροχθίζει" και τη λαϊκή κατοικία. Συνυπεύθυνες για τους πλειστηριασμούς είναι και οι πολυεθνικές "εταιρείες διαχείρισης ακινήτων" που ειδικεύονται στους πλειστηριασμούς για μικρο-ποσά, όπως η "DoValue" και η "Cepal", και τα πολιτικά στελέχη των κυβερνήσεων, που διαφημίζουν το περίφημο σχέδιο "Ηρακλής".

Αυτά τα περιστατικά δεν είναι μεμονωμένα, αλλά είναι κομμάτι μιας ευρύτερης κατεύθυνσης των τραπεζών, που συνδέεται άμεσα και με την πρόσφατη απόφαση του Αρείου Πάγου. Με την απόφαση αυτή, αίρεται κάθε νομικό εμπόδιο στα κοράκια των εταιριών διαχείρισης και των funds να επιταχύνουν και να πραγματοποιούν κατασχέσεις και πλειστηριασμούς, απελευθερώνοντας την εκποίηση 700.000 ακινήτων (αξίας 45 δισ.) που βρίσκονται στην κατοχή τους.

Μόνο η ταξική αλληλεγγύη και η λαϊκή αυτοάμυνα στις γειτονιές, μπορεί να βάλει φρένο σε αυτό το κύμα των πλειστηριασμών και των εξώσεων που μόλις ξεκινά.

Να μην επιτρέψουμε να πετάξουν καμιά οικογένεια στον δρόμο, να μην αφήσουμε να γίνει καμία έξωση, κανένας πλειστηριασμός.

Δεν είμαστε αναλώσιμοι, ούτε θα δεχτούμε να πληρώσουμε την κρίση τους.

ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΑ ΣΩΖΕΙ Ο ΛΑΟΣ

★ Διαρκής Αγώνας για την ταξική απελευθέρωση