Κυριακή 28 Μαίου 2023 στις 16.00

Παιχνίδια στην Κατάληψη

Την Κυριακή μαζευόμαστε από τις 16:00 για να παίξουμε, να φάμε, να πιούμε, να αράξουμε στο αυτοδιαχειριζόμενο στέκι Άνω Κάτω Πατησίων. Απο τις 17:00 ξεκινάμε τα παιχνίδια. Επειδή στις 19:00 έχει συγκέντρωση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Μιχαηλίδη (https://www.kinimatorama.net/event/152547) θα τελειώσουμε τον πρώτο γύρο παιχνιδιών στις 18:30. Ωστόσο, ο χωρος θα παραμείνει ανοιχτος και θα συνεχίσουμε μέχρι τις 23:30.

Τα Κατατόπια είναι μια αναρχική συλλογικότητα στη γειτονιά της Κυψέλης και στεγάζεται στην κατάληψη του στεκιού.

Ζούμε στην Κυψέλη που "αναβιώνει το ένδοξο παρελθόν της" που "αγκαλιάζει την πολυπολιτισμικότητα" που γίνεται το ανερχόμενο μέρος "διασκέδασης" και κατανάλωσης. Ξέρουμε βέβαια τι σημαίνει αυτό: Εμπορευματοποιούνται τα παγκάκια, τα πεζοδρόμια και οι τοίχοι (διαφημίσεις).

Ενάντια στη διασκέδαση που μας πουλάνε τα μαγαζάκια, το μόνο που μπορεί να καλύψει τις ανάγκες μας είναι η ψυχαγωγία που δεν διαμεσολαβείται από την κατανάλωση, αλλά διαμορφώνεται από εμάς τα ίδια. Έχουμε την ανάγκη να βρίσκουμε χώρο, χρόνο και τρόπο για ψυχαγωγία μέσα στους συλλογικούς μας χώρους, μέσα και ανάμεσα στους αγώνες μας.

Θέλουμε να γεμίζουμε και να ζεσταίνουμε τους χώρους που έχουμε ήδη, αλλά και να ανοίξουμε κι άλλους, τόσο στην Κυψέλη όσο και παντού. Θέλουμε μια καθημερινότητα που να μην εκβιαζόμαστε για να μην μείνουμε στο δρόμο, να ζούμε χωρίς νοίκια και δουλειές, να μην χρειάζεται να πληρώνουμε αφεντικά για να υπάρχουμε έξω, όπου η ψυχαγωγία μας να μην είναι εμπορεύσιμο προιόν. Μια καθημερινότητα όπου μπορούμε να βγαίνουμε έξω και να έχουμε την ζωή μας στα χέρια μας και όχι στα χέρια μπάτσων, κράτους και αφεντικών.

Εμπνεόμαστε από άλλες παρόμοιες εκδηλώσεις με παιχνίδια όπως η Τεμπελιάδα στο Άνω Κάτω και το arcade night από το Ακόνιτο στο ΑΚΝ.

πηγή : email που λάβαμε στις 21 Μαΐου 17h