Δευτέρα 24 Απριλίου 2023 στις 17.00

Συνέλευση για την Πρωτομαγιά και αντιεκλογική καμπάνια

από Προλέτ Accion

Tη Δευτέρα 24/4 στις 17.00, καλούμε σε συνέλευση στην κατάληψη Παραρτήματος για την διοργάνωση της παρουσίας μας με όρους ταξικούς, οριζόντιους, αντιεξουσιαστικούς, μαχητικούς την ημέρα της Πρωτομαγιάς. Προσανατολιζόμαστε στο να καλεστεί αυτόνομη/ανεξάρτητη απεργιακή συγκέντρωσης την εν λόγω ημέρα από το παράρτημα και απεργιακή πορεία.

Οι απεργίες αποτελούσαν και αποτελούν διαχρονικά ένα από τα όπλα των εργατών/τριών ενάντια στο κράτος, το κεφάλαιο, ενάντια στην εξαθλίωση που γεννά ο καπιταλισμός και αν κάτι είναι αναγκαίο, εκεί που το αναρχικό / αντιεξουσιαστικό κίνημα οφείλει να συμβάλλει, είναι στο να μετατραπούν ξανά σε μαχητικές, ταξικές αναμετρήσεις που να προχωράνε και να βαθαίνουν την ταξική σύγκρουση υλικά και πολιτικά.

Ακόμη, μία από της κύριες αιχμές που θεωρούμε ότι πρέπει να συμπεριληφθεί, είναι η αντίθεση και η εναντίωση στις εκλογές, στην απάθεια, την ανάθεση, την ισχυροποίηση του συστήματος μέσω του μηχανισμού εκτόνωσης και πολιτικής συναίνεσης που είναι οι εκλογές. Ειδικά στην παρούσα συγκυρία με την τάξη μας να δέχεται μια λυσσαλέα και ολομέτωπη επίθεση, με τις ζωές μας να μην μετράνε και αυτό να αποτελεί μια όλο και πιο απτή πραγματικότητα, οι εκλογές αποτελούν ακόμη μια βαλβίδα αποσυμπίεσης της κοινωνικής και ταξικής οργής, ακόμη ένα σημείο που θολώνει και κατακερματίζει την συνείδηση και αντίληψη για τους πραγματικούς υπαίτιους και τις γεννεσιουργές αιτίες όσων βιώνουμε.

Η αντιεκλογική θέση είναι και το 2ο σημείο που θα θέλαμε να αναπτυχθεί στη συνέλευση, καθώς με έναρξη την Πρωτομαγιά, μια συντονισμένη αντιεκλογική καμπάνια, με λόγο και δράσεις, θεωρούμε πως είναι προωθητικό να υπάρξει. Θα θέσει τα διακυβεύματα εκεί που τους αναλογούν, στον ορίζοντα της όξυνσης της ταξικής / κοινωνικής σύγκρουσης και της διεκδίκησης όλων όσων μας ανήκουν.

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/90730/