Πέμπτη 31 Αυγούστου 2023 στις 18.00

Καλεσμα για συζητηση για τις νεες ταυτοτητες

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ

Την Πέμπτη στις 31/8, με ώρα συνάντησης στις 6:00μμ, στο παρκάκι του Θησείου (πάρκο αγίων ασωμάτων και απ.παύλου), λίγα μέτρα πιο πάνω από τις εισόδους του ηλεκτρικού σταθμού του θησείου, θα ξεκινήσει μια πρώτη συζήτηση για το ζήτημα των νέων ταυτοτήτων με σκοπό την μέγιστη ενημέρωση πάνω στα πολλά θέματα που εγείρει.

Επιδίωξη του καλέσματος είναι η όσο το δυνατόν ευρύτερη πληροφόρηση για όλες τις πλευρές των συνεπειών που θα υπάρξουν με αυτήν την καινούργια υποχρεωτικότητα που άλλωστε την «μαγειρεύουν» για πολλές δεκαετίες και τώρα έφτασαν στο σημείο να την επιβάλλουν.

Ποιοι είναι οι βαθύτεροι σκοποί τους; Γιατί δεν τους φτάνει ο έλεγχος και η πειθάρχηση που επέβαλαν με τόση ευκολία ιδίως τα τελευταία χρόνια; Ποιοί θα επωφεληθούν ή μάλλον θα αισχροκερδήσουν πάλι από αυτήν την υπόθεση; Πώς έχουν χρησιμοποιηθεί και πώς θα χρησιμοποιηθούν στον κινηματικό χώρο, στα μεταναστά, στα άτομα χωρίς χαρτιά, στα άνεργα, στα μη «ετεροκανονικά» και μη «κανονικοποιημένα» άτομα, στα μισθωτά, στην εργατιά, σε άτομα με ψυχικές, κινητικές, αισθητηριακές ιδιαιτερότητες; Αυτές είναι κάποιες ενδεικτικές απορίες από τις πολλές για τις οποίες θα γίνει προσπάθεια να απαντηθούν.

Τελικά, ένα σημαντικό ζητούμενο για αυτήν την συζήτηση είναι η ετοιμότητα και η έγκαιρη σχεδίαση πλάνων για δράσεις ώστε να αντιμετωπιστούν όσο το δυνατόν περισσότερο οι επιθέσεις που θα υπάρξουν.

Εθνοπατριωτικές, θρησκόληπτες, έμφυλες, φυλετικές, σεξιστικές, πατριαρχικές και κάθε είδους εξουσιαστικές συμπεριφορές, δεν συνάδουν με τους τρόπους που θα συζητηθούν τα ζητήματα και τα γεγονότα στο κάλεσμα.

Αναρχικά / αντιεξουσιαστικά συντρόφια

πηγή : email που λάβαμε στις 27 Αυγούστου 20h