Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023 στις 9.00 πμ

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους/ις συλληφθέντες/είσες από την παρέμβαση στο Υπ.Υγείας

Κάλεσμα στα δικαστήρια Ευελπίδων αύριο Παρασκευή 30/6 στις 9.00 κτήριο 12 αίθουσα 4

Αλληλεγγύη στους/στις συλληφθέντες/συλληφθείσες από την παρέμβαση στο Υπ.Υγείας στην απεργία πείνας του πολιτικού κρατούμενου Δημήτρη Κουφοντίνα

Αύριο δικάζονται οι 40 από τους/τις 60 συλληφθέντες/εισες συντρόφους/ισσες από την παρέμβαση στο Υπουργείο Υγείας που έγινε ως ένδειξη αλληλεγγύης στον τότε απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα. Οι κατηγορίες που βαραίνουν τους συντρόφους που συμμετείχαν στην παρέμβαση είναι πλημμεληματικές. Αφορούν την "διάδοση covid-19", "παρακώλυση λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας" και απείθεια.

Συγκεκριμένα, στις 18 Φεβρουαρίου 2021, εν μέσω απαγόρευσης της κυκλοφορίας, κατά την 42η μέρα της απεργίας πείνας του Δ. Κουφοντίνα, πάνω από 60 αλληλέγγυοι/ες πραγματοποίησαν παρέμβαση στο Υπ.Υγείας. Από τις 7πμ το πρωί, πραγματοποιήθηκε μαζική παρέμβαση (1 ώρας) με κύριες αιχμές την ανάδειξη της διαχείρισης της πανδημίας ως κρατικό και καπιταλιστικό έγκλημα, την αλληλεγγύη στον τότε απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα, αλλά και την ένδειξη αλληλεγγύης στους αγώνες των υγειονομικών. Η παρέμβαση αυτή κατόρθωσε να σπάσει τη σιγή νεκροταφείου γύρω από την υπόθεση της απεργίας πείνας του πολιτικού κρατούμενου Δ.Κουφοντίνα, να καταγγείλει τις αυθαιρεσίες που έχει διαπράξει η κυβέρνηση της ΝΔ ως προς τη διαχείριση της πανδημίας και όχι μόνο.

Λίγα λόγια από το κείμενο της παρέμβασης που γράφτηκε από τους συλληφθέντες του Υπ. Υγείας:

"Οι χιλιάδες νεκροί της πανδημίας είναι θύματα της ταξικής πολιτικής του θανάτου, που εγκαταλείπει στη μοίρα τους όσους συνωστίζονται στα λεωφορεία και το μετρό, στα εργοστάσια, στις πυκνοκατοικημένες γειτονιές, στις φυλακές, στα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών, στα γηροκομεία, στα ψυχιατρεία."

"Η διαφαινόμενη δολοφονία του Κουφοντίνα δεν αποτελεί μια εξαίρεση ή ειδική μεταχείριση της αστικής εξουσίας απέναντι σε κάποιον που αμφισβήτησε έμπρακτα το κρατικό μονοπώλιο της βίας. Η πολιτική, που εξοντώνει σήμερα τον Κουφοντίνα σε ένα κελί νοσοκομείου είναι στην πραγματικότητα η ίδια με αυτή που δολοφονεί ανθρώπους της τάξης μας λόγω έλλειψης κλινών ΜΕΘ. Είναι η ίδια με αυτή που δολοφονεί και σακατεύει εργάτες στους χώρους εργασίας, είναι η ίδια με αυτή που καταστέλλει αιματηρά τις διαδηλώσεις, είναι η ίδια με αυτή, που αύριο δε θα διστάσει να οδηγήσει ακόμα και σε πόλεμο για την υπεράσπιση των καπιταλιστικών συμφερόντων. Είναι η πολιτική της απανθρωπιάς, του σαδισμού, της ταξικής βίας και της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο και γι' αυτό η αντίσταση στη θανατοπολιτική τους δε μπορεί παρά να είναι υπόθεση της εργατικής τάξης και των καταπιεσμένων συνολικά."

Από τότε μέχρι σήμερα, τίποτα δεν τέλειωσε, όλα συνεχίζονται.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ/ΣΤΙΣ ΣΥΛΛΕΦΘΕΝΤΕΣ/ΕΙΣΕΣ

Όλοι στα δικαστήρια Ευελπίδων αύριο 30/6 - στις 9πμ στο Κτίριο 12 αίθουσα 4.

★ Διαρκής Αγώνας για την ταξική απελευθέρωση