Τετάρτη 12 Ιουλίου 2023 στις 20.00

5 καλέσματα : 1 2 3 4 5

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη γυναικοκτονία της Ana Ivankova

Κάλεσμα για συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη γυναικοκτονία της Ana Ivankova.

Χτες το βράδυ κυκλοφόρησε η είδηση πως η τρανς αδερφή μας, η Ana Ivankova, βρέθηκε δολοφονημένη στο διαμέρισμα της στον Άγιο Παντελεήμονα της Αθήνας.

Η Ana Ivankova ήταν μετανάστρια από την Κούβα, μαύρη και περφορμερ. Η Anna Ivanka δεν δολοφονήθηκε απλά. Η αστυνομία επέλεξε να δώσει στον τύπο την είδηση ενός "δολοφονημένου άντρα" επιλέγοντας να χλευάσει την αδερφή μας ακόμα και μετά τον θάνατο της. Ακολούθησε φυσικά η επίθεση του ελληνικού οχετού στην ίδια και σε όλα μας, θυμίζοντας μας πόσο ανεπιθύμητα είμαστε στην Ελλάδα του "πατρίς θρησκεία οικογένεια".

H Ana Δολοφονήθηκε γιατί τόλμησε να αμφισβητήσει και να μη πειθαρχηθεί στα στενά πλαίσια που οριοθετείται και ορίζεται το φύλο και η έκφρασή του από την ετεροπατριαρχία. Δολοφονήθηκε γιατί τόλμησε να είναι μετανάστρια σε μια χώρα της ανεπτυγμένης και προοδευτικής Ευρώπης, εικόνα που χτίζεται από εκατόμβες νεκρών μεταναστών, με τις αντιμεταναστευτικές θανατοπολιτικές της ΕΕ και τη καθημερινή κοινωνική αναπαραγωγή του ρατσισμού να δημιουργούν τις συνθήκες για τη πραγματοποίηση τους. Είμαστε γεμάτα οργή για την (ακόμα μια) νεκρή αδερφή μας, την οποία οι νοικοκυραιοι επιμένουν να δολοφονούν ξανά και ξανά, όπως έκαναν και στην περίπτωση του Ζακ. Δεν θα συνηθίσουμε τον θάνατο.

Καλούμε άτομα και συλλογικότητες σε στήριξη της συγκέντρωσης αύριο Τεταρτη 12/7 20:00 στην Καμάρα.

Πρωτοβουλία ενάντια στην τρανσφοβία


1 2 3 4 5

ΙΒΑΝΚΑ, ΚΑΡΟΛΑΙΝ, ΔΗΜΗΤΡΑ, ΕΛΕΝΗ...ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΙ ΑΛΛΗ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΗ

Στις 11/07 βρέθηκε δολοφονημένη στο διαμέρισμά της η Άννα/Ιβάνκα, μετά από σκληρή πάλη με το δολοφόνο της, όπως δείχνει η ιατροδικαστική εξέταση, ενώ προς το παρόν δεν έχει εντοπιστεί κάποιος δράστης.

Η Ιβάνκα ήταν Κουβανή προσφύγισσα, χορεύτρια και performer που έφτασε στη χώρα μας αναζητώντας καταφύγιο, έναν τόπο για να μπορέσει να ζήσει επιτέλους ελεύθερη. Από την πρώτη κιόλας στιγμή της δολοφονίας της η ΕΛΑΣ σε ανακοίνωση που εξέδωσε και την αναπαρήγαγαν όλα τα Μ.Μ.Ε. έκανε λόγο για άνδρα μετανάστη, καθιστώντας έτσι αδύνατο να αναγνωριστεί η Ιβάνκα από τους οικείους της και παράλληλα παραγνωρίζοντας στοχευμένα την επιλογή της ίδιας της δολοφονημένης να αυτοπροσδιορίζεται ως γυναίκα.

Δεν μπορούμε να ξεχνάμε το θάνατο της Δημήτρας από τη Λέσβο, την τρανς γυναίκα που έμεινε στα αζήτητα ενός νεκροτομείου καθώς δεν υπήρχε κανένας να την αναζητήσει και η πολιτεία αδιαφορούσε, τη σκύλευση της ταυτότητα του Ζακ Κωστόπουλου/Zackie Oh! ως ληστή, τοξικομανή, οροθετικού, ομοφυλόφιλου ο οποίος παραβίασε την ύψιστη κρατική αξία της ιδιοκτησίας, τη διαπόμπευση των οροθετικών γυναικών το 2012 από τον τότε υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδο. Τις εν ψυχρώ δολοφονίες των Ρομά Ν. Σαμπάνη και Κ. Φραγκούλη από τα ένστολα καθάρματα της αστυνομίας, και την μόλις προχθεσινή δολοφονία του Σύριου στην περιοχή της Λάρισας. Τα χιλιάδες push-backs και τους πνιγμούς - δολοφονίες μεταναστ(ρι)ων. Τη συστηματική και συστημική κακοποίηση, περιθωριοποίηση, λοιδορία και δολοφονία των ανθρώπων που για την εξουσία περισσεύουν.

Σε μια εποχή που το κρατικό καπιταλιστικό σύστημα επιτίθεται με όλα τα μέσα, προσπαθώντας να διατηρήσει την εξουσία του και να διευρύνει την επιβολή του, η πατριαρχική βία είναι πάντα παρούσα - οργανικό κομμάτι αυτού του συστήματος. Όσο η επίθεση των εξουσιαστών εντείνεται και η φτώχεια βαθαίνει, τα εθνικιστικά, ρατσιστικά, σεξιστικά και ομοφοβικά αντανακλαστικά ολοένα οξύνονται ώστε η κοινωνική βάση να παραμείνει πειθαρχημένη και υποταγμένη.

Εμείς απαντάμε με την οργάνωσή μας ως αναρχικές και ως γυναίκες ενάντια στην καταπίεση και τη βαρβαρότητα της πατριαρχίας και όλων των μορφών εξουσίας που επιβάλλονται από το υπάρχον σύστημα. Σφίγγουμε τις γροθιές μας και προσφέρουμε ένα χέρι βοήθειας σε κάθε τραυματισμένη γυναίκα από το λεπίδι της πατριαρχίας. Στεκόμαστε δίπλα σε όλες τις καταπιεσμένες και τους καταπιεσμένους, σε κάθε θύμα βιασμού, κακοποίησης, σε όποιον πλήττεται από το αγκάθι της πατριαρχίας. Είμαστε στους δρόμους και να αγωνιζόμαστε για όλες όσες βιώνουν την έμφυλη καταπίεση, για κάθε επιζώσα και κάθε δολοφονημένη αδερφή μας, για εμάς τις ίδιες! Η συλλογική μας φωνή μπορεί να σπάσει όλα τα δεσμά και να ρίξει όλα τα τείχη! Μέχρι να κάνουμε τη φλόγα, φωτιά και να κάψουμε συθέμελα το σάπιο εξουσιαστικό πατριαρχικό σύστημα!

Μέχρι να φτιάξουμε έναν κόσμο που θα χωρά μέσα του όλους τους κόσμους..

Προτάσσουμε τη συλλογικοποίηση, την ενδυνάμωση, την οργάνωση και τον αγώνα για το ολοκληρωτικό γκρέμισμα κράτους, καπιταλισμού και πατριαρχίας, για την ανοικοδόμηση ενός κόσμου ισότητας, ελευθερίας, αλληλεγγύης.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: ΤΕΤΑΡΤΗ 12/07 στις 20:00 ΚΑΜΑΡΑ

ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΘΑΝΑΤΟ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ

ΑΓΩΝΑΣ, ΖΩΗ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ

Ελεύθερες Γυναίκες της Συλλογικότητας για τον Κοινωνικό Αναρχισμό "Μαύρο και Κόκκινο"

(μέλος της Α.Π.Ο.-Ο.Σ.)


1 2 3 4 5

Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας για τη δολοφονημένη μας αδερφή Άννα (Ιβάνκα)

Με λύπη, οργή και θλίψη πληροφορηθήκαμε για τη δολοφονία της τρανς αδελφής μας Άννας, μετανάστριας από την Κούβα και performer, μέσα στο ίδιο της το σπίτι, χωρίς προς το παρόν να έχει εντοπιστεί κάποιος δράστης.

Σε συνέχεια της σκληρής της κατάληξης, η ΕΛΑΣ προέβη σε ανακοίνωση στην οποία έκανε λόγο για άνδρα μετανάστη, ξεκινώντας μια λανθασμένη αναπαραγωγή της είδησης από τα ΜΜΕ. Η αδιαφορία και η στοχοποίηση των τρανς ατόμων από την ελληνική αστυνομία είναι γνωστή, και (όπως φαίνεται) κανένα επιμορφωτικό σεμινάριο δεν να μεταβάλει τον ομοτρανσφοβικό της χαρακτήρα.

Σε ένα κράτος που αδιαφορεί για τις τρανς ζωές, πολλά αδέλφια μας όπως και η Άννα χάνονται χωρίς ποτέ να δικαιώνονται, μιας και οι θεσμοί αδιαφορούν για αυτές, έχοντας πρωτύτερα ζήσει μέσα σε συνθήκες αποκλεισμού και ανασφάλειας.

Ας μην ξεχνάμε τον τραγικό θάνατο της Δημήτρη (έτσι αυτοπροσδιοριζόταν στις συνεντεύξεις της: θηλυκό και Δημήτρης) από τη Λέσβο, την τρανς γυναίκα που πρόσφατα έμεινε στα αζήτητα ενός νεκροτομείου καθώς δεν υπήρχε άτομο να την αναζητήσει και η πολιτεία αδιαφορούσε, και άλλα αντίστοιχα και εξοργιστικά περιστατικά.

ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΗ - ΚΑΜΙΑ ΛΙΓΟΤΕΡΗ

Η ΤΡΑΝΣΦΟΒΙΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙ

ΤΕΤΑΡΤΗ 12/07

ΚΑΜΑΡΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΤΙΣ 8 Μ.Μ.

Εδώ το fb event της συγκέντρωσης:

https://www.facebook.com/events/2236524039645…

Ανοιχτός Συντονισμός Θεσσαλονίκης για τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης Τρανς Θυμάτων

πηγή : email που λάβαμε στις 11 Ιουλίου 23h


1 2 3 4 5

Στις 11/7 η Ana Ivankova μια τρανς γυναίκα, προσφύγισσα, με καταγωγή από την Κούβα, βρέθηκε άγρια δολοφονημένη στο διαμέρισμά της, στον Άγιο Παντελεήμονα της Αθήνας. Στην ανακοίνωσή της η ΕΛΑΣ επέλεξε να αναφερθεί στη "δολοφονία ενός άντρα" ενώ στη συνέχεια και τα ΜΜΕ συνέχισαν να αναπαράγουν την ίδια είδηση. Στο πρόσωπο της Αnna χτυπούν μια τρανς, μια γυναίκα, μια προσφύγισσα, μια ζωή που για το κρατικό καπιταλιστικό και πατριαρχικό σύστημα δεν έχει καμία απολύτως αξία.
Οι ζωές των καταπιεσμένων συνεχίζουν να θυσιάζονται. Το ίδιο το κρατικό-καπιταλιστικό-πατριαρχικό σύστημα θέλει να εξοντώσει σιωπηλά όσους "θεωρεί" ως πλεονάζοντες πληθυσμούς καλλιεργώντας τον φόβο και προωθώντας τον κοινωνικό εκφασισμό.
Στην μακρά λίστα των νεκρών της πανδημίας μετά την κρατική δολοφονία στα Τέμπη, το πολυνεκρο ναυάγιο μεταναστών στην Πύλο αλλα και στις αμέτρητες δολοφονίες προσφύγων και μεταναστών, τις καθημερινές γυναικοκτονίες και των δεκάδες εργατικών δυστυχημάτων έρχεται να προστεθεί άλλη μια δολοφονία.
Να μην συνηθίσουμε τον θάνατο.
Ενάντια στην κρατική, καπιταλιστική και πατριαρχική βαρβαρότητα
Δεν ξεχνάμε - Δε συγχωρούμε τη δολοφονία της τρανς προσφύγισσας Άννα Ιβάνκοβα
Δεν ξεχνάμε τη δολοφονία του Ζακ / Zackie Oh και τον θάνατο της Δήμητρας από τη Λέσβο
Ιβάνκα, Καρολάιν, Δήμητρα, Ελένη
Καμία άλλη δολοφονημένη
Ενάντια σε κράτος και πατριαρχία - Για τη Χειραφέτηση και την Αναρχία
Θεσσαλονικη :
Συγκέντρωση, Τετάρτη 12/7, Καμάρα, 20.00
Αθήνα:
Συγκέντρωση Τετάρτη 12/7, Σύνταγμα, 20.00
Ομάδα ενάντια στην πατριαρχία - Αναρχική Πολιτική Οργάνωση

κάλεσμα : Αναρχική Πολιτική Οργάνωση (ΑΠΟ-ΟΣ)


1 2 3 4 5

ΟΣΟ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙ ΑΡΝΕΙΤΑΙ

ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΤΡΑΝΣ ΑΤΟΜΟ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙΤΑΙ

Προχτές η τρανς performer Άννα-Ιβάνκα δολοφονήθηκε άγρια στο σπίτι της στην Αθήνα. Όσο και αν τα κίνητρα της δολοφονίας δεν έχουν γίνει γνωστά, είναι σίγουρο πως η ταυτότητα φύλου της έπαιξε ρόλο στην αντιμετώπιση του περιστατικού από την αστυνομία (που αναφέρεται σε αυτήν στο αρσενικό γένος) και πολύ πιθανό και από τον δράστη. Οι τρανσφοβικοί γνωρίζουν ότι αν πειράξουν κάποιο τρανς άτομο θα πέσουν στα μαλακά, όπως πχ οι δολοφόνοι του Ζακ, που κυκλοφορούν ελεύθεροι και ουσιαστικά ατιμώρητοι. Η Δημήτρης από τη Σκαμιά Λέσβου έμεινε για πολλές εβδομάδες στα αζήτητα των νοσοκομείων, προφανώς γιατί ήταν ένα τρανς άτομο.

Αλλά και το κράτος δεν ενδιαφέρεται για τα τρανς άτομα στον ίδιο βαθμό με τα σις. Όταν η κυβέρνηση ασκεί αντιφεμινιστικες και ρατσιστικές πολιτικές, όπως η υποχρεωτική συνεπιμέλεια με κακοποιητές άνδρες, η κατάργηση της Γενικής Γραμματείας Ισότητας, η ενθάρρυνση των pushbacks στο Αιγαίο κλπ., είναι αναμενόμενο ο κόσμος της τρανσφοβίας να βρίσκει πρόσφορο έδαφος για τέτοιες αποτρόπαιες δολοφονικές ενέργειες. Ο συντηρητισμός της κυβέρνησης σε θέματα φεμινισμού και μεταναστών/προσφύγων στρέφει το ιδεολογικό εκκρεμές της κοινωνίας όλο και πιο ακροδεξιά σε όλα τα θέματα. Όταν η κυβέρνηση κλείνει το μάτι στην ακροδεξιά πχ με το έγκλημα της Πύλου, θεωρώντας ανάξιες λόγου τις ζωές των μεταναστ(ρι)ών και προσφύγων, καλλιεργεί την κουλτούρα της ιεράρχησης των ζωών μας σε σημαντικές και ασήμαντες και δίνει στην πραγματικότητα κάλυψη στον κάθε τρανσφοβικό να ασκεί βία απέναντι στις τρανς ζωές.

Η κυβέρνηση με τη συνολική στάση της, και στο έγκλημα των Τεμπών, έχει εδραιώσει ακριβώς αυτή την ιδεολογία της ιεράρχησης των ζωών μας ανάλογα με τις ταυτότητές μας. Οι ζωές όσων δεν έχουν χρήματα και ταξιδεύουν με το πιο φτηνό μέσο μεταφοράς είναι προφανές πως δεν αξίζουν όσο οι ζωές των πλουσίων και ευκατάστατων. Τα τρανς άτομα, αντί να ενισχύονται με πραγματικές ευκαιρίες για σπουδές και δουλειά σε οποιονδήποτε κλάδο επιθυμούν τα ίδια, αφήνονται στη μοίρα τους σε έναν κόσμο ακραία ταξικό, εκτεθειμένα στην τρανσφοβία μεγάλης μερίδας της κοινωνίας.

Καλούμε στη σημερινή συγκέντρωση και πορεία στην Καμάρα στις 8μμ.

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΟΜΟΤΡΑΝΣΦΟΒΙΑ,
ΟΛΑ ΜΑΖΙ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κινηματικό Μπλοκ στο Thessaloniki Pride

πηγή : email που λάβαμε στις 12 Ιουλίου 15h