Κυριακή 21 Μαίου 2023 στις 18.00

Συνέχεια συνέλευσης αλληλεγγύης με τον αναρχικό απεργό πείνας Γ. Μιχαηλίδη

από Συνέλευση αλληλεγγύης στον αναρχικό απεργό πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη

Ο σύντροφος Γιάννης Μιχαηλίδης μετά από έναν μακροχρόνιο και διαρκή εμπαιγμό του από την κρατική και δικαστική εξουσία, αποφασίζει για ακόμα μια φορά, να θέσει ως ανάχωμα το ίδιο του το σώμα και να ξεκινήσει απεργία πείνας στις 12/5, με αίτημα την αποφυλάκισή του.

Έναν χρόνο μετά την μακρά απεργία πείνας του συντρόφου, πληρώντας τις τυπικές προϋποθέσεις αποφυλάκισης για όλες τι ποινές του και όντας έγκλειστος για σχεδόν 10 χρόνια, η εκδικητικότητα του κράτους απέναντι στον αγωνιστή γίνεται ξεκάθαρη. Χωρίς να αποδεχτεί δηλώσεις νομιμοφροσύνης και αποκηρύξεις των αναρχικών ιδεών του απέναντι στα εκάστοτε δικαστικά συμβούλια που εξέταζαν τις αιτήσεις τόσο για την "υφ' όρων απόλυση" του, όσο και για άδειες που δικαιούνταν, ο σύντροφος μετήχθη στον Κορυδαλλό στις αρχές Μαϊου για εκπαιδευτικούς λόγους, 3 χρόνια μετά από τις αλλεπάλληλες αιτήσεις του. Η χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών, όπως αναμενόταν μετά την μεταγωγή του όμως δεν συνέβη ποτέ, με την δικαιολογία ότι "βρίσκεται για μικρό χρονικό διάστημα" στην συγκεκριμένη φυλακή.

Το καθεστώς έχει αποφασίσει να εξοντώσει κάθε αμετανόητο πολιτικό αντίπαλό του με κάθε τρόπο, ακόμα και αν αυθαιρετεί. Οι πρόσφατες αλλαγές σε ποινικό και σωφρονιστικό κώδικα αντίστοιχα, έχουν αναδείξει το μένος του κράτους απέναντι σε όσους το εχθρεύονται, σε όσες αγωνίζονται, σε όσους επαναστατούν, ενώ παράλληλα ευνοούν τους ρουφιάνους, τους υποταγμένους και όσους το υπηρετούν. Ακόμη και οι ίδιοι οι νόμοι τους, γίνονται κουρελόχαρτο και παρακάμπτονται όποτε τους συμφέρει.

Απέναντι στις κρατικές αυθαιρεσίες και στην "δικαιοσύνη" που απονέμουν όποτε και όπως θέλουν, να σταθούμε αλληλέγγυοι/ες με κάθε τρόπο στον δύσκολο αγώνα του συντρόφου, μέχρι την αποφυλάκισή του. Όσοι λησμονούν τους αιχμαλώτους του κοινωνικού και ταξικού πολέμου, ξεχνούν τον ίδιο τον πόλεμο.

Κάλεσμα σε συνέλευση αλληλεγγύης με τον αναρχικό απεργό πείνας Γ. Μιχαηλίδη:

Κυριακή 21/5, στις 18:00 ΦΕΠΑ

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/91018/