Πέμπτη 20 Ιουλίου 2023 στις 11.00

2 καλέσματα : 1 2

Κάλεσμα αλληλεγγύης σε συλληφθέντο από την πορεία στο πάρκο Δρακοπούλου

Τη Δευτέρα 17 Ιουλίου, κάτοικοι και αλληλέγγυοι πλαισιώσαμε το κάλεσμα στήριξης στο πάρκο Δρακοπούλου που απειλείται με σχέδιο "ανάπλασης" που προβλέπει, μεταξύ άλλων, την κοπή 90+ δέντρων και 24ωρη παρουσία αστυνομίας στο πάρκο και πέριξ.

Καθόλη τη διάρκεια της ημέρας στο πάρκο επικρατούσε ένα καθεστώς αστυνομοκρατίας και ασφυκτικού κλίματος όπου οι κάτοικοι και κάθε λογής άτομο που θα ήθελε να υπάρξει στο πάρκο, εκτοπιστήκαμε εκτός του περιφραγμένου χώρου, που είναι πλέον το μεγαλύτερο κομμάτι του πάρκου.


Με την ίδια διάθεση, η αστυνομία είχε εριστική και επιθετική συμπεριφορά απέναντι στο σώμα της πορείας. Μετά από μία δυναμική παρουσία στη γειτονιά, και αφού έσπασε το σώμα, μεγάλο μέρος των ατόμων που την πλαισίωναν προσπάθησαν να επανακτήσουν το κατειλημμένο από μπάτσους κομμάτι του πάρκου. Μετά οι μπάτσοι μας επιτέθηκαν με κρότου λάμψης και χημικά και κάποιοι δελτάδες έπιασαν τον σύντροφο Γ.Μ. ακινητοποιώντας τον σε αδιέξοδο, αφού είχε κλείσει το πανό της συλλογικότητας μας, το οποίο κρατούσε στο μεγαλύτερο μέρος της πορείας.

Στο μοναδικό της πορείας συλληφθέντα σύντροφο, αποδόθηκαν ψευδείς κατηγορίες κακουργηματικού τύπου, μία πάγια τακτική που χρησιμοποιούν τα καθάρματα της καταστολής και το κράτος. Πρόκειται για μία εκδικητική ενέργεια με σκοπό την τρομοκρατία και την αποσυσπείρωση του αγωνιζόμενου κόσμου.

Τις τελευταίες εβδομάδες, το πάρκο Δρακοπούλου δέχεται πολύμορφη στήριξη τόσο από τη γειτονιά όσο και από συλλογικότητες και ατομικότητες από όλη την Αθήνα. Υπάρχει μία έντονη ευαισθητοποίηση του κόσμου και μία συλλογική προσπάθεια υπεράσπισης των ελάχιστων εναπομείναντων χώρων πρασίνου στην Αθήνα, παρόλο που οι μέρες αυτές είναι δύσκολες με εξαιρετικά επικίνδυνες θερμοκρασίες.

Εμείς συλλογικά προσπαθήσαμε και μέσω της εκδήλωσης που πλαισιώσαμε μία εβδομάδα πριν στο πάρκο αλλά και μέσω της παρουσίας μας στην πορεία χθες να κάνουμε και εμείς το κομμάτι μας σε αυτή τη συλλογική προσπάθεια επανοικειοποίησης των γειτονιών μας και των χώρων μας, από εμάς για εμάς. Η επικοινωνία, η ζύμωση και η έμπρακτη αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.

ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟ ΑΠΟΛΑ ΤΑ ΚΕΛΙΑ.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΕΣ, ΟΛΑ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΗ ΠΕΜΠΤΗ 20 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 11.00 ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ, ΚΤΙΡΙΟ 9.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ DITO

πηγή : email που λάβαμε στις 18 Ιουλίου 23h


Τη Δευτέρα 17/7 κατά τη διάρκεια της πορείας υπεράσπισης του πάρκου Δρακόπουλου ενάντια στο σχέδιο ανάπλασης συνελήφθη ο συναγωνιστής Γ.Μ. ενόσω κρατούσε ακόμα το πανό της συλλογικότητάς του. Tο σαθρό κατηγορητήριο που συνέταξε η ΓΑΔΑ αποδίδει στον κατηγορούμενο πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα σε έναν υπερδιογκωμένο φάκελο που έχει αποκλειστικό σκοπό την τρομοκράτηση όλων των αγωνιζόμενων κατοίκων.

Δηλώνουμε με κάθε μέσο πως οι αγωνιζόμενοι κάτοικοι των Πατησίων δεν τρομοκρατούμαστε και δεν πτοούμαστε από τις μεθοδεύσεις των αστυνομικών και δικαστικών αρχών. Στηρίζουμε τον συναγωνιστή Γ.Μ. και καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια της Ευελπίδων την Πέμπτη 20 Ιουλίου στις 11 πμ. (κτήριο 9).

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΗ Γ.Μ.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ' ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Ανοιχτή Συνέλευση Υπεράσπισης Πάρκου Δρακόπουλου

19/7/2023