Τετάρτη 21 Ιουνίου 2023 στις 11.30

2 καλέσματα : 1 2

Κάλεσμα σε συγκέντρωσή αλληλεγγύης στους συλληφθέντες/ισσες της πορείας 15/06

Η ουσία της κρατικής διαχείρισης απέναντι στους μετανάστες/ριες είναι σταθερή ανεξαρτήτου κυβέρνησης. Από την υποβάθμιση και εξαθλίωση, περιθωριοποίηση και εκμετάλλευση τους μέχρι την εξόντωση όσων περισσεύουν. Η μετανάστευση αποτελεί για την κυριαρχία πεδίο κερδοφορίας αλλά και ιδεολογικής προπαγάνδας. Από τη μία πεδίο κερδοφορίας αφού τους προσφέρει φθηνό, αόρατο εργατικό δυναμικό, αλλά και μια πολύ επικερδής επιχείρηση (από μικρά και μεγάλα αφεντικά, μπάτσους και συνοριοφύλακες, κυκλώματα διακίνησης) που εκμεταλλεύεται τον πόνο και τη δυσμενή θέση των μεταναστών/ριων. Από τη άλλη, πεδίο ιδεολογικής προπαγάνδας, αφού, οι υποτιθέμενες απειλές είτε για πολιτιστικά, είτε για θρησκευτικά θέματα, είναι οι αφορμές για να σημάνουν κίνδυνο για την εθνική ενότητα και να καλέσουν στην επαγρύπνηση πατριωτικών και εθνικιστικών φρονημάτων.

Τα ξημερώματα της Τετάρτης 14/6 πραγματοποιήθηκε ακόμα μια δολοφονία απο κράτος και κεφάλαιο στα ανοιχτά της Πύλου, με δεκάδες νεκρούς μετανάστες/ριες και εκατοντάδες αγνοούμενους/ες, όταν βυθίστηκε αλιευτικό σκάφος που τους μετέφερε από την Λιβύη. Κράτος και κεφάλαιο πραγματοποιούν μια δολοφονία που έρχεται να προστεθεί στην τεράστια μαύρη λίστα των νεκρών στον Έβρο και στο Αιγαίο που υπενθυμίζει ότι οι ζωές των "από τα κάτω" ήταν, είναι και θα είναι αναλώσιμες. Η αλληλεγγύη στους/ις μετανάστ(ρι)ες περνά μέσα από το πόλεμο σε κάθε μορφή πατριωτισμού, εθνικισμού, ρατσισμού και μιλιταρισμού. Μέσα από τη σύγκρουση, με το κράτος, τους προστάτες του, τις φασιστικές εφεδρείες, και το κεφάλαιο.

Στις 15/06 καλείται ανοιχτά πορεία στο κέντρο της Αθήνας, ενάντια στην δολοφονία εκατοντάδων μεταναστριών/στων στα ανοιχτά της Πύλου. Σε όλη τη διάρκεια της πορείας, δυνάμεις των ΜΑΤ πορεύονταν μαζί με τα μπλοκ σε στενό κλοιό. Ο κόσμος που βρισκόταν στο αναρχικό μπλοκ δέχτηκε δυο φορές επίθεση από διμοιρίες ΜΑΤ, που επιχείρησαν να το σπάσουν, με την χρήση κρότου λάμψης. Από την επίθεση εγκλωβίστηκαν και συνελήφθησαν 19 άτομα μέσα στη στοά της οδού Βουκουρεστίου. Λίγο αργότερα ομάδα δράση συνέλαβε αλλά 2 άτομα μέσα από το μετρό Πανεπιστήμιο. Από την Κρατική Ασφάλεια σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα και ασκήθηκε ποινική δίωξη στα 19 από τα 21 συλληφθέντα, η οποία δε στηρίζεται σε κανένα απολύτως στοιχείο. Η εκδικητική, κακουργηματικού χαρακτήρα δίωξη ενάντια στα συλληφθέντα συντρόφια και η κράτηση τους στη ΓΑΔΑ και στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής) για 5 ημέρες αποτελεί μια ξεκάθαρη επίθεση απέναντι στον α/α χωρο, μια προσπάθεια τρομοκράτησης και παράλληλα ηθικής και οικονομικής εξάντλησης του. Τα δύο συλληφθέντα από το μετρό Πανεπιστήμιο, αφού πέρασαν αυτόφωρο και τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες πλημμεληματικού βαθμού, αφέθηκαν ελεύθερα την επόμενη μέρα.

Εμείς οφείλουμε να σταθούμε δίπλα στα διωκόμενα συντρόφια, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι οι κρατικές μεθοδεύσεις απέναντι στον κόσμο του αγώνα δεν καταφέρνουν τίποτα άλλο παρά να μας κάνουν να συνεχίσουμε πιο δυναμικά τον αγώνα. Αγωνιζόμαστε με προοπτική κοινών αγώνων ντόπιων μεταναστών/ριων, απέναντι σε κάθε μορφή εκμετάλλευσης και εξουσίας. Για έναν κόσμο χωρίς σύνορα και έθνη. Για ένα κόσμο αλληλεγγύης, ισότητας και ελευθερίας. Για την αναρχία.

Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στις συλληφθείσσες/συλληφθέντες από το μετρό Πανεπιστήμιο, την Τετάρτη 21/06 στις 11:30 π.μ. στα δικαστήρια Ευελπίδων, κτίριο 7.

Λευτεριά σε όσους/όσες είναι στα κελιά

Γέμισε το Αιγαιο κορμιά μεταναστών, είναι και οι Έλληνες φονιάδες των λαών

Αλληλεγγύη στους μετανάστες-ριες

Κανένας/καμία μόνη στα χέρια του κράτους

Αγώνας ενάντια σε κράτη, έθνη, σύνορα σε όλον τον πλανήτη

Αναρχική Συλλογικότητα Acte

acte@riseup.exnet/acte.espivblogs.net

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/91336/


Αλληλεγγύη στις συλληφθείσες και τους συλληφθέντες της πορείας της Πέμπτης 15/6 ενάντια στην κρατική δολοφονία των μεταναστών ανοιχτά της Πύλου. Καλούμε στην συγκέντρωση αλληλεγγύης την Τετάρτη 21/6 στις 11:30 π.μ. στα δικαστήρια Ευελπίδων, κτήριο 7, στην δίκη των συλληφθέντων συντροφιών που διώκονται για πλημελλήματα.

Τα κράτη είναι οι μόνοι τρομοκράτες

Με τους μετανάστες είμαστε μαζί επαναπροώθηση σε (λιμενο)μπάτσους και ναζί.

Συνέλευση Αλληλεγγύης στους φυλακισμένους,

φυγόδικους και διωκόμενους αγωνιστές

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1625803/