Τετάρτη 26 Απριλίου 2023 στις 8.30 πμ

Ουτε πειθαρχικα-ουτε διαγραφες εστιες αγωνα να γινουν οι σχολες

Τη στιγμή που έγινε το κρατικό και καπιταλιστικό έγκλημα στα Τέμπη με δεκάδες νεκρούς και αγνοούμενους πραγματοποιούνται μεγαλειώδεις διαδηλώσεις στις περισσότερες πόλεις της χώρας. Ταυτόχρονα, κηρύσσονται γενικές απεργίες και γενικές συνελεύσεις στους φοιτητικούς συλλόγους. Στο τμήμα των Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών, συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση όπου αποφάσισε κατάληψη της σχολής και συμμετοχή στη Γενική Απεργία. Τη μέρα της κατάληψης επιχειρήθηκε να γίνει συνέλευση τμήματος καθηγητών όπου προσπάθησαν να μπούνε στο κτίριο και παρεμποδίσθηκαν από τους φοιτητές υπερασπιζόμενοι την απόφαση του φοιτητικού συλλόγου. Ο πρόεδρος της σχολής κάλεσε σε πειθαρχική διαδικασία 2 φοιτητές του συλλόγου, τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 26 Απριλίου.

Η εφαρμογή των πειθαρχικών αποτελεί ένα ακόμη κρίκο στην αλυσίδα της εφαρμογής των διατάξεων του Νόμου Κεραμέως. Η προσπάθεια τοποθέτησης των ΟΠΠΙ στα πανεπιστήμια, που εμποδίσθηκε από τη μαχητική στάση των φοιτητών, η εφαρμογή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, η προσπάθεια διεξαγωγής ηλεκτρονικών εκλογών αποσκοπούν στο τσάκισμα των φοιτητικών αντιστάσεων και την ποινικοποίηση οποιασδήποτε μορφής διεκδίκησης. Γνωρίζουν πολύ καλά τη δύναμη που έχουν οι φοιτητικοί σύλλογοι, καθώς αποτελούν ανάχωμα στα σχέδια των κυρίαρχων μέσα στα πανεπιστήμια και αποσκοπούν στο τσάκισμα των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων χαρακτηρίζοντας παράνομο οτιδήποτε ξεπερνά το ορισμένο θεσμικό πλαίσιο.

Κόντρα στην αποστείρωση των πανεπιστημίων, να υπερασπιστούμε τα κεκτημένα μας και να μετατρέψουμε το πανεπιστήμιο σε ένα ζωντανό κύτταρο αγώνα και ζύμωσης ενάντια στα σχέδια του κράτους και του κεφαλαίου. Να στήσουμε αναχώματα στην εφαρμογή αντιδραστικών διατάξεων και στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής και πολιτικής δράσης μέσα στα πανεπιστήμια.

Συγκέντρωση:Τετάρτη 26/4 8.30π.μ. στο κτίριο των Πολιτικών Μηχανικών

ΚΑΜΙΑ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΣΕ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΧΟΛΗ

Ελευθεριακό Σχήμα Πανεπιστημίου Πατρών

πηγή : https://eleftheriakosxhmapatras.wordpress.com…