Κυριακή 28 Μαίου 2023 στις 14.00

(Αναβάλλεται λόγω καιρού) Ρεμπέτικο στον πεζόδρομο για δικαστικά

Ρεμπέτικο γλέντι για τα δικαστικά έξοδα συντρόφων, στον πεζόδρομο της Γκαρμπολά, από την Ευτοπία

Το ρεμπέτικο αυτό γλέντι πραγματοποιείται για την στήριξη των δικαστικών εξόδων των διωκόμενων 2 υποθέσεων.

Από την μία ο αγώνας ενάντια στην πράσινη ανάπτυξη και τα αιολικά στα Άγραφα για τον οποίο δικάζονται 19 (!) άτομα, σε 2 δικαστήρια, τον επόμενο μήνα. Το κράτος και τα επιχειρηματικά συμφέροντα χτυπάνε τους αγωνιστές για την συμμετοχή τους στις μαζικές, μαχητικές διαμαρτυρίες στον Τύμπανο Αγράφων τα καλοκαίρια του 21' και του 22', με τη συμμετοχή κατοίκων της Καρδίτσας και των Αγραφιώτικων χωριών αλλά και συλλογικοτήτων και αγωνιστών από διάφορες περιοχές της χώρας. Οι συμμετέχοντες δέχτηκαν καταστολή με ξύλο και χημικά εξ' επαφής ενώ κάποιοι κινδύνεψαν να πέσουν από τον γκρεμό. Εδώ και χρόνια οι άνθρωποι που αντιστέκονται στην μετατροπή των Αγράφων σε βιομηχανική ζώνη δέχονται την κατασταλτική επίθεση και την προσπάθεια φίμωσης προς όφελος των σχεδιασμών του κράτους και της Ευρωπαϊκής ένωσης και τα άτομα του κύκλου της Ευτοπίας συμμετέχουν και στηρίζουν αυτόν τον αγώνα με όποιον τρόπο μπορούν.

Η 2η υπόθεση αφορά τις συλλήψεις συντρόφων μας για την πρόσφατη υπόθεση μπλοκαρίσματος κοπής δέντρων στην πλατεία αρχαίας αγοράς. Η αντίσταση τους στα σχέδια των εργολαβιών και της δημοτικής αρχής να αναμορφώσουν την πόλη προς όφελος των λίγων, καταστρέφοντας (ανάμεσα σε πολλές άλλες κινήσεις) τις λιγοστές νησίδες πρασίνου της πόλης μας, τους φέρνει αντιμέτωπους με τις κατηγορίες της παράνομης βίας και της απείθειας.

Η προσπάθεια καταστολής των αγώνων μας δεν μας τρομοκρατεί αλλά μας πεισμώνει. Οι άνθρωποι που παλεύουμε για τα ιδανικά μας, για γη και ελευθερία, ενάντια στα μεγάλα συμφέροντα των επενδυτών και την θανατοπολιτική του κράτους, γνωρίζουμε ότι ο μόνος τρόπος να πετύχουμε είναι το χτίσιμο των συλλογικών μας αντιστάσεων. Σε πόλεις, χωριά, πλατείες και βουνά να σταθούμε η μια δίπλα στον άλλο, ενάντια στα σχέδια που κάνουν για εμάς χωρίς εμάς, για μια οικολογική κοινωνία αλληλεγγύης, ισότητας και ελευθερίας!

*Κατά τη διάρκεια του γλεντιού θα βρίσκεται μαζί μας και η κουζίνα αλληλεγγύης της Room 39

*Στον χώρο θα υπάρχουν ζακέτες και φούτερ της συνέλευσης ενάντια στην πράσινη ανάπτυξη και τα αιολικά στα Άγραφα και t-shirt save agrafa