Πέμπτη 20 Ιουλίου 2023 στις 21.00

Cine Λαμπηδόνα "Allonsanfan" των P&V Taviani

Το Κοινωνικό Πολιτιστικό Κέντρο Βύρωνα σας καλεί την Πέμπτη 20/7/23 στις 9.00μμ στο Άλσος Αγίας Τριάδας Βύρωνα. Θα προβάλλουμε την ταινία "Allonsanfan" (1974) των αδελφών P&V Taviani. Παίζουν M. Mastroianni, L. Massari, L. Betti, M. Farmer. Η είσοδος όπως πάντα, είναι ελεύθερη.

Ιταλία, 1816. Η Γαλλική Επανάσταση αποτελεί πια παρελθόν. Εν μέσω της Παλινόρθωσης της μοναρχίας τα λαϊκά κινήματα έχουν συντριβεί και ο απολυταρχισμός κυριαρχεί παντού. Ένας μεσόκοπος πρώην επαναστάτης αριστοκρατικής καταγωγής αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα και θέλει να ξαναγυρίσει στην πλούσια οικογένειά του. Όμως οι πρώην σύντροφοί του, που δεν γνωρίζουν τις προθέσεις του, τον παρασύρουν σε μια αυτοκτονική επαναστατική περιπέτεια που ο ίδιος γνωρίζει ότι είναι αδιέξοδη.

Ένα ποιητικό σχόλιο πάνω στην σύγκρουση του ρομαντικού επαναστατικού ιδεαλισμού --που όμως μπορεί να είναι ουτοπικός-- και του προσγειωμένου (πολιτικού;) ρεαλισμού, που όμως μπορεί να είναι ιδιοτελής και προδοτικός. Η εξαιρετική μουσική του Ennio Morricone, που παραπέμπει στον παραδοσιακό ιταλικό νότο, έχει γίνει κλασική.

πηγή : http://politistikokentrovirona.blogspot.com/2…