Παρασκευή 26 Μαίου 2023 στις 20.30

ΒΟΥΤόΠΙΑ // VOUTóPIA

Όταν η πολιτική είναι κομμάτι μιάς προδιαγεγραμμένης ιδεολογικής διαδικασίας, το εκλογικό θέαμα λίγο μπορεί να συναρπάσει και να αλλάξει τη ρότα που έχουν πάρει τα πράγματα. Η μετουσίωση του πανεπιστημίου σε ένα έρημο αποστειρωμένο ίδρυμα συμβαίνει σταδιακά εδώ και χρόνια, παράλληλα και σύμφωνα με ένα σωρό άλλες "αναπόφευκτες" πολιτικές τάσεις.

Οι λιγοστοί που δραστηριοποιούμαστε στις Βούτες ήρθαμε πρόσφατα αντιμέτωποι με μία έκτακτη επιχορήγηση του υπουργείου που αφορούσε συστήματα επιτήρησης και ελέγχου. Η κινητοποίηση μας κατάφερε την καταρχήν ακύρωση της σύμβασης που προέβλεπε ελεγχόμενη είσοδο, κάμερες και αλγόριθμους ανάλυσης βιομετρικών δεδομένων. Αργά η γρήγορα θα αντιμετωπίσουμε κάτι αντίστοιχο. Η γραφειοκρατική μηχανή έχει πλέον τους τρόπους να εφαρμόζει πολιτικές ανεξάρτητα από τα πρόσωπα που την διεκπεραιώνουν.

Καλούμε τον κόσμο να έρθει να γιορτάσουμε αυτή τη σπάνια νίκη και να στηρίξει τις προσπάθειες μας για συλλογική ζωή, αμφισβήτηση και πολιτισμό στο πανεπιστημιακό χώρο. Το φεστιβάλ Βουτόπια είναι μία σειρά από εκδηλώσεις φτιαγμένες ανεξάρτητα και DIY, όπως πάντα, για να δείξουμε ότι το πανεπιστήμιο ανήκει σε όλο το κόσμο και θα πρέπει να είναι ανοιχτό, προσβάσιμο και να εμπνέει κινητοποίηση.

το ιστορικό της κινητοποίησης -> https://rastapank.gitlab.io/uocdesert/

Πρόγραμμα

Πέμπτη 25
20:30 // Drive-in Cinema - Το ξύπνημα της άνοιξης (2015)

Παρασκευή 26
TBA // Roots Reggae Selections (Vinyl set)
Hip-Hop Live με τους:
ΣΑΙΚΟ
Smoka & DeadMic
Στίγμα
Black Spirit
Pre & After DJ Sets w/ Ouroboros Ofis, Feta Nagasaki & guests

Σάββατο 27
20:00 // LIVE με τους:
Kooba Tercu - https://koobatercu.bandcamp.com/
Mellow Lizard - https://mellowlizard.bandcamp.com/
The Booms - https://thebooms777.bandcamp.com/
Hemingways - https://hemingways.bandcamp.com/
+ After Party

πηγή : https://www.facebook.com/events/1350140305561…
πηγή : email που λάβαμε στις 16 Μαΐου 22h