Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023 στις 20.00

Reggetiko Project LIVE (+προβολή μουσικού ντοκυμαντέρ Albatross) στο Άλσος

Live με Reggetiko project την Παρασκευή 2 Ιουνίου στις 20.00. Θα προηγηθεί προβολή του μουσικού ντοκυμαντέρ Albatross

*σε περίπτωση βροχής στο ελευθεριακό εργαστήρι F451(Τσακάλωφ 20)

Οι Reggetiko Project είναι ένα μουσικό σχήμα με έδρα τη Θεσσαλονίκη που δημιουργεί εφήμερα μουσικά ψηφιδωτά με αρχαία και σύγχρονα όργανα. Ξεκινώντας το μουσικό του ταξίδι το 2012, το συγκρότημα ερμηνεύει πρωτότυπες συνθέσεις που συνδυάζουν folk, jazz και αρχαίους ήχους από την ανατολή και τη δυτική Μεσόγειο. Μέσω κινηματογραφικών αυτοσχεδιαστικών διασκευών, οι μελωδίες αφηγούνται ταξίδια ανάμεσα σε ένα σταυροδρόμι διαφορετικών πολιτισμών συνυφασμένων στο χρόνο, επαναλαμβάνοντας τη ξεχωριστή φιλοσοφία και γεωγραφία του συγκροτήματος: η μουσική ως μονοπάτι που φέρνει κοντά τους ανθρώπους.
Το τρίτο άλμπουμ του Project Reggetiko «Albatross» περιλαμβάνει τον θρυλικό βραβευμένο με grammy Βούλγαρο πιανίστα Milcho Leviev. Το μουσικό ντοκιμαντέρ για τη συνεργασία τους προβλήθηκε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σαντορίνης 2021. Το «Albatross» παρουσιάστηκε την επίσημη Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής στο Μουσείο Μαστίχας Χίου και ακολούθησε το Φεστιβάλ Δόμνας Σαμίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Μέγαρο Μουσικής ), το Keep on Jazz and Beyond Festival Θεσσαλονίκης και το Rialto World Music Festival στην Κύπρο. Το RP συνόδευσε το Θέατρο Σκιών Κωστιδάκη στην αίθουσα συναυλιών Ριάλτο στη Λεμεσό (Κύπρος). Έχουν παρουσιαστεί στο Παλέρμο της Σικελίας και έχουν περιοδεύσει σε όλη την Ελλάδα, την Κύπρο, την Κωνσταντινούπολη και εκτενώς στη Γερμανία.
Η μουσική του RP αποτελεί σημείο συνάντησης του Folk Fusion με την World Jazz, με αρκετές αναφορές στις μεσογειακές μουσικές παραδόσεις και αρκετούς Ethnic τόνους και μια κινηματογραφική αφηγηματική διάθεση με αυστηρά πρωτότυπες συνθέσεις των μελών του.

Συμμετέχουν Σωκράτης Βότσκος (πνευστά), Κουμαρτζής Θεόδωρος (αρχαία λύρα, charango, μπαγλαμάς), Λίνος Τζέλος (ηλεκτρικό μπάσο), Μάριος Ποδάρας (βιολί, ηλεκτρική κιθάρα) και Νίκος Βαρελάς (cajon).
Θα προηγηθεί η προβολή του μουσικού ντοκυμαντέρ Albatross (15') για την συνεργασία του σχήματος με τον grammy awarded πολύπειρου μουσικού Milcho Leviev (προβλήθηκε στο Santorini Film Festival

https://reggetiko.com/

πηγή : https://www.facebook.com/events/5582873597835…
πηγή : email που λάβαμε στις 16 Μαΐου 01h