Πέμπτη 20 Ιουλίου 2023 στις 21.00

Προβολή παιδικής ταινίας: Το Τραγούδι της Θάλασσας

Προβολή animation στο σινέ Εξωστρεφής

Η Ανοιχτή Συνέλευση για την Υπεράσπιση του Λόφου Στρέφη διοργανώνει όπως κάθε Πέμπτη την προβολή της παιδικής ταινίας "Το Τραγούδι της Θάλασσας" (2014) Διάρκεια: 93′.

Στα αγγλικά με ελληνικούς υπότιτλους.

Θα υπάρχει μπαρ.

Ένα νεαρό αγόρι και η μικρή αδελφή του, που έχει την ικανότητα να μεταμορφώνεται σε φώκια, μπλέκουν σε μια απίθανη περιπέτεια κι έρχονται σε επαφή με τον κόσμο των αρχαίων μύθων και της μαγείας…

Το Τραγούδι της Θάλασσας (αγγλικά: Song of the Sea, ιρλανδικά: Amhrán na Mara) είναι μια ταινία κινουμένων σχεδίων φαντασίας του 2014 σε σκηνοθεσία από τον Τομ Μουρ και σενάριο από τον Γουίλ Κόλινς από ιστορία του Μουρ. Είναι το δεύτερο μέρος της τριλογίας του Μουρ "Irish Folklore Trilogy", με το προηγούμενο να είναι το Secret of Kells (2009), και το επόμενο Wolfwalkers(2020).

Ο Λόφος Στρέφη είναι από τους ελάχιστους δασικούς τόπους της Αθήνας και ο μοναδικός ελεύθερα προσβάσιμος, δημόσιος χώρος συνάθροισης των Εξαρχείων. Από τις 3 Οκτώβρη 2022 καταστρέφεται από δύο εταιρείες, την κτηματομεσιτική Prodea Investments και την UNISON, με πρόσχημα την ανάπλαση του Λόφου μέσω δωρεάς προς τον Δήμο Αθηναίων . Όπως συμβαίνει παγκόσμια, μέσω της άμεσης ή έμμεσης ιδιωτικοποίησης των δημόσιων χώρων, οι λόφοι και οι πλατείες μετατρέπονται αποκλειστικά σε τουριστικά αξιοθέατα με αποτέλεσμα να εκτοπίζονται οι μόνιμοι κάτοικοι που ζουν και κοινωνικοποιούνται σε αυτά.

Ο λόφος δεν ανήκει στους μπάτσους που σφετερίζονται τον χώρο, τον κακοποιούν, πετάνε τα σκουπίδια τους, αφοδεύουν και μας τραμπουκίζουν. Ο λόφος δεν ανήκει καν στην Prodea, την εταιρεία στην οποία τον έχει παραχωρήσει ο Δήμος ώστε να καταστρέψει την χλωρίδα και την πανίδα του.

Ο λόφος ανήκει στα δέντρα και τις χελώνες του. Ανήκει σε όλα έμας που προσπαθούμε να τον κρατάμε καθαρό και ελεύθερο. Οι δράσεις στον λόφο Στρέφη είναι για τη στήριξη του αγώνα και της συνέλευσης αλλά και μια μικρή υπενθύμιση πως παραμένει ελεύθερος όσο και αν προσπαθεί ο Μπακογιάννης και τα τσιράκια του.

blog: https://lofosstrefi.noblogs.org

FB: https://www.facebook.com/lofos.strefi1

Crowdfunding: https://www.firefund.net/savestrefihill

πηγή : https://lofosstrefi.noblogs.org/?p=1371