Παρασκευή 28 Απριλίου 2023 στις 19.00

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στα 4 προφυλακισμένα συντρόφια

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στα 4 προφυλακισμένα συντρόφια, που διώκονται για την επίθεση στην τροχαία Πειραιά.

Παρασκευή 28/04, στις 19:00, στην κατάληψη Παραρτήματος.

ΑΛΛΗΛΗΕΓΓΥΗ ΣΤΑ 4 ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΠΟΥ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΤΡΟΧΑΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ

Στις 14/11/21 οι σύντροφοι μας Φώτης Δ. και Ιάσονας Ρ. δεν σταμάτησαν σε έλεγχο που πραγματοποιούσε ομάδα ΔΙΑΣ στην περιοχή του Ν. Φαλήρου. Αμέσως μετά ξεκίνησε καταδίωξη της μηχανής στην οποία επέβαιναν από όχημα χωρίς διακριτικά, το οποίο τους εμβόλισε εν κινήσει, με μεγάλη επικινδυνότητα θανάσιμου τραυματισμού και στη συνέχεια οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ. Εκεί μετά από υποχρεωτική λήψη αποτυπωμάτων και δείγματος DNA, κατηγορήθηκαν για την επίθεση που δέχθηκε η τροχαία Πειραιά νωρίτερα εκείνο το βράδυ και αποφασίστηκε με συνοπτικούς όρους η προφυλάκιση τους. Περίπου ένα χρόνο μετά τη σύλληψη των Φ.Δ. και Ι.Ρ., με την ημερομηνία της δίκης να μην έχει οριστεί και τη δικογραφία να παραμένει ανοιχτή, το πρωί της Τρίτης 20/9, μπάτσοι της κρατικής ασφάλειας, με συνοδεία εισαγγελέα, πραγματοποίησαν έφοδο στο σπίτι των συντρόφων Παναγίωτη Β. και Λάμπρου Β. Αφού τους δόθηκε κλήση κατηγορουμένων για απολογία για την υπόθεση της επίθεσης στην Τροχαία Πειραιά, διενεργήθηκε κατ'οίκον έρευνα, όπου τους αποσπάστηκαν προσωπικά αντικείμενα. Οι σύντροφοι συνελήφθησαν, κρατήθηκαν στη ΓΑΔΑ και μετέπειτα αφέθηκαν ελεύθεροι. Στις 6/10 ύστερα από ανάκριση στα δικαστήρια Πειραιά προφυλακίστηκαν με πρόσχημα την, για ακόμη μία φορά, ποινικοποίηση συντροφικών και φιλικών σχέσεων με τους, ήδη προφυλακισθέντες για την ίδια υπόθεση, Φ.Δ. και Ι.Ρ.

Η στοχοποίηση συντρόφων λόγω της ενεργής τους συμμετοχής στον αναρχικό χώρο είναι συνήθης τακτική του κράτους. Μια τακτική που συμπληρώνεται συχνά από την ποινικοποίηση καθημερινών αντικειμένων όπως ρούχα και βιβλία πολιτικού περιεχομένου που βρίσκονται σε σπίτια και σε συνδυασμό με την αλληλέγγυα στάση σε έγκλειστους συντρόφους όλα αυτά θεωρούνται ενοχοποιητικά στοιχεία. Ενώ τα «ανώνυμα» τηλεφωνήματα και η κατασκευή αποδεικτικών στοιχείων μέσω δείγματος DNA, τακτικές που ακολουθήθηκαν και σ' αυτή την υπόθεση από την πρώτη στιγμή, αποτελούν την εύκολη λύση για τους κατασταλτικούς μηχανισμούς του κράτους, ώστε να δέσουν υποθέσεις μέχρι αυτές να καταρρεύσουν με πάταγο μετά από μήνες εγκλεισμού των διωκόμενων, όπως τόσες και τόσες μέχρι σήμερα (Τ.Θεοφίλου, Ηριάννα/Περικλής, Β.Σταθόπουλος, Χ.Μαντζουρίδης κλπ).

Η ημερομηνία της δίκης των τεσσάρων συντρόφων έχει οριστεί για τις 8 Μαΐου στα δικαστήρια του Κορυδαλλού. Μια δίκη ιδιαίτερα σημαντική για όλο το αναρχικό κίνημα καθώς για πρώτη φορά δικάζονται σύντροφοι με την αλλαγή του ποινικού κώδικα και με τη βαρύτατη κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας. Οι σύντροφοι μας έρχονται αντιμέτωποι με τις εξής κατηγορίες: απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συναυτουργία, εμπρησμό εκ προθέσεως, από τον οποίο μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για ξένα πράγματα και για άνθρωπο κατά συναυτουργία, έκρηξη, από την οποία μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για ξένα πράγματα και για άνθρωπο κατά συναυτουργία, κατοχή μεγάλης ποσότητας εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών, φθορά ξένης περιουσίας, εξύβριση, απειλή, απείθεια, βία σε βάρος υπαλλήλων.

Η αυστηροποίηση του ποινικού και σωφρονιστικού κώδικα αποτελεί βασικό κομμάτι της συνολικότερης επίθεσης που δεχόμαστε από κράτος και κεφάλαιο. Την ώρα που άνθρωποι της κοινωνικής βάσης απειλούνται με εξώσεις λόγω των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, δολοφονούνται από τους κρατικούς φονιάδες για 20 ευρώ βενζίνη, δολοφονούνται στα Τέμπη στο βωμό της κρατικής και καπιταλιστικής κερδοφορίας, εγκλωβίζονται σε κυκλώματα trafficking από τύπους με ισχυρές πολιτικές και δικαστικές «πλάτες», βλέπουμε να στοχοποιούνται και να στήνονται με ευκολία σαθρά κατηγορητήρια σε βάρος ανθρώπων που αγωνίζονται ενάντια σε όλα αυτά, με στόχο την καταστολή, τη διασπορά του φόβου στο κίνημα, την ψυχική και οικονομική εξόντωση, τη στέρηση της ελευθερίας.

Εμείς ως αναρχικά στεκόμαστε αλληλέγγυα σε όσα βρίσκονται στα χέρια του κράτους και επιλέγουμε να στηρίζουμε τα φυλακισμένα συντρόφια ηθικά, υλικά, πολιτικά. Ενάντια στο κράτος και τους ένστολους δολοφόνους που το υπηρετούν, ενάντια στην αστική δικαιοσύνη που κυνηγά με λύσσα όσες αγωνίζονται και εξαντλεί την αυστηρότητά της στους από τα κάτω, ενώ κλείνει τα μάτια της και επινοεί ελαφρυντικά για τα τσιράκια του κράτους, τους ρουφιάνους κι όσους συναγελάζονται με τους εξουσιαστές και τους δυνάστες των ζωών μας, ενάντια σε κάθε μορφή εγκλεισμού, στα στημένα κατηγορητήρια και τις κρατικές σκευωρίες, προτάσσουμε την ισχυροποίηση των σχέσεων εντός και εκτός των τειχών.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΑ 4 ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ

ΚΑΝΕΝΑ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΣΟΦΡΩΝΙΣΤΚΟ ΚΩΔΙΚΑ

ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΛΙΑ

Ανοιχτή Συνέλευση Αναρχικών Πάτρας,

κάθε Δευτέρα στις 19:00 στο Παράρτημα (Κορίνθου & Αράτου).

asapatras.espivblogs.net / asapexatras@esexpiv.net

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1624935/