Δευτέρα 29 Μαίου 2023 στις 19.30

Ανοιχτή συνέλευση ενάντια στις βιομηχανίες γούνας-δέρματος και κάθε μορφής εγκλεiσμού

Προσφάτως υπήρξε πρόθεση να δώθει άλλη μια επιδότηση ύψους 8 εκατομμύριων ευρώ στις βιομηχανίες γούνας και δέρματος απο το υπουργείο ανάπτυξης καθώς οι συγκεκριμένοι κλάδοι ενισχύονται συνεχώς με επιδόματα που βγαίνουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Πιο συγκεκριμένα, έχει αναφερθεί πολλές φορές από τον υπουργο ανάπτυξης πως η βιομηχανία της γούνας είναι ένα κεφάλαιο που πρέπει να ενισχυθεί στην Ελλάδα ως μία καλή ευκαιρία λόγω του πολέμου Ουκρανίας-Ρωσίας στις οποίες ο κλάδος του εμπορίου της γούνας πλήττεται.

Τα συγκεκριμένα προιόντα παράγονται κυρίως από μινκ και αλεπούδες οι οποίες εκτρέφονται σε ειδίκες φάρμες όπου βρίσκονται έγκλειστα σε μικροσκοπικά κλουβία στερόντας τους ακόμα και τις πιο βασικές ανάγκες διαβίωσης όπως είναι το φώς του ήλιου. Συχνά καταλήγουν να αυτοτραυματίζονται ή να κανιβαλίζονται λόγω της εγγενής βαρβαρότητας και ψυχικής φορτίσης που παράγεται απο το περιβάλλον .

Θεωρούμε πως είναι μια καλή ευκαιρία να αναδείξουμε ακόμα ένα κομμάτι βάναυσης εκμετάλλευσης και θανάτωσης των μη-ανθρωπίνων ζώων με προοπτική την ανταλλαγή απόψεων και την συνδιαμόρφωση δημοσίου λόγου και δράσεων για την απελευθέρωση των ζώων.

Ταυτόχρονα στεκόμαστε αλληλεγγύα στην απεργία πείνας του αναρχικού συντρόφου Γιαννή Μιχαηλίδη

ενάντια σε κάθε μορφή εξουσίας, αγωνιζόμαστε εώς ότου όλα να είναι ελεύθερα.

ΤΑ ΖΩΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΡΟΥΧΙΣΜΟΣ ΒΙΓΚΑΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΠΙΣΙΣΜΟΣ

ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΘΕ ΚΕΛΙΟΥ/ΚΛΟΥΒΙΟΥ

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/91077/