Τετάρτη 10 Μαίου 2023 στις 20.30

Προβολή: "Η επίθεση του γιγαντιαίου μουσακά"

Η εφημερίδα «Η Κόκκινη» έχουμε βάρδια στο μπαρ του Στεκιού Μεταναστ(ρι)ών Θεσσαλονίκης την Τετάρτη 10 Μάη, στις 8μιση το βράδι. Και με αυτή την ευκαιρία προβάλλουμε την ανεπανάληπτη cult ταινία «Η επίθεση του γιγαντιαίου μουσακά» γυρισμένη το 1999, του σκηνοθέτη Πάνου Κούτρα. Και σας περιμένουμε, όλ@, όλες και όλους, για μια ξεχωριστή βραδιά!

Λίγα λόγια για την ταινία:
Πόσο επικίνδυνος μπορεί τελικά να είναι ένας μουσακάς?

Η κωμική ταινία φαντασίας του Πάνου Κούτρα 'Η επίθεση του γιγαντιαίου μουσακά' (1999) με πρωταγωνιστή ένα μεταλλαγμένο κομμάτι μουσακά που προκαλεί τρόμο στους κατοίκους της Αθήνας, προσπαθεί να περάσει μηνύματα για την κοινωνία και την πολιτική της εποχής εκείνης.

Ετερόκλητοι χαρακτήρες, στο αστικό τοπίο μιας Αθήνας που υποδέχεται την νέα χιλιετία, έρχονται αντιμέτωποι με ένα κομμάτι μουσακά που μεταλλάχθηκε, κατά λάθος, από εξωγήινες, σε ένα γιγαντιαίων διαστάσεων τέρας που διασχίζει την πόλη σπέρνοντας τον θάνατο. Πώς συνδέεται η οικογένεια του υπουργού Μπουνταλά, η drag queen και σπουδάστρια μόδας Τάρα, ο μελετητής ουράνιων σωμάτων Αλέξης Αλεξίου και η ρεπόρτερ Εύη Μπέη;

Μια ταινία ωδή στον έρωτα ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού που παράλληλα καυτηριάζει τους κυρίαρχους θεσμούς και ασκεί κριτική στην αποχαύνωση που προκαλούν τα μέσα ενημέρωσης.

Τετάρτη 10 Μάη, 20.30
Στέκι Μεταναστ(ρι)ών Θεσσαλονίκης
Βαλαωρίτου 20, 6ος όροφος

*Ο χώρος είναι προσβάσιμος σε όλα τα άτομα.

πηγή : email που λάβαμε στις 6 Μαΐου 20h