τι; : δίκη θεματική : αλληλεγγύη

Τρίτη 20 Ιουνίου 2023 στις 9.00 πμ

9 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7 8 9

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες συναγωνιστές/τριες της διαδήλωσης 15/06

Άμεση Απελευθέρωση - Αλληλεγγύη στους συλληφθέντες συναγωνιστές/τριες της διαδήλωσης της 15ης Ιούνη

Όπως η κατασταλτική επίθεση εναντίον της διαδήλωσης της 15 Ιούνη απέτυχε στον αντικειμενικό της σκοπό, τη διάλυση δηλαδή της πορείας και κατ' επέκταση το πνίξιμο εν τη γενέσει τους των κινητοποιήσεων ενάντια στις δολοφονίες εκατοντάδων μεταναστών/τριών από το ελληνικό κράτους και την ΕΕ στα ανοιχτά της Πύλου, έτσι και οι συλλήψεις και οι βαριές κακουργηματικές κατηγορίες με τις οποίες φορτώθηκαν οι 19 από τους 21 συναγωνιστές/τριες είναι δεδομένο ότι θα αποτύχουν στην πολιτική τους στόχευση, την τρομοκράτηση και τον παραδειγματισμό δηλαδή των ίδιων και όλου του κινήματος.

Γιατί αν η διαδήλωση με την μαχητική της ανασυγκρότηση στα σημεία όπου έγιναν οι κατασταλτικές επιθέσεις απέδειξε ότι η αλληλεγγύη και η συντροφικότητα μπορούν να στήνουν αναχώματα στην καταστολή, αντίστοιχα και η αγωνιστική στάση των συντρόφων και συντροφισσών κατά τη σύλληψη και τον αποκλεισμό τους από τις αφηνιασμένες αστυνομικές δυνάμεις, εκπέμπει μήνυμα αντίστασης και συνέχειας.

Σε πείσμα των κρατικών επιδιώξεων, η διαδήλωση της 15ης Ιούνη με τη μαζικότητα, τον παλμό και τον δυναμισμό της, όπως και με την έμπρακτη περιφρούρηση του περιεχομένου της από την απόπειρα του ΣΥΡΙΖΑ να εισέλθει σε αυτήν ως οργανικό μέρος της, άνοιξε δυνατά τον κύκλο των κινητοποιήσεων, συμβάλλοντας έτσι στη συνέχεια τους που είναι το και το ζητούμενο.

Πλανώνται πλάνην οικτράν οι κρατούντες αν νομίζουν ότι με την ωμή βία και την καταστολή μπορούν να κάμψουν τις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις και το κίνημα. Το αντίθετο καταφέρνουν. Με ακόμα περισσότερο οργή και συνείδηση μας γεμίζουν και με ακόμα μεγαλύτερη δύναμη για να συνεχίσουμε.

Άμεση Απελευθέρωση - Αλληλεγγύη στους συλληφθέντες συναγωνιστές/τριες της διαδήλωσης της 15ης Ιούνη

Όλοι-ες στα Δικαστήρια (Ευελπίδων) Τρίτη 20 Ιουνίου

Ταξική Αντεπίθεση (ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστ(ρι)ών)

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1625770/


1 2 3 4 5 6 7 8 9

post image

Στις 15/6 πραγματοποιήθηκε πορεία στο κέντρο της Αθήνας με αφορμή τη μαζική δολοφονία μεταναστών στα ανοιχτά της Πύλου, από κράτος και κεφάλαιο. Στην πορεία που στηρίχτηκε από χιλιάδες κόσμου, οι μπάτσοι επιτέθηκαν και συνέλαβαν πολλά άτομα, από τα οποία τα 19 είναι αντιμέτωπα με αναβαθμισμένο κατηγορητήριο σε βαθμό κακουργήματος. Η εκδικητικότητα του κράτους απέναντι στον κόσμο του αγώνα, επιδιώκει -μέσα από τη νομική και οικονομική ομηρία- να καταστείλει τις αδιαμεσολάβητες και οργισμένες αντιδράσεις απέναντι στη μαζική δολοφονία στη Μεσόγειο. Και όλα αυτά, την ώρα που οι διαχειριστές των ζωών μας, με τα χέρια βαμμένα στο αίμα των καταπιεσμένων, κηρύσσουν τριήμερο εθνικό πένθος.

Στεκόμαστε αλληλέγγυα στα συντρόφια που κρατούνται από την Πέμπτη.

Δευτέρα 19/6 20:00 - 24:00 στηρίζουμε για τα δικαστικά έξοδα στο Bar οικονομικής ενίσχυσης στο αναρχικό στέκι Υπόκεντρο.

Τρίτη 20/6 στις 9:00 στηρίζουμε τη συγκέντρωση αλληλεγγύης την στα δικαστήρια της Ευελπίδων, κτήριο 9.

ΚΑΝΕΝΑ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΩΣ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ ΤΟ ΦΡΑΧΤΗ

ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥ ΟΛΑ ΣΤΑΧΤΗ

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1625772/


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στα Δικαστήρια της Ευελπίδων για τα συλληφθέντα από την πορεία για το ναυάγιο της Πύλου

Στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας άρχισαν να δημοσιεύονται στα καθεστωτικά μέσα άρθρα σχετικά με ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου. Την Τετάρτη έγινε πλέον ξεκάθαρο ότι μιλούσαμε για την πιο μαζική δολοφονία των τελευταίων ετών. Με 750 επιβαίνοντες, 80 νεκρούς μετανάστες και μετανάστριες, 80 διασωθέντες και εκατοντάδες αγνοούμενους.

Το ελληνικό κράτος έσπευσε να κηρύξει τριήμερο εθνικό πένθος, η πρόεδρος της δημοκρατίας Σακελλαροπούλου έτρεξε να δει τους πληγέντες από κοντά - ενώ το 2021 είχε επισκεφθεί η ίδια τον φράχτη του Έβρου για να δώσει αυτοπροσώπως τα συγχαρητήρια σε όσους προστατεύουν την εθνική ακεραιότητα- και τα ΜΜΕ άρχισαν να μιλάνε για ευθύνες των διακινητών. Το αναλυτικό χρονικό, δε, που ανακοίνωσαν για τις ακριβείς κινήσεις τους οι λιμενικές αρχές, σε μια προσπάθεια αποποίησης ευθυνών του ελληνικού κράτους, τα τελευταία 24ωρα έχει αρχίσει και καταρρέει. Μαρτυρίες, μάλιστα, μεταναστών που επέβαιναν στο πλοίο καταγγέλλουν τη βύθιση αυτού αφότου ελληνικό λιμενικό σκάφος προσπάθησε να το ρυμουλκήσει.

Υπήρξαν βέβαια και φωνές που έδειξαν το αληθινό πρόσωπο της κρατικής μεταχείρισης, σαν αυτήν της Τατιάνας Στεφανίδου η οποία παραπονούμενη έθιγε την έλλειψη ασθενοφόρων τώρα που 10 ολόκληρα οχήματα μεταφέρθηκαν στο σημείο της δολοφονίας και σαν αυτήν του Κ.Κυρανάκη, βουλευτή της ΝΔ, που μίλησε για διεθνή ύδατα και μη ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης. Κι όλα αυτά, λίγες εβδομάδες αφότου η πρώην κυβέρνηση, με την πλήρη συναίνεση και επιδοκιμασία της αντιπολίτευσης, εγκαινίαζε τον νέο φράχτη στον Έβρο δηλώνοντας έτοιμη να περιφρουρήσει τα εθνικά συμφέροντα και ο πρόεδρος του ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος, έδινε προσωπική εντολή για το χτίσιμο νέου φράχτη απέναντι στη νησίδα κοντά στην Νέα Βύσσα.

Σε αυτό το κλίμα, και με πρωτοφανή αντανακλαστικά του ανταγωνιστικού κινήματος, καλέστηκε διαδήλωση την Πέμπτη 15/6 στις 19:00 στα Προπύλαια. Αναρχικές συλλογικότητες έδωσαν το παρόν με καλέσματα και μπλοκ εντός της πολυπληθούς πορείας. Ενώ η διαδήλωση ξεκίνησε χωρίς έντονη αστυνομική παρουσία, στην Πανεπιστημίου στο ύψος του ξενοδοχείου Τιτάνια αστυνομικές δυνάμεις άρχισαν να δημιουργούν ασφυκτικό κλοιό δεξιά και αριστερά των αναρχικών μπλοκ. Στη Σταδίου, στο ύψος του αγάλματος του Κωλοκοτρώνη, οι αστυνομικές δυνάμεις συγκρούστηκαν με την πορεία, πετώντας αμέτρητο αριθμό κρότου λάμψης εντός του μπλοκ το οποίο είχαν σε κορδόνι. Το συγκεκριμένο μπλοκ, μη έχοντας χώρο και δεχόμενο επίθεση από τη διμοιρία, αναγκάστηκε να στρίψει στην Ομήρου βγαίνοντας στην Πανεπιστημίου, με στόχο να πλαισιώσει εκ νέου τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα. Τα υπόλοιπα αναρχικά μπλοκ συνέχισαν κανονικά την πορεία. Εκεί, 2 διμοιρίες, μία εκ του Συντάγματος και μία η οποία ακολούθησε το μπλοκ από την Σταδίου, κλείσανε το κόσμο στην Πανεπιστημίου.

Κομμάτι του κόσμου αυτού μπήκε στη στοά όπου και αργότερα έγιναν οι συλλήψεις. Έχοντας εγκλωβίσει τον κόσμο μέσα στη στοά, ασφαλίτες και ΔΕΛΤΑ σκανάρανε το μέρος και πραγματοποίησαν 19 συλλήψεις. Σημαντικό είναι να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια του εγκλωβισμού, αλληλέγγυος κόσμος μαζεύτηκε έξω από τη στοά φωνάζοντας συνθήματα, αναγκάζοντας τη διμοιρία να φωνάξει ενισχύσεις.

Από εκείνη την ημέρα, τα 19 συντρόφια κρατούνται με κακουργήματα (κατασκευή κ κατοχή εκρηκτικών), ενώ 2 συντρόφια που συνελήφθησαν στο μετρό του Πανεπιστημίου αφέθηκαν ελεύθερα με πλημμελήματα την επόμενη ημέρα.

Σε μια προσπάθεια τρομοκράτησης και εξάντλησης (οικονομικής και φυσικής) το κράτος επέλεξε να συλλάβει τόσους διαδηλωτές και διαδηλώτριες με αναβαθμισμένες διώξεις κακουργηματικού χαρακτήρα. Οι κρατικές μεθοδεύσεις που στοχεύουν την τρομοκράτηση και την αποπολιτικοποίηση των ανοιχτών μέσων αγώνα, των ανοιχτά καλεσμένων αναρχικών μπλοκ και τη συμμετοχή μας σε αυτά δεν μπορούν παρά να μας βρίσκουν απέναντί τους.

Την ίδια ώρα που το ελληνικό κράτος επιλέγει να δολοφονεί εκατοντάδες μετανάστες σε χερσαία και υδάτινα σύνορα, να ενισχύει στρατιωτικά τους πολέμους οι οποίοι οδηγούν χιλιάδες κόσμου στη μετανάστευση και να μεταχειρίζεται τα μεταναστά ως πληθυσμό δεύτερης κατηγορίας, επιλέγει να καταστείλει και τις φωνές οι οποίες καταδεικνύουν την πολιτική αυτή και τάσσονται ενεργά ενάντια στην υποτίμηση τόσων ζωών.

Εμείς από τη δική μας πλευρά οφείλουμε να σταθούμε δίπλα στα διωκόμενα συντρόφια αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι η στρατηγική εκφοβισμού δεν κάμπτει τον αγώνα μας, παρά μόνο τον δυναμώνει.

Όλοι/όλες/όλα στα δικαστήρια Ευελπίδων, Τρίτη 20/6 στις 9πμ, στο κτήριο 9.

ΣΤΟΝ ΦΡΑΧΤΗ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΧΤΙΖΕΤΑΙ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥ

ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ, ΤΑ ΤΡΕΝΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΝΑΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ

ΓΕΜΙΣΕ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΟΡΜΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

ΚΑΝΕΝΑ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

αναρχικές/οί, συντρόφισσες/οι

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/91310/


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Αλληλεγγύη στις συλληφθείσες και τους συλληφθέντες της πορείας της Πέμπτης 15/6 - Δικαστήρια Ευελπίδων, 20/6, 9.00, κτήριο 9

Αλληλεγγύη στις συλληφθεισες και τους συλληφθέντες της πορείας της Πέμπτης 15/6 ενάντια στην κρατική δολοφονία των μεταναστών ανοιχτά της Πύλου. Καλούμε στην συγκέντρωση αλληλεγγύης την Τρίτη 20/6 στις 9:00 π.μ. στα δικαστήρια Ευελπίδων, κτήριο 9, όπου οι συλληφθέντες σύντροφοι και οι συλληφθίσες συντρόφισσες περνούν ανακριτή.

Τα κράτη είναι οι μόνοι τρομοκράτες

Με τους μετανάστες είμαστε μαζί επαναπροώθηση σε (λιμενο)μπάτσους και ναζί.

Συνέλευση Αλληλεγγύης στους φυλακισμένους, φυγόδικους και διωκόμενους αγωνιστές

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/91313/


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Κείμενο συλληφθέντων/κρατούμενων της πορείας 15/06 ενάντια στην κρατική δολοφονία μετανταστών/στριων στα ανοιχτά της Πύλου

Στις 15/06/2023 καλέστηκε ανοιχτά πορεία ενάντια στη μαζική κρατική δολοφονία μεταναστών/μεταναστριών στα ανοιχτά της Πύλου με τη βύθιση του σκάφους που τους μετέφερε από τη Λιβύη στην Ιταλία. Τα μπλοκ ξεκίνησαν την πορεία τους από τα Προπύλαια προς το Σύνταγμα μέσω της οδού Σταδίου. Σε όλη τη διάρκεια της πορείας δυνάμεις των ΜΑΤ πορεύονταν μαζί τους σε στενό κλοιό.

Στο ύψος της οδού Ομήρου τα ΜΑΤ επιχείρησαν να σπάσουν το ένα από τα αναρχικά μπλοκ με χρήση κρότου λάμψης. Ο κόσμος που πορευόταν στο αναρχικό μπλοκ έσπασε και κατευθύνθηκε προς την Πανεπιστημίου με σκοπό την ανασυγκρότηση του. Εκεί δέχτηκε δεύτερη επίθεση από διμοιρίες ΜΑΤ με αποτέλεσμα ο κόσμος να διαλυθεί για μια ακόμα φορά. Μέσα στη στοά της οδού Βουκουρεστίου εγκλωβίστηκαν και συνελήφθησαν 19 άτομα. Απο την Κρατική Ασφάλεια σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικούχαρακτήρα και ασκήθηκε ποινική δίωξη στα 19 συλληφθέντες/ισσες, σε μια ξεκάθαρη προσπάθεια αποπολιτικοποίησης της παραπάνω συνθήκης.

Οι κατηγορίες είναι κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών, διατάραξη κοινής ειρήνης, απόπειρα επικίνδυνης σωματικης βλάβης, φθορά ξένης ιδιοκτησίας πράγματος που χρησιμεύει για κοινό όφελος, απείθεια, κατοχή και χρησιμοποίηση φωτοβολίδων, παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία σε μια δικογραφία η οποία δε στηρίζεται σε κανένα απολύτως στοιχείο. Η εκδικητική, κακουργηματικού χαρακτήρα δίωξη σε βάρος των συλληφθέντων/ισσων και η κράτηση τους (στη ΓΑΔΑ και στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικης) για 5 ημέρες, αποτελεί μια ξεκάθαρη επίθεση απέναντι στον α/α χωρο, μια προσπάθεια τρομοκράτησης και παράλληλα ηθικής και οικονομικής εξάντλησης του.

Κάλεσμα την Τρίτη 20/06 στις 09:00 π.μ. στα δικαστήρια Ευελπίδων, κτίριο 9.

Γέμισε το Αιγαίο κορμιά μεταναστών, είναι και οι Έλληνες φονιάδες των λαών.

Κανένας/καμία μόνη στα χέρια του κράτους.

Αναρχικοί-ες

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1625768/


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στην Ευελπίδων για τα συλληφθέντα απο τη πορεία για το ναυάγιο της Πύλου [20/6 9μμ κτ9 ,21/6 9μμ κτ 7]

από Αναρχική συλλογικότητα στα Β/Α "Apriori"

ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ Η ΜΙΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟ , ΚΑΝΕΝΑ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ Στηρίζουμε ηθικά , οικονομικά και πολιτικά τα συλληφθεντα της πορείας 15/6 , καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης τη Τρίτη 20/6 9:00 στα δικαστήρια Ευελπίδων, κτηριο 9 , και Τετάρτη 21/4 9:00 κτήριο 7 .

Τη Πέμπτη 16/6 όπως και σε πολλές άλλες πόλεις πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα πορεία για τη δολοφονία εκατοντάδων μεταναστ(ρι)ων ανοιχτά της Πύλου.

Στο ύψος της οδού Ομήρου τα ΜΑΤ επιχείρησαν να σπάσουν το ένα από τα αναρχικά μπλοκ με χρήση κρότου λάμψης. Ο κόσμος που πορευόταν στο αναρχικό μπλοκ έσπασε και κατευθύνθηκε προς την Πανεπιστημίου με σκοπό την ανασυγκρότηση του. Εκεί δέχτηκε δεύτερη επίθεση από διμοιρίες ΜΑΤ με αποτέλεσμα ο κόσμος να διαλυθεί για μια ακόμα φορά. Μέσα στη στοά της οδού Βουκουρεστίου εγκλωβίστηκαν και συνελήφθησαν 19 άτομα . Λίγο αργότερα ομάδα δράση συνέλαβε αλλά δύο άτομα μέσα από το μετρό πανεπιστημίου. Τα δύο συλληφθέντα , αφού πέρασαν αυτόφωρο και τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες πλημμεληματικού βαθμού αφέθηκαν ελεύθερα την επόμενη μέρα . Τα υπόλοιπα 19 παραμένουν υπό κράτηση και θα περάσουν από ανακριτή τη Τρίτη 20/6 . Απο την Κρατική Ασφάλεια σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα και ασκήθηκε ποινική δίωξη στα 19 συλληφθέντες/ισσες .

Το κρατος-δολοφονος που μαζί με την ΕΕ εφαρμόζουν θάνατοπολιτική σε μετανάστες/ριες , χτίζει φράχτες , επαναπροωθει και βυθίζει βαρκες στο Αιγαίο για να προστατευτεί από όσους/ες παλεύουν για επιβίωση . Το ιδιο κράτος τώρα στη προσπάθεια να εξαφανίσει το αίμα από τα χέρια του , ανακοινώνει εθνικό πένθος και στέλνει τη πρόεδρο δημοκρατίας Σακελλαροπούλου να συναντήσει τους/τις επιζήσαντες του ναυαγίου . Το ιδιο άτομο λίγα χρόνια πριν έδινε τα συγχαρητήρια του στους εκτελέστες-συνοριοφύλακες του Έβρου για την αφοσίωση τους . Παράλληλα προσπαθεί να εξοντώσει ηθικά και οικονομικά οποιοδήποτε αντιστέκεται στη θάνατοπολιτική του .

Στηρίζουμε ηθικά , οικονομικά και πολιτικά τα συλληφθεντα της πορείας 15/6 , καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης τη Τρίτη 20/6 9:00 στα δικαστήρια Ευελπίδων, κτηριο 9 , και Τετάρτη 21/4 9:00 κτήριο 7 .

ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ Η ΜΙΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟ , ΚΑΝΕΝΑ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΣΤΟΝ ΦΡΑΧΤΗ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ , ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΧΤΙΖΕΤΑΙ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥ

Η ΑΛΛΥΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

Το κείμενο των συλληφθέντων συντρόφισσων/ων: https://athens.indymedia.org/post/1625768/

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1625782/


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Κάλεσμα στα δικαστήρια για τα συλληφθέντα της πορείας της 15/6

Tην Πέμπτη 15/6 πραγματοποιηθήκε πορεία στο κέντρο της Αθήνας μετά την πρόσφατη κρατική-αντιμεταναστευτική δολοφονία στα ανοικτά της Πύλου.

Η πάγια πολιτική εξόντωσης όσων περισσεύουν, η διαρκής υποτίμηση των ζωών όσων για τους εξουσιαστές αποτελούν πολίτες β'κατηγορίας, οι εκατοντάδες δολοφονίες ματαναστριών μέσα και έξω από τα σύνορα,αποτελούν καθημερινότητα για την ελληνική κοινωνία.Η κρατική διαχείριση απέναντι στον αγωνιζόμενο κόσμο που επέλεξε να κατέβει στο δρόμο σε μία προσπάθεια διάρρηξης αυτής της επιβαλλόμενης πραγματικότητας, ήταν για μία ακόμη φορά η αναντίστοιχη έκφανση καταστολής. Πραγματοποιήθηκαν συνολικά 21 συλλήψεις ατόμων, 19 εκ τωνοποίων κακουργηματικού χαρακτήρα.

Στεκόμαστε αλληλέγγυα στα διωκόμενα συντρόφια, κανένα μόνο στα χέρια του κράτους.

Να μη συνηθίσουμε το φόβο και το θάνατο.

Γέμισε η Μεσόγειος κορμιά μεταναστών ειναι και οι έλληνες φονιάδες τωνλαών.

Ολοι/ες/α την Τρίτη 20/6 στην Ευελπίδων στις 9 π.μ. κτ 7.

aqua tofana

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1625787/


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Κάλεσμα σε συγκέντρωσή αλληλεγγύης στους συλληφθέντες/ισσες της πορείας 15/06

Η ουσία της κρατικής διαχείρισης απέναντι στους μετανάστες/ριες είναι σταθερή ανεξαρτήτουκυβέρνησης. Από την υποβάθμιση και εξαθλίωση, περιθωριοποίηση και εκμετάλλευση τους μέχρι τηνεξόντωση όσων περισσεύουν. Η μετανάστευση αποτελεί για την κυριαρχία πεδίο κερδοφορίας αλλά καιιδεολογικής προπαγάνδας. Από τη μία πεδίο κερδοφορίας αφού τους προσφέρει φθηνό, αόρατοεργατικό δυναμικό, αλλά και μια πολύ επικερδής επιχείρηση (από μικρά και μεγάλα αφεντικά,μπάτσους και συνοριοφύλακες, κυκλώματα διακίνησης) που εκμεταλλεύεται τον πόνο και τη δυσμενήθέση των μεταναστών/ριων. Από τη άλλη, πεδίο ιδεολογικής προπαγάνδας, αφού, οι υποτιθέμενεςαπειλές είτε για πολιτιστικά, είτε για θρησκευτικά θέματα, είναι οι αφορμές για να σημάνουν κίνδυνογια την εθνική ενότητα και να καλέσουν στην επαγρύπνηση πατριωτικών και εθνικιστικών φρονημάτων.

Τα ξημερώματα της Τετάρτης 14/6 πραγματοποιήθηκε ακόμα μια δολοφονία απο κράτος και κεφάλαιοστα ανοιχτά της Πύλου, με δεκάδες νεκρούς μετανάστες/ριες και εκατοντάδες αγνοούμενους/ες, ότανβυθίστηκε αλιευτικό σκάφος που τους μετέφερε από την Λιβύη. Κράτος και κεφάλαιο πραγματοποιούνμια δολοφονία που έρχεται να προστεθεί στην τεράστια μαύρη λίστα των νεκρών στον Έβρο και στοΑιγαίο που υπενθυμίζει ότι οι ζωές των "από τα κάτω" ήταν, είναι και θα είναι αναλώσιμες. Ηαλληλεγγύη στους/ις μετανάστ(ρι)ες περνά μέσα από το πόλεμο σε κάθε μορφή πατριωτισμού,εθνικισμού, ρατσισμού, μιλιταρισμού. Μέσα από τη σύγκρουση, με το κράτος, τους προστάτες του, τιςφασιστικές εφεδρείες, και το κεφάλαιο.

Στις 15/06 καλείται ανοιχτά πορεία στο κέντρο της Αθήνας, ενάντια στην δολοφονία εκατοντάδωνμεταναστριών/στων στα ανοιχτά της Πύλου. Σε όλη τη διάρκεια της πορείας, δυνάμεις των ΜΑΤπορεύονταν μαζί με τα μπλοκ σε στενό κλοιό. Ο κόσμος που βρισκόταν στο αναρχικό μπλοκ δέχτηκεδυο φορές επίθεση από διμοιρίες ΜΑΤ, που επιχείρησαν να το σπάσουν, με την χρήση κρότου λάμψης.Από την επίθεση εγκλωβίστηκαν και συνελήφθησαν 19 άτομα μέσα στη στοά της οδούΒουκουρεστίου. Λίγο αργότερα ομάδα δράση συνέλαβε αλλά 2 άτομα μέσα από το μετρόΠανεπιστήμιο. Από την Κρατική Ασφάλεια σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα καιασκήθηκε ποινική δίωξη στα 19 από τα 21 συλληφθέντα, η οποία δε στηρίζεται σε κανένα απολύτωςστοιχείο. Η εκδικητική, κακουργηματικού χαρακτήρα δίωξη ενάντια στα συλληφθέντα συντρόφια και ηκράτηση τους στη ΓΑΔΑ και στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής) για 5 ημέρες. Τα δύοσυλληφθέντα , αφού πέρασαν αυτόφωρο και τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες πλημμεληματικούβαθμού, αφέθηκαν ελεύθερα την επόμενη μέρα. Αυτές οι κρατικές μεθοδεύσεις αποτελούν μιαξεκάθαρη επίθεση απέναντι στον α/α χώρο, μια προσπάθεια τρομοκράτησης και παράλληλα ηθικής καιοικονομικής εξάντλησης του κόσμου του αγώνα.

Εμείς οφείλουμε να σταθούμε δίπλα στα διωκόμενα συντρόφια, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι οικρατικές μεθοδεύσεις απέναντι στον κόσμο του αγώνα δεν καταφέρνουν τίποτα άλλο παρά να μαςκάνουν να συνεχίσουμε πιο δυναμικά τον αγώνα. Αγωνιζόμαστε με προοπτική κοινών αγώνων ντόπιωνμεταναστών/ριων, απέναντι σε κάθε μορφή εκμετάλλευσης και εξουσίας. Για έναν κόσμο χωρίς σύνορακαι έθνη. Για ένα κόσμο αλληλεγγύης, ισότητας και ελευθερίας. Για την αναρχία.

Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στις συλληφθείσσες/συλληφθέντες της πορείας για την κρατική δολοφονία μεταναστριών/μεταναστών στα ανοιχτά της Πύλου, την Τρίτη 20/06 στις 09:00 π.μ. σταδικαστήρια Ευελπίδων, κτίριο 9.

Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στις συλληφθείσσες/συλληφθέντες από το μετρό Πανεπιστήμιο, την Τετάρτη 21/06 στις 09:00 π.μ. στα δικαστήρια Ευελπίδων, κτίριο 7.

Λευτεριά σε όσους/όσες είναι στα κελι

Γέμισε το Αιγαιο κορμιά μεταναστών, είναι και οι Έλληνες φονιάδες των λαών

Αλληλεγγύη στους μετανάστες-ριες

Κανένας/καμία μόνη στα χέρια του κράτους

Αγώνας ενάντια σε κράτη, έθνη, σύνορα σε όλον τον πλανήτη

Αναρχική Συλλογικότητα Acte

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/91329/


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Κάλεσμα στα δικαστήρια για τα συλληφθέντα της πορείας της 15/6

Στεκόμαστε το ένα δίπλα στο άλλο και στηρίζουμε τα διωκόμενα συντρόφια. Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης την Τρίτη 20/6 9:00 στα δικαστήρια Ευελπίδων στο κτήριο 9 και την Τετάρτη 21/6 9:00 στο κτήριο 7. ΚΑΝΕΝΑ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ. Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ.

Την Τετάρτη 14/6 ανακοινώθηκε η βύθιση αλιευτικού σκάφους με αφετηρία τη Λιβύη και προορισμό την Ιταλία στα ανοιχτά της Πύλου. Με μέχρι στιγμής 104 διασωθέντα ,78 νεκρά και 589 αγνοούμενα επιβαίνοντα,το ελληνικό κράτος ευθύνεται για ακόμη μία μαζική κρατική δολοφονία. Άλλωστε,είναι γνωστή η αντιμεταναστευτική θανατοπολιτική των κρατών την οποία η Ελλάδα περήφανα εφαρμόζει καθημερινά με ρυμουλκήσεις σε επικίνδυνα νερά,push backs,καταδιώξεις,απαγωγές και πυροβολισμούς στον φράχτη του Έβρου.

Την επόμενη ακριβώς μέρα,Πέμπτη 15/6, καλέστηκε ανοιχτά πορεία ενάντια στη μαζική κρατική δολοφονία.Μετά από επίθεση των ΜΑΤ σε ένα από τα αναρχικά μπλοκ,ο κόσμος κατευθύνθηκε προς την Πανεπιστημίου με σκοπό την ανασυγκρότησή του. Εκεί,κάποιος κόσμος εγκλωβίστηκε από διμοιρίες των ΜΑΤ στη στοά της οδού Βουκουρεστίου.Από εκεί, συνελήφθησαν 19 άτομα για τα οποία σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα.Παράλληλα,ομάδα ΔΡΑΣΗ συνέλαβε άλλα δύο άτομα μέσα από το μετρό Πανεπιστημίου. Σε αυτά,απαγγέλθηκαν κατηγορίες πλημμεληματικού βαθμού και αφέθηκαν ελεύθερα την επόμενη μέρα μετά τη διαδικασία του αυτόφωρου.Τα υπόλοιπα 19 άτομα κρατούνται από εκείνη τη μέρα και θα περάσουν από ανακριτή αύριο Τρίτη 20/6.

Μία τέτοια μαζική σύλληψη με αναβαθμισμένες διώξεις δεν αποτελεί παρά μία προσπάθεια του κράτους να τρομοκρατήσει και να εξαντλήσει οικονομικά και φυσικά τον αγωνιζόμενο κόσμο.Θα σταθούμε απέναντι σε κάθε προσπάθεια αποπολιτικοποίησης των ανοιχτών μέσων αγώνα, των ανοιχτά καλεσμένων αναρχικών μπλοκ και της συμμετοχής μας σε αυτά.

Στεκόμαστε το ένα δίπλα στο άλλο και στηρίζουμε τα διωκόμενα συντρόφια.

Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης την Τρίτη 20/6 9:00 στα δικαστήρια Ευελπίδων στο κτήριο 9 και την Τετάρτη 21/6 9:00 στο κτήριο 7.

ΚΑΝΕΝΑ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ.

Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Πολυτεχνείου

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1625784/