Τρίτη 4 Ιουλίου 2023 στις 21.00

Θεατρική παράσταση από τις ΔεςΠολλες!

Οι ΔεςΠολλες παρουσιάζουν τη θεατρική παράσταση "Εγώ ελπίζω να τη βολέψω" με κείμενα από το ομώνυμο βιβλίο του Μαρτσέλλο Ντ' Όρτα, αλλά και από βιβλία που εξέδωσε αργότερα.

29 Ιουνίου έως 4 Ιουλίου, ώρα 21:00, καθημερινά στο Θεατράκι της Κατάληψης Rosa Nera.

Ηθοποιοί: Χριστίνα Βασσάρα, Ιωάννα Δουρουντάκη, Γιώτα Ζδράλη, Πέννυ Κόκκου, Μαριαλένα Παπατριανταφύλλου, Θέκλα Σιώκου

Σκηνοθεσία: Κατερίνα Μαντίλ, Άρης Τσαούσης

Φώτα: Λουκάς Σαλταφερίδης

Ήχος: Άρης Τσαούσης

Τεχνική υποστήριξη/Video: Βιργινία Ρηγάκη

Αφίσα: Άννα Μπασιούκα

Ευχαριστίες: Θεατρική ομάδα Πολυτεχνείου Κρήτης, Θεατρική ομάδα Πύραυλος, Βικέντιος Μυλωγιαννάκης, Παναγιώτης Γιαννίκος, Νίκος Ασημάκης, Νάντια Καβάσμι, κατάληψη Rosa Nera.

Η απλή αλλά καταπληκτική ιδέα ενός δασκάλου να συγκεντρώσει και να εκδώσει τις εκθέσεις των μαθητών του ακριβώς όπως είναι -περίεργες, ανορθόγραφες, κωμικές, απελπισμένες- έκανε να ακουστεί η φωνή της Νάπολης σ'όλη την Ιταλία.

Το "Εγώ ελπίζω να τη βολέψω" προσπαθεί να αποδείξει ότι ο Νότος της Ιταλίας ενσαρκώνει την κακή συνείδηση των Ιταλών. Γιατί η ναπολιτάνικη κουλτούρα είναι πιο ζωντανή από εκείνη κάθε άλλης πόλης της Ιταλίας, αυτής της χώρας, της κουρασμένης από τις έντονες αντιθέσεις.

Αυτές οι εκθέσεις είναι τόσο ωραίες, τόσο παραστατικές, τόσο συμβολικές ώστε να σκεφτεί κανείς πως είναι ψεύτικες. Και θα μπορούσαν να είναι ψεύτικες, αλλά θα ήταν πάντα από τη Νάπολη. Γιατί η Νάπολη δεν είναι ούτε ψεύτικη ούτε αληθινή: είναι αυτό που είναι.

Κείμενα επίσης από τα βιβλία: "Ο Θεός μας έπλασε τζάμπα", "Ο δάσκαλος που ακόμη μαθαίνει", "Ο Ρωμαίος και η Ιουλιέτα αρραβωνιαστήκανε από κάτω".

Event: https://facebook.com/events/s/εγω-ελπιζω-να-τ…

Απαραίτητη η κράτηση θέσεων στο τηλ. 6977653483. Ώρες επικοινωνίας: 11:00-14:00.

πηγή : https://rosanera.squat.gr/2023/06/27/θεατρική…