Πέμπτη 13 Απριλίου 2023 στις 21.00

Προβολή ταινίας: The Unbearable Weight of Massive Talent

Πέμπτη 13 Απριλίου (21:00)

--------

ΝΙΚΟΛΑΣ ΚΕΙΤΖ. Το αλλοτινό είδωλο του Χόλιγουντ που πρωταγωνίστησε σε blockbuster τη δεκαετία του '90 έχει σίγουρα παίξει σε αρκετές ταινίες αμφιβόλου ποιότητας και χαμηλών εισπράξεων. Ωστόσο, ο βραβευμένος με Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου ηθοποιός (ήταν κάτι παραπάνω απο καλός στο Leaving Las Vegas), με κάποιες από τις πιο πρόσφατες δουλειές του (Mandy, Pig) απέδειξαν σε κριτικούς και κοινό ότι παραμένει χαρισματικός και μοναδικός σε αυτό που κάνει, ακόμα κι αν κάποιοι βρίσκουν το παίξιμό του υπερβολικό και τον ίδιο υπερεκτιμημένο. Με το The Unbearable Weight of Massive Talent, επιστρέφει (όχι ότι έφυγε ποτέ) με έναν μεγάλο ρόλο, υποδυόμενος έναν από τους πιο θρυλικούς ηθοποιούς στο Χόλιγουντ: Τον Νικ Κέιτζ.

Για να εξηγηθούμε: Ο Νίκολας Κέιτζ λοιπόν υποδύεται μια μυθοπλαστική βερσιόν του εαυτού του, τον ηθοποιό Νικ Κέιτζ, που αντιμετωπίζει τις συνέπειες των κακών επιλογών που έκανε στο παρελθόν. Τόσο η απελπιστική οικονομική κατάσταση του όσο και τα καλλιτεχνικά του αδιέξοδα τον οδηγούν στο να δεχτεί την πρόσκληση ενός (ύποπτα) ζάμπλουτου superfan του στο πάρτι γενεθλίων του και κατ'επέκταση να εμπλακεί και σε μια μυστηριώδη υπόθεση με τη CIA. Eπειδή μέχρι εδώ φαινόταν εώς και φυσιολογικό το σενάριο, να προσθέσουμε ότι τα λέει και με την εγωκεντρική εκδοχή του, τον 90s εαυτό του.

Το σουρεαλιστικό σενάριο της ταινίας αυτής θα φέρει την υπογραφή των Τομ Γκόρμικαν και Κέβιν Ίτεν με τον πρώτο να βρίσκεται και πίσω από το σκηνοθετικό τιμόνι και να περιλαμβάνει στο καστ του, μεταξύ άλλων, τους εξαιρετικούς Νιλ Πάτρικ Χάρις, Πέδρο Πασκάλ και Tiffany Haddish. Πηγές αναφέρουν επίσης ότι ο Γκόρμικαν έστειλε το σενάριο στον Κέιτζ ικετεύοντάς τον να παίξει τον εαυτό του. Σημειώνεται επίσης ότι το σενάριο δεν διακωμωδεί τον ηθοποιό, αντίθετα αποτίνει ένα φόρο τιμής στην πορεία του μέχρι σήμερα.

Πρόκειται για μία ταινία χαοτική όσο και ο πρωταγωνιστής της, αλλά άκρως διασκεδαστική και απρόσμενα ποιοτική ανά σημεία Αριστούργημα; Αν θαυμάζεις τον Κέιτζ όσο και ο χαρακτήρας το Πασκάλ, τότε ναι, και με το παραπάνω. Αν τον σιχαίνεσαι, τότε καλύτερα να τα πούμε την επόμενη Πέμπτη με το συγκλονιστικό (μη ειρωνικά αυτη τη φορά) "ΕΟ".

Αλλά είτε τον θαυμάζεις, είτε τον σιχαίνεσαι, οφείλεις να αναγνωρίσεις ότι κάτι παρίεργο τρέχει με αυτόν τον τύπο, το οποίο θα αναλύσουμε παρέα στις 13/4.

----------

Βοτανικός Κήπος Πετρούπολης

Πλατεία Αγ. Δημητρίου, Πετρούπολη

Πρόσβαση με τις λεωφορειακές

γραμμές:

700 (απο Ανθούπολη), στάση «Παλαιό τέρμα».

Α11 και Β11 (απο Αττική), στάση «Παλαιό τέρμα».

--

πηγή : https://www.facebook.com/votanikoskipos2009/?…