Σάββατο 13 Μαίου 2023 στις 18.00

Πολιτικό καφενείο Μαρίνου Αντύπα

Από την μία έχουμε το κράτος, το υπουργείο αθλητισμού και την γ.γ.α. που αυξάνοντας το έλεγχο και την γραφειοκρατία "για το καλό μας" "νοικοκυρεύουν" τον ερασιτεχνικό αθλητισμό κάνοντάς τον να χωράει σταδιακά μόνο επαγγελματίες, έμμισθους και όσους θέλουν να βιοποριστούν με μια ακαδημία ή να "πιάσουν την καλή" με μια μεταγραφή. Ανταποδοτικό "τυράκι" ένα χρηματικό ποσό από την φορολόγηση των κερδών των τυχερών παιχνιδιών στα ταμεία των ομάδων.
Από την άλλη είμαστε εμείς που ούτε θέλουμε να δούμε επαγγελματικά τον μαζικό ερασιτεχνικό αθλητισμό, ούτε θέλουμε χορηγούς και παράγοντες. Αλλά τα έξοδα τρέχουν, τα προπονητήρια μας ζητάνε πλέον και χρήματα για τις πρώην "δεκο" εκτός από το ενοίκιο, όσοι μας σφυρίζουν πληρώνονται και οι τραυματισμοί χρειάζονται χρήματα για φυσιοθεραπείες και χρήματα που θα καλύψουν τα χαμένα μεροκάματα (στην καλύτερη περίπτωση να υπάρχει ασφάλεια, ταμείο, να καλύπτει ιατρικά έξοδα η τοπική ένωση και να έχεις στην οικογένεια και άλλους που δουλεύουν ή σπίτι χωρίς ενοίκιο).
Αποφασίσαμε να παίξουμε στα πρωταθλήματά τους με τους όρους τους, θα δεχθούμε και τα χρήματά τους;
Κερασάκι στην τούρτα: οριζόντιες διαδικασίες να κρύβουν (όχι και τόσο μη ορατά) αναθέσεις και ιεραρχίες. Μας ενοχλούνε ή μας βολεύει γιατί στο κάτω κάτω το χόμπι μας κάνουμε...;
Και αν αυτό είναι προθέρμανση για κάτι μεγαλύτερο και σοβαρότερο από το χόμπι μας και την διαχείριση του ελεύθερου χρόνου μας;
Αυτά και άλλα σας καλούμε να συζητήσουμε το Σάββατο 13 Μάη στο paratod@s στις 18:00 σε ένα πολιτικό καφενείο του Μαρίνου Αντύπα, του αυτοοργανωμένου αθλητικού σωματείου της πόλης. Καλούνται τα μέλη, οι αθλητ(ρι)ες, οι φίλοι και οι φίλες του Μ.Α. ενώ θα μας δώσει μεγάλη χαρά η παρουσία ανθρώπων από άλλες ομάδες του ερασιτεχνικού αθλητισμού της πόλης καθώς και άνθρωποι του ανταγωνιστικού κινήματος που αντιπαλεύουν το κυρίαρχο μέσα στο υπάρχον.

πηγή : https://www.facebook.com/events/9705441674168…