Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2023 στις 12.00

[Αθήνα] Κάλεσμα αλληλεγγύης στα συλληφθέντα άτομα στην Πολυτεχνειούπολη

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΑ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΑ ΑΤΟΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥΠΟΛΗ, ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ (ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ), ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ, 12:00, κτίριο 16

Την Πέμπτη 31/8/23 ήταν η σειρά του αυτοδιαχειριζόμενου στεκιού Πολυτεχνείου (ΑΣΠ) να πρωταγωνιστήσει στο θέατρο "νόμου και τάξης", δεχόμενο την επίσκεψη πάνοπλων ρόμποκοπ που εξόντωσαν βιβλία, μπροσούρες και αφίσες μπροστά στις μπατσικές κάμερες.

Η απογευματινή συγκέντρωση αλληλεγγύης δέχτηκε τη βάναυση επίθεση αστυνομικών ορδών που χτύπησαν, εκφόβισαν και τραμπούκισαν το σύνολο των εργαζομένων, φοιτητών και αλληλέγγυων που βρισκόταν εκείνη την ώρα στην Πολυτεχνειούπολη. Γνώριζαν κάθε σημείο εσωτερικά και εξωτερικά των κτιρίων, προφανώς σε αγαστή συνεργασία με τον πρύτανη, απέκλεισαν αίθουσες και εργαστήρια σε λειτουργία, επιτέθηκαν στη βιβλιοθήκη.

Η συμμορία ΔΡΑΣΗ χτύπησε κατά μέτωπο και αδιακρίτως όποιο άτομο βρισκόταν στο πέρασμά της, ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΚΑΙ ΠΑΤΗΣΑΝ με τις μηχανές ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ κοπέλα που βρέθηκε στο πεδίο δράσης της και η οποία μεταφέρθηκε από το ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο, με αστυνομική συνοδεία ως προσαγωγή.

Πραγματοποιήθηκαν 25 προσαγωγές και υπάρχουν μέχρι αυτήν τη στιγμή 3 επιβεβαιωμένες συλλήψεις. Ατόμων που δεν φοβήθηκαν, δεν έτρεξαν μακριά, ύψωσαν το ανάστημά τους μπροστά στις δολοφονικές επιθέσεις.

Όταν το κράτος δεν δολοφονεί τη νεότητα στα τρένα, όταν δεν τη λιώνει στα εργασιακά κάτεργα των τουριστικών σεζόν, της επιτίθεται για να την εκφοβίσει στους χώρους που σπουδάζει και κοινωνικοποιείται.

Στεκόμαστε αλληλέγγυα στους αυτοοργανωμένους αγώνες, στα στέκια και τις καταλήψεις, ως κέντρα αγώνα που δέχονται οργανωμένη κρατική επίθεση.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΑ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΑ ΑΤΟΜΑ ΤΗΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥΠΟΛΗΣ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ (ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ), ΚΤΙΡΙΟ 16, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1/9 ΣΤΙΣ 12

Ανοιχτή Συνέλευση υπεράσπισης του Λόφου Στρέφη

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1626350/