Δευτέρα 17 Ιουλίου 2023 στις 19.00

Σύσκεψη δράσης

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ

ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΙΟΥΛΗ 7ΜΜ

ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΡΟΜΑΤΖΟ Αναξαγόρα 3-5

ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΟΙ ΔΟΛΟΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗ ΠΥΛΟ

ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ-ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΟ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ

Με τη νέα κυβέρνηση της ΝΔ έχουμε να δώσουμε τη μάχη για να καταδικαστούν οι δολοφόνοι του εγκλήματος στη Πύλο και να εμποδίσουμε τον Κασιδιάρη και τους χρυσαυγίτες να φτάσουν σε γρήγορη αποφυλάκιση πριν ολοκληρωθεί η δίκη σε β βαθμό της Χρυσής Αυγής. Μια επιχείρηση νομιμοποίησης τους ξανά με τις πλάτες της ΝΔ και του Βορίδη ώστε να κυκλοφορούν ελεύθεροι παριστάνοντας το «πολιτικό κόμμα.». Το αντιφασιστικό κίνημα στα Χανιά έδειξε ότι υπάρχει η δύναμη που θα τους τσακίσει ξανά σε κάθε απόπειρα να σπείρουν το τρόμο.

Η τραγωδία της Πύλου, με το πνιγμό στο ναυάγιο 600 προσφύγων, είναι μια μαζική δολοφονία με ένοχο το Λιμενικό και τους υπουργούς της ΝΔ που έστρωσαν το δρόμο με την ρατσιστική πολιτική των κλειστών συνόρων, των επαναπροωθήσεων ,της ποινικοποίησης της προσφυγιάς.

Αυτό το έγκλημα δεν μπορεί να μείνει ατιμώρητο. Πρέπει να φροντίσουμε να κάτσουν στο σκαμνί οι υπεύθυνοι του Λιμενικού και των αρχών που αρνήθηκαν να διασώσουν ένα καράβι σε κίνδυνο και άφησαν να πνιγούν ή προκάλεσαν το ναυάγιο με επιχείρηση ρυμούλκησης με στόχο την αποτροπή εισόδου στην Ελλάδα, στέλνοντάς στο βυθό της Μεσογείου εκατοντάδες πρόσφυγες αναμεσά τους πολλές γυναίκες και παιδιά.

Η προσπάθεια συγκάλυψης της μαζικής δολοφονίας από το Λιμενικό, με χειραγώγηση της έρευνας των αιτίων του ναυαγίου, χρεώνοντάς στους ίδιους τους ναυαγούς την ευθύνη, βαφτίζοντας ως διακινητές ορισμένους από το σωρό των διασωθέντων, το σιωπητήριο Ντογιάκου και οι επιλεκτικές διαρροές δεν πρέπει να περάσει. Η πρωτοβουλία των δικηγόρων ενάντια τη συγκάλυψη χρειάζεται την στήριξη όλων.

Έχουμε να στηρίξουμε τους διασωθέντες και τις οικογένειες των θυμάτων για δικαιοσύνη.

Είναι μια μάχη ενάντια στη δολοφονική πολιτική της Ευρώπης-φρούριο που με τους φράχτες, την στρατιωτικοποίηση της φύλαξης των συνόρων, τις συμφωνίες με Τουρκία, Λιβύη και τώρα με Μαρόκο έχουν μετατρέψει την Μεσόγειο σε υγρό τάφο χιλιάδων κατατρεγμένων προσφύγων εμποδίζοντας κάθε πρόσβαση στο δικαίωμα στο άσυλο.

Είναι οι πολιτικές που στοχοποιούν τους πρόσφυγες ως εισβολείς ανοίγοντας διάπλατα το δρόμο στους φασίστες στην Ευρώπη και την Ελλάδα.

Η συνεχιζόμενη δίκη της Χρυσής Αυγής χρειάζεται να μπει στο κέντρο της παρέμβασης μας. Να μην αφήσουμε το Κασιδιάρη να την χρησιμοποιεί ως κέντρο προπαγάνδας για την ανασύνταξη των φασιστών μετά την είσοδο των Σπαρτιατών στη Βουλή. Να μην αφήσουμε να προχωρήσουν οι αποφυλακίσεις των δολοφόνων νεοναζί παρέχοντας τους διευκολύνσεις.

Είναι πρόκληση να επιτίθεται η κυβέρνηση στο κίνημα αλληλεγγύης και να ποινικοποιεί τη δράση στήριξης των προσφύγων. Μια κυβέρνηση που ετοιμάζει επιθέσεις αντεργατικές αναζητά αποδιοπομπαίους τράγους στους μετανάστες και τους υποστηριχτές της. Αυτές οι επιθέσεις αποθράσυναν τα φασιστοειδή που έφτασαν να απειλούν με εκτέλεση από ελεύθερο σκοπευτή τον διασώστη Ιάσωνα Αποστολόπουλο, τον πρόεδρο της Πακιστανικής Κοινότητας η «ΕΝΟΤΗΤΑ» Τζαβέντ Ασλάμ, τον Πέτρο Κωνσταντίνου, συντονιστή της ΚΕΕΡΦΑ και δημοτικό σύμβουλο Αθήνας.

Η κυβέρνηση που τους έκανε πλάτες με τις άθλιες μεθοδεύσεις της που τους άνοιξαν το δρόμο χρειάζεται να βρει μπροστά της την δύναμη των συνδικάτων, των φοιτητικών συλλόγων, του αντιρατσιστικού και αντιφασιστικού κινήματος.

Σας καλούμε στην Ανοιχτή σύσκεψη για να οργανώσουμε ενωτικά και δυνατά τη δράση του αντιρατσιστικού και του αντιφασιστικού κινήματος.

πηγή : https://el-gr.facebook.com/keerfapage/