Τρίτη 30 Μαίου 2023 στις 9.00 πμ

Δίκη μέλους του Ρουβίκωνα για παρέμβαση σε γραφείο γιατρού που έπαιρνε φακελάκι

Μήνυση σε μέλος μας από γιατρό που έπαιρνε φακελάκι

Τον Φλεβάρη του 2019, ο Ρουβίκωνας πραγματοποίησε παρέμβαση στο γραφείο του γιατρού Γιώργου Θεοδωρόπουλου, ο οποίος είχε συλληφθεί να παίρνει 3 φορές φακελάκι από καρκινοπαθή. Έπειτα από 4 χρόνια ξεθάβεται η μήνυση στην οποία είχε προχωρήσει τότε εναντίον μέλους μας, για την "ανήκεστο ηθική βλάβη" την οποία υπέστη, σύμφωνα με την οποία μάλιστα κοστολογεί και τις υλικές ζημιές στο γραφείο του στα 2000 ευρώ. Τώρα, το πώς αναγνώρισε το μέλος μας, που δεν ήταν καν παρόν στη δράση, είναι άλλου παπά ευαγγέλιο και λεπτομέρεια, πόσο μάλλον όταν η δίωξη αφορά μέλος του Ρουβίκωνα.

Ένας μαυραγορίτης της υγείας, δηλαδή, ένας επίορκος, ως προς το κοινωνικό του λειτούργημα γιατρός, όχι μόνο τσεπώνει μίζα για να χειρουργήσει, αλλά ζητάει και τα ρέστα από πάνω, επειδή κάποιοι αυτονόητα αντέδρασαν και μάλιστα στο ελάχιστο.

Στην ίδια κοινωνία ζούμε. Ξέρουμε πολύ καλά ότι το φακελάκι πλέον έχει γίνει συνήθεια για κάποιους, τόσο σε κάποιους γιατρούς όσο και σε ασθενείς. Συμπεριλαμβάνεται εξαρχής στο κόστος. Είναι μια αντικοινωνική πρακτική που χρονίζει, και δεν πρέπει ούτε να κλείνουμε τα μάτια ούτε να τη σιγοντάρουμε.

Και ενώ το δημόσιο σύστημα υγείας εδώ και μια δεκαετία καταρρέει, με πολλούς γιατρούς να βάζουν πλάτη καθημερινά έχοντας στα χέρια τους τα ελάχιστα, και ενώ κυβερνήσεις επί κυβερνήσεων, με αποκορύφωμα την τελευταία της ΝΔ, μας εξαναγκάζουν στη "λύση" του ιδιωτικού τομέα, πέφτουμε και πάνω σε μαυραγορίτες της υγείας που παίζουν με τον πόνο μας.

Ο συγκεκριμένος μεγαλογιατρός δεν ήταν ούτε ο πρώτος κι ούτε είναι ο τελευταίος που θα βρει μπροστά του τον Ρουβίκωνα. Κι αν το σύστημα που μας καταπιέζει θέλει να κάνει τη ζούγκλα και τον κοινωνικό κανιβαλισμό κανονικότητα, τότε θα παίρνει και ανάλογες απαντήσεις.

Το μέλος μας δικάζεται την Τρίτη, 30 Μάη, δικαστήρια Ευελπίδων, κτίριο Προκατ στις 09:00

Ρουβίκωνας

πηγή : https://rouvikonas.gr/archives/6551