Τετάρτη 26 Απριλίου 2023 στις 21.09

Προβολή: The Elephant Man (1980)

For English scroll down

Οι ανοιχτές σε νέα μέλη αυτοοργανωμένες κινηματογραφικές
ομάδες του Παμακ, CULT & CINEφο επιστρέφουν μετά από ένα σύντομο διάλειμμα πασχαλινών διακοπών, με προβολή του αγαπημένου μας «λαϊκού σουρεαλιστή» Ντέιβιντ Λιντς!

Υπόθεση:
Ένας βικτωριανός χειρούργος σώζει έναν βαριά παραμορφωμένο άνδρα που υφίσταται κακομεταχείριση ενώ έβγαζε τα προς το ζην ως παράξενος. Πίσω από την τερατώδη πρόσοψή του, αποκαλύπτεται ένα πρόσωπο με ευγένεια, ευφυΐα και ευαισθησία.
Διάρκεια: 2h 4m
Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=AF9gNKJi79g
IMDb: https://www.imdb.com/title/tt0080678/?ref_=nv…
Letterboxd: https://letterboxd.com/film/the-elephant-man/

Είσοδος (ΠΑΝΤΑ) ελεύθερη
Ώρα: 21.09
Μέρος: Αμφιθέατρο 3 (ισόγειο ΠΑΜΑΚ)
Σας περιμένουμε στο αμφιθέατρο 3 (ισόγειο ΠΑΜΑΚ) 9 και 9 μ.μ. με άφθονες κρύες μπύρες και μυρωδάτα ζεστά ποπ κορν .

"Είναι φρικιό, πως αλλιώς θα ζήσει;"
Ο Τζόν Μέρικ χρησιμοποιείται ως θέαμα στους δρόμους της Αγγλίας των αρχών του 20ου αι. εξαιτίας του έντονα παραμορφωμένου σώματος του, εξ ου του έχει δοθεί το ψευδώνυμο "Ο άνθρωπος ελέφαντας". Σύντομα όμως ο γιατρός Φρίντριχ Τρέβς τον ανακαλύπτει και τον απομακρύνει από το τσίρκο με σκοπό να διερευνήσει τη πάθηση του και να τον βοηθήσει να βρει ένα σπίτι στο οποίο θα είναι αποδεκτός κι αγαπητός όπως είναι. Ή ίσως κι όχι.

Η ταινία, που 'χει σχεδόν κλείσει μισό αιώνα από την κυκλοφορία της, θίγει δύο θέματα που εξακολουθούν να 'ναι και σήμερα επίκαιρα (ασχέτως αν με το πέρασμα του καιρού τα δεδομένα άλλαξαν). Από τη μια θίγεται η βουλιμική τάση των αστικών κοινωνιών για θέαμα, το οποίο λειτουργεί σαν διέξοδος από την ανιαρή καθημερινότητα. Είτε πρόκειται για το τσίρκο, το αριστοκρατικό σαλόνι, τη τηλεόραση, το διαδίκτυο η βασική ιδέα παραμένει η ίδια. Κι από την άλλη το ερώτημα της σχέσης μας ως κοινωνία με το «Άλλο». Πίσω από τον Τζον Μέρικ κρύβεται κάθε τι «μη-συμβατό», «ασύμμετρο» ή «αλλόκοτο» με την κατεστημένη τάξη πραγμάτων. Το ερώτημα για το κατά πόσο το χάσμα μεταξύ της κοινωνίας (της κάθε μορφής κοινωνίας) με το «Άλλο» (το κάθε είδους «Άλλο») μπορεί να γεφυρωθεί παραμένει ανοιχτό για το κοινό να αποφασίσει.

CULT & CINEφο, the two uom self-organized cinematography crews always open to new members, return after a short Easter holiday break with a screening of our favorite "populist surrealist" David Lynch!

Plot:
A Victorian surgeon rescues a heavily disfigured man who is mistreated while scraping a living as a side-show freak. Behind his monstrous façade, there is revealed a person of kindness, intelligence and sensitivity.
Duration: 2h 4min
Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=AF9gNKJi79g
IMDb: https://www.imdb.com/title/tt0080678/?ref_=nv…
Letterboxd: https://letterboxd.com/film/the-elephant-man/

Entrance (ALWAYS) free.
Time: 21:09
Place: room 3 UOM
We will wait for all of you at room 3 of UOM at 9 and 9 p.m. with plenty of cold beers and fresh popcorn .

πηγή : https://www.facebook.com/events/2019214492621…
πηγή : email που λάβαμε στις 21 Απριλίου 12h