Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023 στις 19.00

Συγκέντρωση Αλληλεγγύης στον αναρχικό Γ. Μιχαηλίδη - Απεργία Πείνας από 12/5

post image

Συγκέντρωση: Πέμπτη 1/6, στις 19:00, στην πλατεία Τριών Συμμάχων

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ 12/5

Για πάνω από μια δεκαετία ο σύντροφος Γιάννης Μιχαηλίδης βρίσκεται κυνηγημένος από τους κατασταλτικούς μηχανισμούς, είτε φυλακισμένος στα κελιά της δημοκρατίας. Όλα αυτά τα χρόνια με βαθιά θέληση, ακολουθώντας τις αξίες του και γνωρίζοντας τις συνέπειες των επιλογών του, στάθηκε με αξιοπρέπεια και μαχητικότητα απέναντι στους διώκτες του, συνέχισε και συνεχίζει να αγωνίζεται μέσα και έξω από τη φυλακή, παρά τα τόσα χρόνια παρανομίας και εγκλεισμού.

Από την αναστολή της απεργίας πείνας πέρυσι τον Ιούλιο, απόφαση που ήρθε κατόπιν αστήρικτων υποσχέσεων από πλευράς του Υπουργείου Δικαιοσύνης και του Ανώτατου Δικαστηρίου για την άμεση ικανοποίηση του αιτήματός του μέχρι και σήμερα ο σύντροφος είναι θύμα των κρατικών και δικαστικών μηχανισμών. Παρότι δικαιούται εδώ και τουλάχιστον 2 χρόνια την αποφυλάκισή του, έχασε ακόμη έναν χρόνο από τη ζωή του αναμένοντας αργά και βασανιστικά τις αποφάσεις των δικαστικών συμβουλίων λόγω ανεξήγητων γραφειοκρατικών καθυστερήσεων της απόφασης που θα τον αποφυλάκιζε τον Σεπτέμβριο. Παράλληλα με την παράταση της ομηρίας του, στερούν από τον σύντροφο κάθε νόμιμο δικαίωμα τακτικής ή εκπαιδευτικής άδειας και απαιτούν δηλώσεις μετάνοιας και αποκήρυξης των ιδεών του. Ο σύντροφος αποφασίζει την έναρξη απεργίας πείνας ενώ βρίσκεται στο Μαλανδρίνο κι αφού ενημερώνει τους κοντινούς του ανθρώπους, «συμπτωματικά» γίνεται η μεταγωγή του στον Κορυδαλλό για εκπαιδευτικούς λόγους απαντώντας επιτέλους στις αλλεπάλληλες αιτήσεις του που εκκρεμούν εδώ και πάνω από 3 χρόνια. Ωστόσο, ακολουθεί απόρριψη της εκπαιδευτικής άδειας που δικαιούται, την Παρασκευή 12/5 με τη φθηνή δικαιολογία ότι βρίσκεται μικρό χρονικό διάστημα στον Κορυδαλλό.

Για την εκδικητική αυτή μεταχείριση από το κράτος και τους δικαστικούς μηχανισμούς ο σύντροφος Γ. Μιχαηλίδης ξεκίνησε απεργία πείνας από τις 12/5, ένα πολιτικό εργαλείο αγώνα στο οποίο διαχρονικά καταφεύγουν τα άτομα που κρατούνται φυλακισμένα σε κελιά, βάζοντας μπροστά το ίδιο τους το σώμα ως αντίσταση στον κρατικό ρεβανσισμό.

Η εκδικητική μεταχείριση του αναρχικού αγωνιστή Γ. Μιχαηλίδη εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο περαιτέρω αυταρχικοποίησης κάθε πυλώνα του κρατικού - καπιταλιστικού συστήματος και της επιτακτικής εφαρμογής του νέου σωφρονιστικού κώδικα ο οποίος ακολουθεί και εμπεδώνει το δόγμα του «Νόμος και Τάξη», αυστηροποιώντας τις «σωφρονιστικές» μεθόδους κράτησης και καταργώντας τα κεκτημένα αγώνων δεκαετιών των κρατουμένων. Πρόκειται για μια διαδικασία που αποκρυσταλλώνεται σε όξυνση της κρατικής καταστολής για όσα άτομα αγωνίζονται σε δικονομικές μεθοδεύσεις και νομοσχέδια που ποινικοποιούν διάφορες μορφές διεκδίκησης και αγώνα.

Καθημερινά παρατηρείται η στοχοποίηση των ελευθεριών και των δικαιωμάτων που κατακτήθηκαν με χρόνια αγώνων από ένα επιβαλλόμενο καθεστώς φτώχειας, εξαθλίωσης και καταπίεσης. Από το κρατικό - καπιταλιστικό έγκλημα στα Τέμπη, το αυξημένο κόστος ζωής, τους πλειστηριασμούς και τις εξώσεις Α' κατοικιών, τις γυναικοκτονίες, τα κυκλώματα μαστροπείας και trafficking, τις δολοφονίες Ρομά, μεταναστών και μεταναστριών, τα push backs στον Έβρο και στο Αιγαίο, τη διάλυση του συστήματος υγείας και την ανυπαρξία στοιχειωδών μέτρων προστασίας για τις ζωές των ανθρώπων, τη λεηλασία του φυσικού κόσμου, μέχρι τις υπέρογκες δαπάνες σε εξοπλιστικά προγράμματα για τη στρατιωτική θωράκιση του ελληνικού κράτους, με τις πιθανότητες ενός γενικευμένου πολέμου -μετά την Ουκρανορωσική σύρραξη- να είναι όλο και μεγαλύτερες. Η έννοια και ο θεσμός της Αστικής Δικαιοσύνης πολιτικά-κοινωνικά, απαρτίζουν έναν πολύ συγκεκριμένο ρόλο στο σύμπλεγμα της εξουσίας. Τόσο στο επίπεδο του κυρίαρχου λόγου, όσο και στην καθημερινή κοινωνική ζωή, η αστική δικαιοσύνη οφείλει να αναπαράγει την καπιταλιστική πραγματικότητα και τις αξίες της.

Η ταξικότητα της δικαιοσύνης δεν είναι απλώς ένα αόριστο θεωρητικό σχήμα ορισμένων αναρχικών ή γενικότερα κοινωνικών ομάδων που το κράτος «βαφτίζει» ως εγκληματικές, αλλά ολόκληρου το κοινωνικού σώματος. Εν ολίγοις, η Δικαιοσύνη με τη θεσμική και ιδεολογική της μορφή είναι φτιαγμένη για να εξυπηρετεί και να αναπαράγει τα συμφέροντα της εξουσίας και να τιμωρεί-πειθαρχεί τους «από τα κάτω» της ταξικής πυραμίδας. Απέναντι στις μεθοδεύσεις της αστικής δικαιοσύνης, για το αίτημα αποφυλάκισης του αγωνιστή Γ.Μιχαηλίδη, οι οποίες προσπαθούν να παρατείνουν τη σωφρονιστική του ομηρία, το ανταγωνιστικό κίνημα εκτός των τειχών θα πρέπει να σταθεί στο πλευρό του και να εκφράσει έμπρακτα την αλληλεγγύη του, για να μπει ένα τέλος στην αυθαιρεσία και την εκδικητικότητα που εξαπολύεται πάνω του. Για να μπει ένα φρένο στην αορατοποίηση των κρατούμενων και στον ολοκληρωτικό μετασχηματισμό των φυλακών σε νεκροταφεία ζωντανών, εξυπηρετώντας τις σκοπιμότητες του αστικού μπλοκ κυριαρχίας. Η αγωνιστική ανάδειξη της υπόθεσης του συντρόφου και κάθε άλλης αυθαιρεσίας στη δημόσια κοινωνική σφαίρα και κόντρα στις στρεβλώσεις και την προπαγάνδα των επικοινωνιακών δορυφόρων της αστικής τάξης, είναι το πρώτο αποφασιστικό βήμα που οφείλει να κάνει ο κόσμος της αλληλεγγύης, απέναντι σ'αυτήν την κατάσταση. Με όλη μας τη δύναμη, με θέληση να διεκδικήσουμε την απελευθέρωσή του από τα κάτεργα της αστικής δικαιοσύνης, στεκόμαστε δίπλα στον σύντροφό μας, υπενθυμίζοντας ότι δεν είναι μόνος απέναντι στους εχθρούς της ελευθερίας.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΟΛΩΝ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ - ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΑΠΟ 12/5

ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΦΥΛΑΚΗΣ

Συνέλευση αλληλεγγύης στον αναρχικό απεργό πείνας από 12/5 Γιάννη Μιχαηλίδη - Πάτρα suneexlallile@exproton.mexe

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1625468/