Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023 στις 19.00

12 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Αντιφασιστική πορεία για τα 10 χρόνια από την δολοφονία του Π.Φύσσα

10 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ Π.ΦΥΣΣΑ

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ

Στις 18 Σεπτέμβρη του 2013 τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής στο Κερατσίνι μαχαιρώνει και δολοφονεί τον αντιφασιστα ράπερ Παύλο Φύσσα. Από την πρώτη στιγμή τα ΜΜΕ προσπαθούν πάση θυσία να συγκαλύψουν την φύση αυτής της δολοφονίας μιλώντας για διαμάχη με οπαδικά χαρακτηριστικά, ενώ ταυτόχρονα η ΕΛ.ΑΣ παρακολουθεί την δολοφονία να εκτυλίσσεται χωρίς να επέμβει στηρίζοντας έμπρακτα τα φασιστικά τάγματα εφόδου. Το κράτος από πλευράς του, για άλλη μια φορά συγκαλύπτει και προωθεί ακροδεξιά φασιστικά μορφώματα, αξιοποιώντας τα ως άλλο παρακράτος κατά τα συμφέροντά του. Έχοντας δώσει τον απαραίτητο ζωτικό χώρο στο κοινωνικό και πολιτικό γίγνεσθαι να αναπτυχθούν τέτοια μορφώματα και να βρουν έδαφος στην κοινωνική βάση, παίζει σημαντικό ρόλο με μερίδιο συνενοχής. Από την αμέσως επόμενη μέρα αναζοπυρώνεται ένας μακροχρόνιος αντιφασιστικός αγώνας σε όλο τον ελλαδικό χώρο, συνεχίζοντας τον μαχητικό αγώνα του αντιφασιστικού κινήματος τόσο ενάντια στην επίσημη Χρυσή Αυγή, όσο ενάντια και της φασιστικής ρητορικής που διέσπειραν στον δημόσιο λόγο. Έτσι, το αντιφασιστικό κίνημα βγαίνει μπροστά με πολύμορφα χαρακτηριστικά όπως πορείες, εκδηλώσεις, συνεχή παρέμβαση στις γειτονιές, τσακίσματα φασιστών.
10 χρόνια αργότερα, μαζί με την θεσμική καταδίκη της Χρυσής Αυγής, βρισκόμαστε στην εκλογική συντριβή της "ελπιδοφόρας αριστερίζουσας σοσιαλδημοκρατίας" και την διαρκή συντηρητικοποίηση και σταδιακό εκφασισμό της κοινωνίας. Η παραπάνω διατύπωση επιβεβαιώνεται αφετέρου εκλογικά, με τα ποσοστά που συγκέντρωσαν ακροδεξιά συντηρητικά κόμματα (ΝΙΚΗ-ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ-ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ) αλλά και κοινωνικά, με την απάθεια που έδειξε η κοινωνία στις κρατικές δολοφονίες Σαμπάνη - Φραγκούλη, των 600 μεταναστών πνιγμένων από το Λιμενικό ανοιχτά της Πύλου, και των 27 απανθρακωμένων μεταναστών στο δάσος της Δαδιάς στον Έβρο, την δολοφονία μετανάστη στην Περισσό, των αμέτρητων pushbacks, των βίαιων πογκρόμ στην Κύπρο όπου φασίστες έκαψαν μαγαζιά και επιτέθηκαν σε μετανάστες και πολλών ακόμα γεγονότων. Τα ΜΜΕ όπως ακριβώς και στις δολοφονίες του Παύλου Φύσσα, Σαχζάτ Λουκμάν το 2013 και του Ζακ Κωστόπουλου το 2018, συγκαλύπτουν τους θύτες, επιδιώκουν την στοχοποίηση χαρακτήρα των θυμάτων (victim blaming) και θάβουν το ρατσιστικό κίνητρο των δραστών.
Ο ελληνογενής φασισμός τα τελευταία χρόνια, ακολουθεί το μοντέλο του κεντροευρωπαϊκού φασισμού όπου το Κράτος διοικείται από νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις (Μελόνι-Ιταλία, Ορμπάν - Ουγγαρία, Μακρόν - Γαλλία) όπου πρωταγωνιστούν σε αντιμεταναστευτικές και άλλες ανελεύθερες πολιτικές, ενώ την ίδια στιγμή «αντισυστημικές» ακροδεξιές δυνάμεις σέ άγαστη συνεργασία με Κράτος και Κεφάλαιο, πιέζουν για περισσότερο κράτος, ασφάλεια, έλεγχο καταστολή, αυξήσεις ποινών φυλάκισης κλπ.
Με την σειρά τους, εγχώριες φασιστικές οργανώσεις συμμετέχουν στην δημιουργία ένοπλων πολιτοφυλακών με συνεργασία μπάτσων, λιμενικών και συνοριοφυλάκων με σκοπό τις επιθέσεις κατά μεταναστών. Ο πόλεμος κατά των μεταναστριών είναι συνεχής, είτε αυτό αποτυπώνεται στα σύνορα, είτε σε στρατόπεδα συγκέντρωσης μας υπενθυμίζει ότι το κράτος αναζητά έναν αποδιοπομπαίο τράγο, ο οποίος θα είναι η ασύμμετρη απειλή που θα πρέπει να ξορκίσει. Το αποκορύφωμα των δράσεων τους, η απροκάλυπτη συμμετοχή τους στα γεγονότα του Έβρου τον Φεβρουάριο του 2020 και τον Αύγουστο του 2023.
Στα μεγάλα αστικά κέντρα, οι φασίστες καλυμμένοι κάτω από προβιές αγανακτισμένων πολιτών επιχειρούν την επανεμφάνιση τους στον δημόσιο χώρο και την κοινωνική νομιμοποίηση του έργου τους. Αν και η εκλογή των Σπαρτιατών, έδειξε ότι οι φανεροί υποστηριχτές του Εθνικοσοσιαλισμού κάθε άλλο παρά λίγοι είναι, μέχρι πρότινος οι φασίστες οργανώνονταν σε εθνικοπατριωτικές γκρούπες νεολαίες και συλλόγους (Ιερός Λόχος 2012, ΙΑΧΗ, ΚΙΝΗΜΑ, PROPATRIA, ΕΟΝ, ΕΝΕΘ. κ.α).
Στην συγκυρία αυτή το Κράτος προχωράει σε εκκενώσεις καταλήψεων, εκτελέσεις πλειστηριασμών/εξώσεων Α' κατοικίας, αθώωση/συγκάλυψη παιδοβιαστών, αύξηση τιμών προϊόντων, αποκλεισμό δημόσιων χώρων, υποβάθμιση του συστήματος υγείας/παιδείας, αυστηροποίηση του σωφρονιστικού κώδικα και διαρκή καταστολή σε όποιον/α αγωνίζεται για ζωή.
Χρέος του ανταγωνιστικού κινήμάτος, η οργάνωση και μαζικοποίηση ενός αντιεραρχικού, αντιθεσμικού αγώνα ικανού να σταθεί απέναντι σε κάθε μορφή εξουσίας.
ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ Ο ΕΔΑΦΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΑΝΤΙΘΕΣΜΙΚΟΣ ΜΑΧΗΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΜΟΣ
ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ
ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΟΥΦΑΛΕΣ, ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΡΕΜΑΛΕΣ


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

10 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΑ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ
από τα παρακρατικά φασιστικά τάγματα εφόδου της Χ.Α στο Κερατσίνι

ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΓΕΝΝΟΥΝ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ

από τα συνεχή κρατικά εγκλήματα σε βάρος των πληβείων και της φύσης, τους χιλιάδες νεκρούς πρόσφυγες και μετανάστες στα χερσαία και υδάτινα σύνορα και το μαζικό εγκλεισμό τους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, τις εν ψυχρώ δολοφονίες ρομά από τα αστυνομικά τάγματα εφόδου της δημοκρατίας και τις διαρκείς κατασταλτικές επιθέσεις εναντίον του αναρχικού αγώνα, των καταλήψεων και των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων μέχρι την επανεμφάνιση των φασιστικών/ νεοναζιστικών / δολοφονικών συμμοριών στο δημόσιο χώρο και την κυρίαρχη προπαγάνδα, που προωθεί τον ρατσισμό, τον εθνικισμό, τη μισαλλοδοξία και τον κανιβαλισμό με στόχο τον εκφασισμό της κοινωνίας.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

Αντιφασιστική - Αντικρατική - Αντικατασταλτική Διαδήλωση

Δευτέρα 18 Σεπτέμβρη

Αθήνα: Κερατσίνι, Παύλου Φύσσα 60, 17.30

Θεσσαλονίκη: Καμάρα, 19.00

κάλεσμα : Αναρχική Πολιτική Οργάνωση | Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων

πηγή : https://apo.squathost.com/afisa-10-chronia-ap…
πηγή : email που λάβαμε στις 13 Σεπτεμβρίου 13h


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

10 xρόνια μετά - Ο Παύλος Φύσσας ζει: Διαδήλωση μνήμης και αγώνα

Αγώνας διαρκείας ενάντια σε Φτώχεια και Καταστολή

Όλοι στις διαδηλώσεις μνήμης και αγώνα - Δευτέρα 18/9:

Αθήνα: Μνημείο Π. Φύσσα, Κερατσίνι, 5:30μμ

Θεσσαλονίκη: Καμάρα, 6μμ

Ιωάννινα: Περιφέρεια, 6μμ

Πάτρα: Πλ. Γεωργιου, 6μμ

10 χρόνια συμπληρώνονται από τη δολοφονία του Π. Φύσσα (18 Σεπτέμβρη 2013) από τάγμα εφόδου της ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής (ΧΑ), με τη συνενοχή της ΕΛΑΣ, που παρακολουθούσε αμέτοχη. Δρώντας συστηματικά, με θρασύδειλες και δολοφονικές επιθέσεις σε μετανάστες και αγωνιστές, η ΧΑ επεδίωκε να αναβαθμιστεί σε βασική δύναμη κρούσης ενάντια στους αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας που είχαν ξεσπάσει ορμητικά μέσα στην μνημονιακή χρεωκοπία του ελληνικού καπιταλισμού. Οι αστικές δυνάμεις καλοέβλεπαν με τέτοια συνύπαρξη με μια «σοβαρή ΧΑ».

To σχέδιο τσακίστηκε από τους εργαζόμενους και τη νεολαία. Αμέσως μετά τη δολοφονία, ξέσπασαν μαζικές, μαχητικές διαδηλώσεις. Οι κινητοποιήσεις συνεχίστηκαν, παρά την καταστολή. Γέννησαν ένα αντιφασιστικό κίνημα, που απομόνωσε και έπληξε τους ναζί, υποχρέωσε την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου να συλλάβει σχεδόν όλη την ηγεσία της ΧΑ και να την πάει σε δίκη. Ύστερα από αρκετά εμπόδια (με ευθύνη των επόμενων κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ), επιβλήθηκε μια ιστορική καταδίκη (7 Οκτώβρη 2020), με δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους και νέους στον δρόμο να αντιμετωπίζουν τα ΜΑΤ, τις αύρες και τα χημικά της κυβέρνησης Μητσοτάκη μετά την ανακοίνωση της απόφασης.

Αντιδραστικά μορφώματα όπως η ΧΑ ξερνιόνται από την κρίση του καπιταλιστικού συστήματος. Ο ελληνικός καπιταλισμός, σε διαρκές καθεστώς χρεωκοπίας, γεννά και θρέφει αυτές τις συμμορίες ή «μεταμφιέσεις» τους. Η αστική δικαιοσύνη, όλοι οι σάπιοι «θεσμοί» υπερασπίζονται μόνο τις ταξικές δημοκρατίες των πλουσίων, όπως δείχνει και σε όλη την Ευρώπη η άνοδος ακροδεξιών και φασιστών. Καμία νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση, κανένα νομοσχέδιο, κανένα ψευτο-προοδευτικό «δημοκρατικό τόξο» δεν θέλει και δεν μπορεί να αντιμετωπίσει πραγματικά τον ακροδεξιό και φασιστικό κίνδυνο. 3 μέλη της ΧΑ έχουν αποφυλακιστεί, από το Πρωτοδικείο επιτράπηκε η υποψηφιότητα Κασιδιάρη στον Δήμο Αθηναίων, ενώ τα γελοία αλλά αντιδραστικά κοινοβουλευτικά κομματίδια συμπληρώνουν το «έργο» της ΝΔ.

Η «δημοκρατία» τους είναι ένας διαρκής ταξικός πόλεμος. Η ακραία νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση Μητσοτάκη εφαρμόζει την ουσία της χρυσαυγίτικης, ακροδεξιάς ατζέντας, όλο και πιο σκληρά όσο η κρίση θεριεύει ξανά. Με διαρκή θωράκιση του Κράτους Έκτακτης Ανάγκης, των ΜΑΤ και δικαστηρίων. Ταΐζοντας μια ισχνή, ζάπλουτη ελίτ για να παρασιτεί πάνω στην κοινωνία. Καταδικάζοντας εργαζόμενους, φτωχούς, σωματεία, αγωνιστές. Μας μετατρέπουν σε σύγχρονους δούλους με αντεργατικά εκτρώματα όπως του Χατζηδάκη και του Άδωνι, ποινικοποιούν το δικαίωμα στην απεργία και τον συνδικαλισμό. Ξεπούλησαν και διέλυσαν κάθε δημόσια υπηρεσία και υποδομή. Μας μετατρέπουν σε αμερικανονατοϊκή βάση, στοιχιζόμενη στα αιματοβαμμένα σχέδια και τους πολέμους των δυτικών ιμπεριαλιστών.

Η ΕΛΑΣ κάνει πλάτη στις ρατσιστικές και νεοναζιστικές δολοφονίες (όπως στη Ν. Φιλαδέλφεια και στον Περισσό), την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση μαζί με την ΕΕ δολοφονεί μαζικά πρόσφυγες, όπως στην Πύλο. Η πολιτική τους καταστρέφει και δολοφονεί, αφήνοντας τον λαό και το περιβάλλον στο έλεος των πυρκαγιών, των πλημμυρών, της διάλυσης της δημόσιας υγείας και παιδείας, της ακρίβειας και της κερδοσκοπίας των καπιταλιστών, της επαναφοράς των αιματηρών «πλεονασμάτων». Όχι μόνο θέλουν να συνεχίσουν το φαγοπότι σε Δήμους και Περιφέρειες -που ευθύνεται για την απουσία κάθε σοβαρού έργου προστασίας-, αλλά ετοιμάζουν ακόμα μεγαλύτερες ενισχύσεις για το κεφάλαιο, ακόμα πιο άγριες περικοπές και νέους φόρους για τον λαό.

Οι μαζικοί και ανυποχώρητοι αγώνες της τάξης μας είναι αυτοί που μπορούν να σταματήσουν την κοινωνική αποσύνθεση, να σπάσουν το αδιέξοδο. Με ένα Ενιαίο Ταξικό Μέτωπο, μπορούμε να ξηλώσουμε οριστικά τις ακροδεξιές και φασιστικές συμμορίες. Να οργανώσουμε τη μαζική αυτοάμυνα στην κρατική καταστολή, στο δόγμα «Νόμος και Τάξη». Να οργανώσουμε την αντεπίθεσή μας, για την ανατροπή της κυβέρνησης και της πολιτικής μέσα από αγώνες. Να παλέψουμε για μια πραγματική εναλλακτική λύση, για μια κοινωνία χωρίς φτώχεια, πόλεμο, φασισμό, ρατσισμό, περιβαλλοντική καταστροφή - με επίκεντρο τις ανάγκες των εργαζομένων, μια κοινωνία Σοσιαλιστική.

ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ

Στο δρόμο σπάμε την κρατική τρομοκρατία

Λεφτά για τις κοινωνικές ανάγκες, για ένα ταξικό Πρόγραμμα Σωτηρίας

Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας (ΟΚΔΕ)

πηγή : https://www.okde.gr/archives/20045


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

ΣΣΠ: Όλοι στις διαδηλώσεις μνήμης και αγώνα για τα 10 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Ο ΠΑΥΛΟΣ ΦΥΣΣΑΣ ΖΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑ

Όλοι στις διαδηλώσεις μνήμης και αγώνα για τα 10 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, Δευτέρα 18/9:

Αθήνα: Μνημείο Π. Φύσσα, Κερατσίνι, 5:30μμ

Θεσσαλονίκη: Καμάρα, 6μμ

Ιωάννινα: Περιφέρεια, 6μμ

Πάτρα: Πλ. Γεωργιου, 6μμ

Φέτος συμπληρώνονται 10 χρόνια από τη στυγνή δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον Ρουπακιά και τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής. Ο Παύλος είχε στοχοποιηθεί από τη δολοφονική συμμορία, επειδή αγωνιζόταν ενάντια στον φασισμό και τον εθνικισμό με τη μουσική του, αλλά και ενεργά στους αγώνες. Η εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής ήταν ήδη γνωστή για δολοφονίες μεταναστών (Σ. Λουκμάν), ξυλοδαρμούς εργατών και επιθέσεις σε κινητοποιήσεις, από τα τάγματά της. Η Χ.Α. ήταν δημιούργημα της πολιτικής και οικονομικής κρίσης του ελληνικού καπιταλισμού. Για τα μνημονιακά κόμματα αποτέλεσε απαραίτητο συμπλήρωμα, προσπαθώντας να χτυπήσει με λύσσα το εργατικό κίνημα. Παρουσιαζόταν ως αντισυστημικό-αντιμνημονιακό κόμμα, ενώ ψήφιζε στο κοινοβούλιο σωρεία νομοσχεδίων υπέρ των μεγαλοεπιχειρηματιών, εφοπλιστών κ.ά.

Η δολοφονία του Παύλου πυροδότησε μία κοινωνική έκρηξη, με μαζικές διαδηλώσεις και αίτημα την απόδοση δικαιοσύνης για τα εγκλήματα της Χ.Α. και τη διάλυσή της. Η μαζικότητα των κινητοποιήσεων μεγάλωνε κάθε χρόνο, ώσπου το κίνημα κατάφερε να επιβάλει την καταδίκη της Χ.Α. τον Οκτώβρη του 2020, με τη μεγαλειώδη κινητοποίηση των 50.000 ανθρώπων έξω από το Εφετείο της Αθήνας. Παρόλο που τα αστικά δικαστήρια αναγκάστηκαν να καταδικάσουν την ηγεσία της Χ.Α., κατά την ανακοίνωση της απόφασης, ΜΑΤ και Αύρες διέλυσαν την ειρηνική αντιφασιστική συγκέντρωση. Μετά από αυτές τις εξελίξεις, η Χ.Α. οδηγήθηκε σε αυτοδιάλυση.

Ο κίνδυνος του φασισμού, όμως, παραμένει. Είναι αποτέλεσμα της κρίσης του συστήματος, του πολέμου, της φτώχιας, της κοινωνικής εξαθλίωσης και της σαπίλας του επίσημου πολιτικού σκηνικού. Σήμερα, τη "σκυτάλη" έχει πάρει η κυβέρνηση της ΝΔ, μαζί με τα ακροδεξιά ρετάλια του κοινοβουλίου και τους μηχανισμούς καταστολής. Ο νεοφιλελεύθερος φασισμός θρέφει και τον χρυσαυγίτικο. Με την πρόσδεση στο ΝΑΤΟ και την αποστολή εξοπλισμών στον φασίστα Ζελένσκι. Με τις ιδιωτικοποιήσεις σε ενέργεια, ΟΣΕ, υγεία και εκπαίδευσης. Με τις μαζικές κρατικές δολοφονίες σε Τέμπη και Θεσσαλία. Με τις δολοφονίες μεταναστών σε Πύλο και Δαδιά. Με την ακραία φτωχοποίηση, τα «pass» πτωχοκομείου και τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας για χρέη 1.000 ευρώ.

Κυρίως όμως, με το τσάκισμα κάθε εργασιακού δικαιώματος και την οικοδόμηση ενός σιδηρόφρακτου Κράτους Έκτακτης Ανάγκης. Ο γνωστός νοσταλγός του φασισμού υπουργός εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης σκοπεύει να ενισχύσει το ν. Χατζηδάκη, με την 13ωρη εργασία, το 6ήμερο, το καθεστώς "δόκιμου εργαζόμενου" και τις συμβάσεις «μηδενικών ωρών». Οι νεοφιλελεύθεροι κανίβαλοι της ΝΔ θέλουν να μετατρέψουν εργαζόμενους και νεολαία σε σύγχρονους σκλάβους, για να τους φορτώσουν τα «σπασμένα» της κρίσης τους. Την ίδια στιγμή, η απεργία και η περιφρούρησή της ποινικοποιούνται, εργαζόμενοι δέχονται φακελώματα και τραμπουκισμούς από αστυνομικούς, τα ΜΑΤ εισβάλλουν όποτε θέλουν στα πανεπιστήμια, οι πληγέντες από τις πλημμύρες δέχονται ξύλο και χημικά, ενώ τέλος Κροάτες νεοναζί δολοφονούν ανενόχλητοι με «την ανοχή» της ελληνικής αστυνομίας. Η κυβέρνηση της ΝΔ φαίνεται να έρχεται με μία φόρα να τσακίσει ό,τι δικαίωμα μας έχει απομείνει, όμως πατάει πάνω σε νάρκες. Η νεοφιλελεύθερη "συνταγή" των ιδιωτικοποιήσεων, του ξεπουλήματος κάθε τι δημόσιου και της ακραίας καταστολής, μαζί με την πολιτική σήψη του αστικού μπλοκ, επιφέρει αντιδράσεις και αγώνες.

Ως νεολαία πρέπει να οργανώσουμε την αντίστασή μας ενάντια στους κανίβαλους της κυβέρνησης. Να βάλουμε τα πρώτα αναχώματα και να κόψουμε την επιφανειακή φόρα του Μητσοτάκη. Να ανασυγκροτήσουμε το φοιτητικό κίνημα και τις δομές του με την απαραίτητη συσπείρωση γύρω από μία επαναστατική πολιτική και ένα σχέδιο αγώνων, που δεν θα εξαντλείται σε φραστικές καταγγελίες και συμβολικές κινητοποιήσεις. Σε τελική ανάλυση, ο φασισμός νικιέται με μαχητικότητα, αλληλεγγύη και μαζικούς ταξικούς ενωτικούς αγώνες.

  • Να αφοπλιστεί η αστυνομία - Διάλυση των φασιστοσυμμοριών ΜΑΤ-ΔΡΑΣΗ-ΔΙΑΣ-ΟΠΚΕ!
  • Λεφτά για υγεία, παιδεία, κοινωνικές ανάγκες - Όχι για εξοπλισμούς, αστυνομία και κεφάλαιο
  • Ενάντια στον Πόλεμο και τον εθνικισμό, τις αντιδραστικές αστικές τάξεις σε Ελλάδα - Τουρκία. Καμία συμμετοχή στους πολέμους ΗΠΑ-ΕΕ. Έξω Βάσεις-ΝΑΤΟ
  • Κάτω το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης - μαχητική υπεράσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών
  • Καμία αποφυλάκιση για τους δολοφόνους χρυσαυγίτες

ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ ΠΑΛΗ

sosialistiki-spoudastiki-pali.blogspot.com e-mail:sosiexalistikhex.spoudasextikh.palexh@gmail.excom

πηγή : https://www.okde.gr/archives/20048


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Αυτόν τον Σεπτέμβρη συμπληρώνονται 10 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από Τάγμα Εφόδου της ναζιστικής Χρυσής Αυγής και 5 χρόνια από τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου/της Zackie Oh από τον νοικοκυραίο «κοσμηματοπώλη», τον ακροδεξιό μεσίτη και αστυνομικούς.

Οι παραπάνω δολοφονίες, αλλά και η πρόσφατη δολοφονία του μετανάστη εργάτη Σιράζ Σαφτάρ στην Αθήνα, όπως και τόσων προσφυγισσών/προσφύγων και μεταναστριών/στών στο Αιγαίο και τον Έβρο, θρέφονται από την εθνοπατριαρχία. Η κυριαρχία του έθνους συντηρείται μέσα από την ιεράρχηση των σωμάτων σε «ντόπια» και «ξένα» καθώς κι από τις επιταγές για αρτιμελή (ανα)παραγωγικά σώματα και ζωές που καθυποτάσσονται στο πρότυπο του έμφυλου δίπολου άντρας-γυναίκα. Από την άλλη η πατριαρχία επιβάλλει σε κάθε σχέση και χώρο ύπαρξης τις παραπάνω επιταγές και κυρίως την κυριαρχία των λευκών, ντόπιων, cis, στρέιτ, ευκατάστατων, λευκών, αρτιμελών ανδρών. Με λίγα λόγια εθνικισμός και πατριαρχία διαπλέκονται και τροφοδοτούν το ένα το άλλο.

Όμως υπάρχει διέξοδος!

Φέτος, όπως και κάθε χρόνο, πολεμάμε τη χίμαιρα εθνικισμού και πατριαρχίας: αυτών των δύο καταπιεστικών συστημάτων που αλληλοτροφοδοτούνται με δολοφονικό μίσος και επιταγές, μετατρέποντάς μας σε απόκληρα των ίδιων μας των ζωών.

Και το κάνουμε έμπρακτα!

Το αντιφασιστικό και αντιπατριαρχικό κίνημα της πόλης και της χώρας έχουν κερδίσει σημαντικές νίκες, όπως η καταδίκη της Χρυσής Αυγής σε πρώτο βαθμό και οι άμεσες μαζικές αντιφά απαντήσεις σε κάθε φασιστική πρόκληση, όπως πχ τη συγκέντρωση για τις drag queens που θα διάβαζαν παραμύθια σε παιδιά πέρσι τον χειμώνα. Σημαντική νίκη και ο νόμος για την απαγόρευση επεμβάσεων σε ίντερσεξ βρέφη και παιδιά, υπό την πίεση του αντιπατριαρχικού κινήματος φυσικά.

Η ακροδεξιά, ωστόσο, και οι ναζιστικές και φασιστικές οργανώσεις είναι ακόμα εδώ, όπως και η πατριαρχία σε όλες της εκφάνσεις (σεξισμός, ομοφοβία, τρανσφοβία, χοντροφοβία). Τα περιστατικά της κράτησης μεταναστών στην Αλεξανδρούπολη από ακροδεξιούς ρατσιστές, του πογκρόμ κατά μεταναστών στη Λεμεσό, της δολοφονίας του Αντώνη στον Πειραιά από ρατσιστή/μισανάπηρο ναυτικό, της δολοφονίας της μετανάστριας τρανς περφόρμερ Άννας, αλλά και η είσοδος τριών ακροδεξιών κομμάτων στη Βουλή, με μεγάλα ποσοστά στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα (Σπαρτιάτες, Βελόπουλος, Νίκη) μάς βγάζουν στον δρόμο ξανά για να διεκδικήσουμε ελευθερία, αυτοδιάθεση και ίσα δικαιώματα για όλες, όλα και όλους. Ο κοινωνικός κανιβαλισμός καλλιεργείται συστηματικά στην κοινωνία από την ακροδεξιά και τις φασιστικές/ναζιστικές οργανώσεις (αλλά και από τον νεοφιλελευθερισμό με συγκαλυμμένα "πολιτισμένη" μορφή). Δε θα τον αφήσουμε να επικρατήσει.

Δε θα φοβηθούμε!

Καλούμε:

- Στην αποψινή ανοιχτή εκδήλωση συζήτηση στις 8.30μμ στο Respiro «Λεμεσός, Έβρος, Κερατσίνι: το νήμα του αντιφασισμού δείχνει τον δρόμο» με εισηγήσεις από μέλος της Κατάληψης Παλιού Νεκροτομείο (Αλεξανδρούπολη) και τον Χάρη Καλύβα από τη Συσπείρωση Ατάκτων (Κύπρος) - Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου

https://www.facebook.com/events/6442852778449…

- Στην αυριανή αντιφασιστική πορεία για τα 10 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής - Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου, 7μμ, Καμάρα

https://www.facebook.com/events/8402015210889…

- Στην αντιπατριαρχική πορεία για τα 5 χρόνια από τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου/της Zackie Oh - Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου, 7μμ, Άγαλμα Βενιζέλου

Αντιφασιστικός-Αντιπατριαρχικός Σεπτεμβρης στη Θεσσαλονίκη

πηγή : email που λάβαμε στις 15 Σεπτεμβρίου 19h


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Αντιφασιστική Πορεία για τα 10 χρόνια από τη δολοφονία του Π. Φύσσα

Φέτος συμπληρώνονται 10 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τα νεοναζιστικά τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής. Παράλληλα βλέπουμε στον ελλαδικό χώρο, αλλά και παγκοσμίως, την άνοδο της ακροδεξιάς και την ανάπτυξη φασιστικών σχηματισμών καθώς και την ακραία συντηρητικοποίηση και τον εκφασισμό της κοινωνίας, επακόλουθα της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης και της συστηματικής προώθησης της ακροδεξιάς ρητορικής από όλα τα κέντρα εξουσίας/επιρροής (πολιτικό σύστημα, ΜΜΕ, Εκκλησία, Δικαιοσύνη κλπ). Μόλις λίγους μήνες μετά το πολύνεκρο ναυάγιο της Πύλου, στο οποίο έχασαν εκατοντάδες άνθρωποι την ζωή τους με ξεκάθαρη υπαιτιότητα, όπως αποδείχτηκε, του ελληνικού λιμενικού το οποίο επιχείρησε να ρυμουλκήσει το υπερφορτωμένο και ακινητοποιημένο πλοίο με σκοπό να το απομακρύνει και να το εγκαταλείψει (ακολουθώντας την πάγια ανθρωποκτόνα πρακτική του ελληνικού κράτους των επαναπροωθήσεων), έχουμε τα γεγονότα με τους κυνηγούς μεταναστών στον Έβρο, οι οποίοι δεν δίστασαν να αιχμαλωτίσουν μετανάστες και να δημοσιοποιήσουν τα "κατορθώματά" τους στα ΜΚΔ καλώντας απροκάλυπτα σε μαζικά πογκρόμ, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση ουσιαστικά επικύρωνε τις γελοίες θεωρίες συνομωσίας του εθνικιστικού/φασιστικού χώρου, φωτογραφίζοντας τους μετανάστες ως υπαίτιους για της πυρκαγιές, τις οποίες η ίδια αποδείχτηκε τραγικά ανίκανη να διαχειριστεί. Μέχρι στιγμής έχει επιβεβαιωθεί ότι 26 μετανάστες βρέθηκαν απανθρακωμένοι στο δάσος της Δαδιάς, ενώ ο πραγματικός αριθμός όσων έχασαν την ζωή τους στις πυρκαγιές του Έβρου παραμένει -και θα παραμείνει- άγνωστος. Τα περιστατικά αυτά συνέπεσαν με τα πογκρόμ εναντίον μαγαζιών μεταναστών στην Κύπρο. Στις εκλογές είχαμε την είσοδο στη Βουλή του φασιστικού κόμματος των Σπαρτιατών, βιτρίνα ουσιαστικά του νεοναζί Κασιδιάρη, αλλά και μια γενικότερη ενίσχυση του εθνικιστικού/φονταμενταλιστικού χώρου παράλληλα με την σαρωτική επικράτηση της ΝΔ, της οποίας η πολιτική και ρητορική αποτελεί σταθερά εδώ και χρόνια ένα -πετυχημένο, όπως αποδείχτηκε- αμάλγαμα άγριου νεοφιλελεφθερισμού, παραδοσιακής ακροδεξιάς και βαλκανικής μαφίας.

Η περίοδος της ανόδου της Χρυσής Αυγής δηλαδή από το 2012 έως το 2019 έδειξε ότι ο φασισμός αντιμετωπίζεται μόνο στους δρόμους όπως και έπραξε το αντιφασιστικό κίνημα. Ως αναρχικοί ήμασταν εκεί τότε, και θα είμαστε εδώ κάθε φορά που οι φασίστες επιχειρούν να βγουν από τις τρύπες τους και να ξεράσουν ξανά το μισάνθρωπο τους δηλητήριο. Φάνηκε ξεκάθαρα πόσο "κοντά ποδάρια" έχουν οι θεσμικές λύσεις, καθώς παρά την καταδίκη και φυλάκιση πολλών μελών της Χρυσής Αυγής, αρκετοί είναι ήδη ελεύθεροι, ενώ οι επόμενες περσόνες φασιστών έχουν ήδη ξεπεταχτεί. Όπως και τότε, έτσι και τώρα εργάτες/ιες, φτωχοί/ες, καταπιεσμένοι/ες, μετανάστριες/ες, LGBTQIA+ άτομα, αντιφασίστες/ιες, καλούμαστε και πάλι να βάλουμε αναχώματα στην άνοδο του φασισμού, με στόχο την ολική εξάλειψη του.

Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το φασισμό τον γεννά και τον θρέφει ο καπιταλισμός και ότι οι άρχουσες τάξεις τον χρησιμοποιούν για να τσακίσουν τις αντιστάσεις της εργατικής τάξης σε περιόδους κρίσεων. Όλοι θυμόμαστε το ρόλο της Χρυσής Αυγής στο πλευρό των εφοπλιστών και τις επιθέσεις σε εργατικά σωματεία.

Ο αντιφασιστικός αγώνας είναι αγώνας ενάντια στο κράτος και το κεφάλαιο, είναι συλλογική υπόθεση και καθήκον της εργατικής τάξης και των καταπιεσμένων. Είναι ένας αγώνας που απαιτεί οργάνωση, ταξική αλληλεγγύη, κοινωνική μαζικοποίηση και ενεργή συμμετοχή, για τη μαχητική ισοπέδωση των φασιστών.

ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΓΕΝΝΑ
ΜΑΧΗΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΤΟΥ ΠΗΓΑΔΙΟΥ ΤΟΝ ΠΑΤΟ
ΖΗΤΩ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ

Ο ΠΑΥΛΟΣ ΖΕΙ ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ
ΔΕΥΤΕΡΑ 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ | 19:00 | ΚΑΜΑΡΑ

*Συμμετέχουμε στο μπλοκ της ανοιχτής συνέλευσης για τα 10 χρόνια από τη δολοφονία του Π. Φύσσα

κάλεσμα : Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης
blog: libertasalonica.wordpress.com
mail: lib_exthess@hoextmail.coexm


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

8 Σεπτεμβρίου 2013- Δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα (Killah P)
10 χρόνια μετά όλα συνεχίζονται…

Ήταν 18 Σεπτεμβρίου 2013 όταν ο αντιφασίστας Παύλος Φύσσας (Killal P) έπεφτε νεκρός από το μαχαίρι του χρυσαυγίτη Γιώργου Ρουπακιά, μέλους του τάγματος εφόδου της νεοναζιστικής γκρούπας Χρυσής Αυγής.10χρόνια μετά, απέναντι σε όλα όσα ύψωσε ο Παύλος το ανάστημά του είναι ακόμα εδώ.

Μετά τις εκλογές του Μαΐου του 2023 αναδείχθηκε ότι ο κοινωνικός εσμός διαποτισμένος από ρατσισμό, μισαλλοδοξία, σκοταδισμό βρήκε για ακόμα μια φορά τους εκφραστές του για την κοινοβουλευτική του εκπροσώπηση. Πάνε χρόνια άλλωστε που το πολιτικό σύστημα έχει εγκολπώσει θεσμικά τις λογής φασιστικές γκρούπες. Το σύστημα θα τους ενεργοποιήσει για να εδραιώσει την κυριαρχία του. Η κοινωνική οργή πρέπει να διοχετευτεί προς τα κάτω και το σώμα των εκμεταλλευόμενων και καταπιεζόμενων πρέπει να διασπαστεί. Έτσι, οι φασίστες τα αγαπημένα παιδιά του καπιταλιστικού συστήματος θα πιάσουν δουλειά. Μολονότι η καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση την έβγαλε προσωρινά από το προσκήνιο, το φίδι απλώς άλλαξε δέρμα. Τα νεοσύστατα κόμματα που μπήκαν στη Βουλή οι Σπαρτιάτες, η Νίκη και η Ελληνική Λύση δεν προέκυψαν από το πουθενά. Η δεξαμενή των ψηφοφόρων τους είναι κοινή, ακροδεξιοί ορθόδοξοι φονταμεταλιστές, υπερσυντηρητικοί, νεοναζί, μπάτσοι, απόστρατοι, χουντικοί, παρακρατικοί και ψεκασμένοι συνωμοσιολόγοι.

Η αριστερά (και όχι μόνο) που τόσο είχε ποντάρει στην καταδίκη της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής αποδείχθηκε κατώτερη των περιστάσεων. Το δίπολο νομιμοποίηση - απονομιμοποίηση των φασιστικών κομμάτων αποδείχθηκε ψευδές. Από τη ρητορική για την ενίσχυση του "δημοκρατικού τόξου" βγαίνει κερδισμένο μόνο το κράτος διότι πριμοδοτείται η λογική της ανάθεσης, αποδυναμώνεται ο αντιφασιστικός αγώνας και το κράτος εμφανίζεται ως ο απόλυτος εγγυητής της σταθερότητας.

Η ίδια η κυβέρνηση με τους πλευρο-αδωνο-βορίδηδες επισφραγίζει με κάθε επισημότητα την ακροδεξιά ατζέντα. Η διάπραξη μαζικού τύπου κρατικών εγκλημάτων έγινε καθημερινότητα. Οι εκατοντάδες δολοφονημένοι πρόσφυγες/ισσες στο ναυάγιο της Πύλου, οι 26 απανθρακωμένοι πρόσφυγες μέσα στο δάσος της Δαδιάς , ως απόρροια της αντιμεταναστευτικής πολιτικής και των πρακτικών push back είναι όλο και πιο συχνή καταντάει κανονικότητα. H έκθεση της κοινωνίας απέναντι σε αυτές τις πρακτικές είναι τόσο συχνή και έτσι επιταχύνεται η εξαχρείωση και ο εκφασισμός της.

Το ιδεολόγημα του εθνικισμού και πατριωτισμού διαπερνά κάθετα και μολύνει τη δημόσια σφαίρα. Από τη συστηματική προπαγάνδα των ΜΜΕ έως την ιδεολογική κατήχηση στα σχολεία με εργαλεία την παραπληροφόρηση, τη διαστρέβλωση και την απόκρυψη της ιστορίας. Η εθνική ενότητα προωθείται ως ύψιστη αξία κοινωνικής συνοχής ώστε να εμπεδωθεί από νωρίς η συναίνεση, η πειθάρχηση, η υπακοή, στις επιταγές της κυριαρχίας απέναντι σε κάθε κριτική σκέψη και διαφορετική φωνή. Για τους απείθαρχους υπάρχει το δόγμα της μηδενικής ανοχής, κατασταλτικές επιχειρήσεις στα αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας. Τάξη και ασφάλεια πάνω από όλα. Εκκένωση καταλήψεων, αστυνομοκρατία, επίθεση σε διαδηλώσεις.

Η ανασυγκρότηση όμως των φασιστικών σχηματισμών δεν γίνεται μόνο με όρους θεσμικούς αλλά γίνεται και στο δρόμο, στις γειτονιές στα γήπεδα. Η επανεμφάνιση των ταγμάτων εφόδου στις γειτονιές είναι γεγονός. Ήδη μετράμε δύο πρόσφατες δολοφονίες αυτή του οπαδού της ΑΕΚ Μιχάλη Κατσουρή από τους νεοναζί οπαδούς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ αλλά εδώ πρέπει να αναφερθεί και η δολοφονία του μετανάστη εργάτη από το Πακιστάν Σιράζ Σαφτάρ. Δολοφονία, που δεν μπορεί παρά να μας θυμίζει το ρατσιστικό καρτέρι θανάτου και τη δολοφονία του μετανάστη εργάτη Σαχζάτ Λουκμάν το 2013.

Το αντιφασιστικό κίνημα θα τους αντιμετωπίσει και θα τους τσακίσει. Και το τσάκισμα τους θα γίνει στο δρόμο. Mε την οργάνωση του μαχητικού αντιφασισμού και κοινωνικής αυτοάμυνας στις γειτονιές. Με ανθεκτικότητα, υπομονή και πίστη στο ιδανικό της πανανθρώπινης ελευθερίας, για να μην γυρίσουμε ποτέ στις μαύρες σελίδες της ιστορίας. Τιμούμε τους νεκρούς του αντιφασιστικού αγώνα και οργανώνουμε την αντεπίθεση της τάξης μας απέναντι στο κράτος κεφάλαιο και τα τσιράκια τους.

Στήριξη της αντιφασιστικής πορείας Δευτέρα 18-09 στις 19.00 στην Καμάρα

Κράτος και κεφάλαιο γεννούν και τρέφουν το φασισμό
Ο φασισμός τσακίζεται στο δρόμο

αναρχική ομάδα Θεσσαλονίκης Πυρανθός

https://bitly.ws/USTQ


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Αντιφασιστική Πορεία για τα 10 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

10 χρόνια έχουν περάσει από τη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα από τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής στο Κερατσίνι. 10 χρόνια από την ημέρα που ο Παύλος έπεσε νεκρός από το μαχαίρι του φασίστα Ρουπακιά, για να ακολουθήσει μία συντονισμένη προσπάθεια κράτους, παρακράτους και ΜΜΕ να συγκαλύψουν την υπόθεση. Σε μία περίοδο όπου η νεοναζιστική οργάνωση είχε βρεθεί στο απόγειό της διασπείρoντας ρατσιστική και φασιστική ρητορική στην κοινωνία, ξυλοκοπώντας και δολοφονώντας μετανάστες/ριες και αντιφασίστες, έλαβε την απάντηση του μαχητικού αντιφασισμού στο δρόμο με συνεχείς κινητοποιήσεις και δράσεις.

Σήμερα, πλήθος φασιστικών - υπερσυντηρητικών μορφωμάτων προσπαθούν να εδραιώσουν την παρουσία τους στη δημόσια σφαίρα και ο εκφασισμός μεγάλου μέρους της κοινωνίας συνεχίζεται. Πογκρόμ εναντίον μεταναστών/ριών, εθνικιστικά αφηγήματα, κατασκευή εξωτερικών εχθρών και κανονικοποίηση μίας κανιβαλιστικής τάσης σε όλο το φάσμα της ζωής μας. Κράτος και κεφάλαιο πνίγουν και δολοφονούν μετανάστες/ριες, ξυλοκοπούν και δολοφονούν, εκκενώνουν καταλήψεις, διαλύουν εργατικά δικαιώματα προχωρώντας σε ολομέτωπη επίθεση στην εργατική τάξη και οδηγούν στη φτωχοποίηση και την εξαθλίωση το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας.

Ανάχωμα στην επέλαση του φασισμού κράτους - παρακράτους και των δούλων τους ο μαχητικός αντιφασισμός στο δρόμο.

Φασίστες και Αφεντικά στου πηγαδιού τον πάτο

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στη ΒΙΟΜΕ


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

10 χρόνια από τη φασιστική δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Δέκα χρόνια μετά από τη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα, η αναγκαιότητα της επαγρύπνισης ενάντια στο φασισμό και τους συνεργάτες του είναι εξίσου ζωτικής σημασίας. Η δολοφονία του πακιστανού εργάτη Σαχζάτ Λουκμάν, στις 17 Ιανουαρίου του ίδιου έτους, ήταν επίσης μία ένδειξη του τέρατος που εξέθρεφε το ελληνικό κεφάλαιο και το κράτος. Τα εργοδοτικά σωματεία της χρυσής αυγής στο λιμάνι του Πειραιά, η διαφήμιση της χ.α. από τα ΜΜΕ εφοπλιστών και ιδιοκτητών ΠΑΕ, το μίσος μερίδας της κοινωνίας για τους μετανάστες, τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα, ανέδειξε τους ναζί της χρυσής αυγής ως μαζικό κόμμα με χιλιάδες υποστηρικτές και μεγάλη πολιτική δύναμη. Το αντιφασιστικό κίνημα, παρά τις διώξεις και σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και βασανισμούς από την αστυνομία, έδωσε και συνεχίζει να δίνει μάχες ενάντια στους φασίστες στις πόλεις. Οι μετανάστες και οι μετανάστριες, οι οποίες είναι το εξηλαστήριο θύμα της οικονομικής κρίσης του καπιταλισμού, δέχονται πολιτικές εξόντωσης από το κράτος και πογκρόμ από τους φασίστες.

Η εξαθλίωση των μεταναστών γίνεται ολοένα και βαθύτερη, με αντιμεταναστευτικές νομοθεσίες και πολιτικές που στερούν το δικαίωμα στο άσυλο, στο ΑΜΚΑ και στην παιδεία, που φυλακίζουν μετανάστες/ριες σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, κέντρα κράτησης και φυλακές (πάνω από το 50% των έγκλειστων στις ελληνικές φυλακές είναι μετανάστες), που τους σκοτώνουν στα σύνορα, στο Αιγαίο, στο Ιόνιο, στους αυτοκινητόδρομους και στις πόλεις. Κθόλου τυχαία, παράλληλα με τα παραπάνω, προχωράει και η απόλυτη υποτίμηση των ελευθεριών και της ζωής των ντόπιων. Το Ε.Σ.Υ. βρίσκεται σε πλήρη υποστελέχωση και υποτίμηση, ο μισθός των ανθρώπων δεν φτάνει παρά για τα βασικά (ή ακόμη χειρότερα ούτε για αυτά), οι συνδικαλιστικές διεκδικήσεις, όπως η απεργία και οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας δέχονται επίθεση, δεν υπάρχει καμία μέριμνα για αποτροπή των καταστροφών από πυρκαγιές και πλημμύρες, ενώ παράλληλα το κρατικό χρήμα ρέει ζεστό προς τα σώματα ασφαλείας και τους στρατιωτικούς εξοπλισμούς. Σημειοτέων ότι στην περίπτωση των πυρκαγιών στη Δαδιά ως υπεύθυνοι καταλογίστηκαν οι μετανάστες που περνάν τα σύνορα, ενώ και στην περίπτωση των πλημμυρών στη Λάρισα, η πρώτη κίνηση μέριμνας ήταν η εκτόπιση των μεταναστών από το camp στο Κουτσόχερο, ώστε να διαμείνουν εκεί οι πλημμυροπαθείς. Η προσπάθεια του κράτους να δαπανήσει το ελάχιστο δυνατό κόστος για την φροντίδα των πλημμυροπαθών, οδηγεί και τους μετανάστες στον εκτοπισμό πιθανότατα στα camp της Ριτσώνας και της Μαλακάσας, μία καθαρά ρατσιστική κίνηση.

Η τροφοδότηση του ρατσισμού και των διαχωρισμών ντόπιων και μεταναστών, που επιθυμούν το κράτος και οι φασίστες, έχει ως στόχο την αποποίηση των κρατικών και καπιταλιστικών ευθυνών και τη διάσωση του εκμεταλλευτικού τους συστήματος. Οι καπιταλιστές και το δεξί τους χέρι, οι φασίστες, έχουν αντιμαχόμενα συμφέροντα με το ντόπιο και μεταναστευτικό προλεταριάτο. Η διεκδίκηση μιας καλύτερης ζωής, είναι συνδεδεμένη με την δόμηση σχέσεων συνύπαρξης και αλληλεγγύης ντόπιων-μεταναστών, με το τσάκισμα των φασιστών και με τους αγώνες ανατροπής του κράτους και του καπιταλισμού.

Ο κοινωνικός κανιβαλισμός και ο εκφασισμός της κοινωνικής ζωής αποτελούν νερό στο μύλο του κράτους και των φασιστών. Η εξατομίκευση, η εντατικοποίηση της εργασίας, η εκμετάλλευση που ασκούν τα αφεντικά, η ιδιοκτησία και η κυρίαρχη αστική ιδεολογία αποτελούν εργαλεία του κράτους και του κεφαλαίου, τα οποία καλλιεργούν το μίσος για τις μετανάστριες, για τους Ρομά,για τους φτωχούς, για τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα. Εξυφαίνουν τις ιδανικές συνθήκες διατήρησης του καπιταλισμού και σε πολλές περιπτώσεις καταλήγουν σε περιστατικά όπως η δολοφονία του Αντώνη Καρυώτη, η επικρότηση των δολοφονιών μεταναστών από μερίδα της κοινωνίας, η δολοφονία της Άνα,μετανάστριας τρανς σεξεργάτριας, οι συνεχείς γυναικοκτονίες.

Η κοινωνική βάση καλείται βήμα βήμα να χτίσει τις δομές, τα εργαλεία και τις σχέσεις που θα τις επιτρέψουν να αντεπιτεθεί στον ιστορικό εχθρό της ανθρωπότητας που λέγεται φασισμός και αποτελεί μία ακόμη πιο άγρια μορφή καπιταλισμού. Το κράτος και το κεφάλαιο θα συνεχίσουν να αξιοποιούν την πολύτιμη βοήθεια των φασιστών και επομένως ο αγώνας ντόπιων και μεταναστών εναντίον τους οφείλει να είναι ενιαίος. Το τσάκισμα των φασιστών και η αλληλεγγύη στους μετανάστες αποτελούν άρρηκτα συνδεδεμένα κομμάτια του αντιφασιστικού αγώνα.

10 years since the fascist murder of Pavlos Fyssas

Ten years after the murder of the anti-fascist Pavlos Fyssas, the necessity of remaining alert against fascism and its collaborators is equally important. The murder of the Pakistani worker Shahzat Lukman on 17 January of that year was also an indication of the monster that Greek capital and the state were breeding. The employers' unions of the Golden Dawn in the port of Piraeus, the advertising of the Golden Dawn by the media of shipowners and owners of football clubs, the hatred of a part of society for immigrants, LGBTQI people, turned the Golden Dawn Nazis into a mass party with thousands of supporters and great political power. The anti-fascist movement, despite persecution and in some cases even torture by the police, has fought and continues to fight against the fascists in the cities. Immigrants, who are the scapegoat of the economic crisis of capitalism, are subjected to policies of extermination by the state and pogroms by the fascists.

The misery of migrants is deepening, with anti-immigration laws and policies that deny the right to asylum, to social security and to education, that imprison migrants in concentration camps, detention centres and prisons (more than 50% of the inmates in Greek prisons are migrants), that kill them at the borders, in the Aegean, in the Ionian Sea, on the motorways and in the cities. It is no coincidence that, alongside the above, the absolute devaluation of the freedoms and lives of the local people is going on. The National Health System is completely understaffed and underpaid, people's wages are only enough for the basics (or even worse, not even for these), trade union demands such as strikes and collective labour agreements are under attack, there is no provision for preventing disasters from fires and floods, while state money flows hot towards security forces and military equipment. It should be noted that in the case of the fires in Dadia, the migrants crossing the border were held responsible, while in the case of the floods in Larissa, the first move of care was to displace the migrants from the camp in Koutsochero, so that the flood victims could stay there. The state's attempt to spend the minimum possible cost to care for the flood victims also leads to the displacement of migrants, probably to the camps of Ritsona and Malakasa, a clearly racist move.

The fueling of racism and segregation of locals and migrants, desired by the state and the fascists, is aimed at deflecting state and capitalist responsibilities and saving their exploitative system. The capitalists and their right hand man, the fascists, have conflicting interests with the local and immigrant proletariat. The demand for a better life is linked to the building of relations of coexistence and solidarity between natives and immigrants, to the crushing of the fascists and to the struggles to overthrow the state and capitalism.

Social cannibalism and the fascism of social life are water in the mill of the state and the fascists. Individualisation, the intensification of work, exploitation by the bosses, property and the dominant bourgeois ideology are tools of the state and capital, which cultivate hatred for immigrants, for the Roma, for the poor, for LGBTQI people. They refine the ideal conditions for the maintenance of capitalism and in many cases result in incidents such as the murder of Antonis Karyotis, the approval of the murders of immigrants by a section of society, the murder of Ana, a migrant sexworker trans woman, the constant murders of women.

The social base is called upon step by step to build the structures, tools and relationships that will enable it to fight back against the historical enemy of humanity called fascism, which is an even more savage form of capitalism. The state and capital will continue to take advantage of the valuable help of the fascists and therefore the struggle of natives and immigrants against them must be united. Crushing the fascists and solidarity with migrants are inseparable parts of the anti-fascist struggle.

Dix ans depuis le meurtre de l'antifasciste Pavlos Fyssas;

la vigilance face au fascisme et ses collaborateurs restent une nécessité vitale. L'assassinat du travailleur Pakistanais Shahzad Lukman, le 17 janvier de la même année, était également une indication de la monstruosité qu'avaient engendrée le capital et l'État grec.

Grâce aux associations patronales dans le port du Pirée ainsi que les médias privés et les propriétaires de clubs de foot. La haine d'une partie de la société pour les personnes migrantes et LGBTQI a été instrumentalisée par les nazis de l'Aube dorée afin de transformer leur groupe en partie de masse avec des milliers de partisans et un important pouvoir politique. Le mouvement antifasciste, malgré les persécutions et, dans certains cas, la torture aux mains de la police, s'est battu et continue de se battre contre les fascistes dans les villes. Les immigrés, qui sont le bouc émissaire de la crise économique du capitalisme, sont victimes d'une politique d'extermination de la part de l'État ainsi que les pogroms des fascistes.

La misère des migrants s'aggrave, avec des lois et des politiques anti-migratoires qui nient le droit à l'asile, la sécurité sociale et l'éducation. L'État grec emprisonne également les migrants dans des camps de concentration, des centres de rétention et des prisons (plus de 50 % des détenus dans les prisons grecques sont des migrants.). Ces mêmes lois les tuent aux frontières, dans la mer Égée, dans la mer ionienne, sur les autoroutes et dans les villes. Ce n'est pas une coïncidence que parallèlement à ce processus, la dévaluation totale de la liberté et de la vie de la population locale se poursuit.

Le système de santé national est en sous-effectif et sous-payés, les salaires ne suffisent pas à assurer l'essentiel (ou pire, ne suffisent même pas à assurer les besoins basiques), les revendications syndicales telles que le droit de grève et les conventions collectives de travail sont également attaqués.

Il y a aussi un manque d'investissement dans l'infrastructure pour empêcher les effets des catastrophes naturelles telles que les incendies et les inondations. Tout cela pendant que l'argent de l'État coule à flots vers les forces de sécurité et l'équipement militaire dernier cris. Il convient de noter que dans le cas des incendies de Dadia, les migrants traversant la frontière ont été tenus pour responsables, tandis que dans le cas des inondations de Larissa, la première mesure de précaution a été de déplacer les migrants du camp de Koutsochero, afin que les victimes des inondations puissent y rester. L'État essaye de dépenser le moins possible pour les victimes des inondations, cela conduit directement au déplacement des migrants vers les camps de Ritsona et Malakasa, une décision qui est clairement radicalement motivée.

L'alimentation du racisme et de la ségrégation entre locaux et migrants est voulue par l'État et les fascistes. Cette division vise à détourner la responsabilité de l'État et des capitalistes dans ces tragédies humaines ainsi que maintenir leurs systèmes d'exploitation. Les capitalistes et les fascistes (qui sont leurs bras droit), ont des intérêts contradictoires avec le prolétariat local et immigré.

La revendication d'une vie meilleure est liée à la construction d'un rapport de coexistence et de solidarité entre autochtones et immigrés ainsi que l'écrasement des fascistes et à la lutte pour renverser l'État et le capitalisme.

L'individualisation,l'intensification du travail, l'exploitation par les patrons, la propriété et l'idéologie bourgeoise dominante sont des outils de l'État et du capital. Elles cultivent la haine des femmes immigrées, des Roms, des pauvres, des personnes LGBTQI. Ils affinent les conditions idéales pour le maintien du capitalisme et, dans de nombreux cas, aboutissent à des incidents tels que le meurtre d'Antonis Karyotis, l'approbation des meurtres d'immigrés par une partie de la société, le meurtre d'Ana, une travailleuse du sexe migrante transgenre, les meurtres constants de femmes.

La base sociale est appelée à construire peu à peu les structures, les outils et les relations qui lui permettront de riposter contre l'ennemi historique de l'humanité, le fascisme, qui est une forme encore plus sauvage et déjeuner du capitalisme. L'État et le capital continueront à profiter de la précieuse aide des fascistes. C'est pour cela que la lutte des autochtones et des immigrés contre la menace fasciste doit être unie en solidarité et en action.

Από Ανάρες - Ομάδα Δράσης και Αλληλεγύης
Στηρίζουμε το κάλεσμα της ανοιχτής αντιφασιστικής συνέλευσης


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

10 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ Π. ΦΥΣΣΑ

ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ, ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ

Δέκα χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα από τον Γιώργο Ρουπακιά, μέλος της νεοναζιστικής οργάνωσης της Xρυσής Aυγής, έπειτα από μεθοδευμένη και συντονισμένη επίθεση του τάγματος εφόδου Πειραιά εναντίον του ίδιου - γνωστός για τη δημόσια αντιφασιστική του δράση - και της παρέας του στο Κερατσίνι. Η 18η Σεπτέμβρη δεν είναι μόνο μια ημερομηνία ορόσημο• είναι ένα από τα πολλά συλλογικά τραύματα της κοινωνίας στην μάχη της εναντίον του φασισμού, καθώς και μια διαρκής εκκρεμότητα για συνέχιση του αντιφασιστικού αγώνα. Ακόμα και αν η Χρυσή Αυγή δικάστηκε και καταδικάστηκε υστέρα από 5,5 χρονιά δικαστικών διαδικασιών, αποτελώντας απ' την μεριά της μια νίκη του αντιφασιστικού κινήματος, κάθε άλλο θεωρούμε πως τελειώσαμε με τα μορφώματα της ακροδεξιάς και τις ανελεύθερες αντιλήψεις που έφερε στο κοινωνικοπολιτικό πεδίο και τον δημόσιο βίο.

Η άνοδος της ακροδεξιάς, τόσο στην Ευρώπη, όσο και στον ελλαδικό χώρο είναι γεγονός όπως και η διαρκής συντηρητικοποίηση και ο κοινωνικός εκφασισμός. Τα εκλογικά αποτελέσματα με την πλειοψηφία του εκλογικού σώματος να ψηφίζει δεξιότερα του πολιτικού κέντρου και βάζοντας στην βουλή την σκοταδιστική ΝΙΚΗ, την Ελληνική Λύση και την βιτρίνα του νεο-ναζί φασίστα Κασιδιάρη ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ, δείχνουν μία τάση προς την συντηρητικοποίηση. Άλλωστε είναι γνωστό ότι σε περιόδους κοινωνικής δυσαρέσκειας η ακροδεξιά έρχεται ως το μακρύ χέρι του συστήματος να διασπάσει του φτωχούς, προβαλλόμενη πάντα ως αντιθεσμική δύναμη, και να εδραιώσει την συνέχιση της κυριαρχία του κεφαλαίου όταν οι παραδοσιακές μορφές κυριαρχίας δεν επαρκούν. Διαβαίνουμε μια εποχή όπου η πλήρως εγκολπωμένη ακροδεξιά ρητορική και πολιτική από την Νέα Δημοκρατία σε σχέση με το μεταναστευτικό, την καταστολή, την στρατιωτικοποίηση και την αστυνομοκρατία αποκτά ακροδεξιά "αντιπολίτευση", πράγμα που εκδηλώνεται και εκμεταλλεύεται ως εξιλασμός καθημερινά σε όλες τις πτυχές της ζωής και οδηγεί στον εκφασισμό, την συντηριτικοποίηση και τον κανιβαλισμό.

Τα παραδείγματα είναι πολλά. Στις πυρκαγιες στον Έβρο, μετανάστες βρέθηκαν να είναι οι αποδιοπομπαιοι τράγοι, την ίδια στιγμή που ντόπιοι φασίστες σε συνεργασία με το κράτος και τον στρατό συνιστούσαν πολιτοφυλακές και απήγαγαν και κυνηγούσαν μετανάστες ενώ το επίσημο κράτος άφηνε κάτι παραπάνω από αιχμές για την εμπλοκή των μεταναστών στις πυρκαγιές. Παράλληλα, ο θάνατος δεκάδων μεταναστών (επίσημα καταμετρημένων και μη) πέρασε στα ψιλά υποβαθμίζοντας για ακόμα μια φορά την ζωή των μεταναστών και συντηρώντας την ρητορική των ανθρώπων δεύτερης κατηγορίας. Στην ίδια λογική, πριν λίγους μήνες το ναυάγιο στα ανοιχτά της Πύλου με εκατοντάδες μετανάστες νεκρούς στο βυθό της θάλασσας με υπαιτιότητα του Ελληνικού λιμενικού που βύθισε το σαπιοκάραβο στο οποίο ταξίδευαν επιχειρώντας να το ρυμουλκήσει, θάφτηκε από τον κρατικό μηχανισμό απαξιώνοντας τις χαμένες ζωές και αποτάσσοντας την ευθύνη του κράτους. Τα παραπάνω σε περίοδο όπου στην Κύπρο συντελέστηκαν φρικιαστικά πογκρόμ εναντίον μαγαζιών μεταναστών, οι γυναικοκτονίες πληθαίνουν, δολοφονείται η Ανας, μετανάστρια και τρανς σεξεργάτρια, άλλο ένα περιστατικό αστυνομικής βίας έλαβε χώρα με νεκρό τον Κώστα Μανιουδάκη και φυσικά δολοφονείται ο Αντώνης Καρυώτης στο Blue Star με εμφανώς ρατσιστικά και μισαναπηρικά κίνητρα.

Απέναντι, λοιπόν, στον κοινωνικό εκφασισμό, τον κανιβαλισμό που παράγει και συντηρεί το κράτος και το παρακράτος, εμείς στεκόμαστε φύσει και θέση από την πλευρά των αδυνάμων, ενάντια στο σύστημα εξουσίας που διαχωρίζει, εκμεταλλεύεται, καταπιέζει, στην προσπάθειά του να μας αποξενώσει από τη συλλογική μας υπόσταση, τεμαχίζοντας τον δημόσιο και ιδιωτικό βίο των ανθρώπων. Και γνωρίζουμε πολύ καλά ότι είναι προς το συμφέρον του συστήματος η διαιώνιση αυτής της κατάστασης. Επομένως, η συλλογικοποίηση των αντιστάσεών μας, ο μαχητικός αντιφασισμός και η έμπρακτη εναντίωση στις φασιστικές αντιλήψεις, η πίστη στις δικές μας δυνάμεις χωρίς αυταπάτες για θεσμικές λυτρώσεις, είναι μονόδρομος ώστε να μπορέσουμε να αντισταθούμε στο τέρας του φασισμού, είτε αυτό προέρχεται από «εξωθεσμικές» φασιστικές γκρούπες είτε εγκολπώνεται ως πολιτική πράξη από το ίδιο το κράτος.

Ένα από τα συνθήματα που ακούγονται κάθε 18η Σεπτέμβρη είναι πως ο Παύλος ζει και αυτό γιατί αυτό που συνιστά ως συνειδησιακή τομή που ήρθε να θρυμματίσει με κρότο μία σειρά ένοχων συναινέσεων, μας διατρέχει. Ο Παύλος δολοφονήθηκε από ένα νεοναζιστικό κόμμα, μια εγκληματική οργάνωση, ο ίδιος ο πολιτικός πυρήνας της φασιστικής ιδεολογίας, τον δολοφόνησαν, ως «τελική λύση» του ολοκληρωτισμού που φέρει τόσο ως προϋπόθεση όσο και ως συνθήκη για το σύνολο του κοινωνικού βίου. Είναι χρέος μας να μην αφήσουμε χιλιοστό δημοσίου χώρου στον φασιστικό οχετό να σπείρει το δηλητήριό του.

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 18/09 19:00 ΚΑΜΑΡΑ

ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΓΕΝΝΟΥΝ ΚΑΙ ΘΡΕΦΟΥΝ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ

Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Σχολείο

Ανοιχτή πολιτική συνέλευση κάθε Δευτέρα στις 19:30

@ekxsxoleio

librexe12o@gmaexil.com


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Πορεία για τα 10 χρόνια από τη δολοφονία του Π. Φύσσα

ΤΑΞΙΚΟ ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΟ ΜΑΥΡΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΣΤΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ - ΜΜΕ - ΦΑΣΙΣΤΩΝ

10 Χρόνια από τη δολοφονία του Π. Φύσσα

Καλούμε όλους/ες στην πορεία για τα 10 χρόνια από τη δολοφονία του Π. Φύσσα, Δευτέρα 18/09 :

🔴 Αθήνα στις 17:30 στο μνημείο του Παύλου Φύσσα - στηρίζουμε το μπλοκ του "Προλεταριακού αντιφασιστικού μετώπου δυτικών προαστίων"

⚫️ Θεσσαλονίκη στις 19:00 στην ΚΑΜΑΡΑ

Παρακάτω το κείμενο του καλέσματος:

Ζούμε σε μία μακρά περίοδο επίθεσης της αστικής τάξης στην εργατική τάξη και τον λαό, η οποία παίρνει όλο και πιο συνολικά χαρακτηριστικά. Μία περίοδο που η εγκληματική κρατική διαχείριση των φυσικών φαινομένων προκαλεί δεκάδες θανάτους, ανυπολόγιστη καταστροφή του φυσικού τόπου, των σπιτιών και των καλλιεργήσιμων εκτάσεων, αλλά και μαζικές απώλειες ζώων εξαιτίας της ανεπάρκειας πρόληψης και αντιμετώπισης του κρατικού μηχανισμού. Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα των πύρινων μετώπων του καλοκαιριού και των πλημμυρών στη Θεσσαλία. Μια περίοδο που η ακραία υποβάθμιση των μισθών και των όρων εργασίας μας σε συνδυασμό με την ακρίβεια/ αύξηση του κόστους ζωής, τις ιδιωτικοποιήσεις σε Υγεία - Παιδεία - Υποδομές δημόσιων υπηρεσιών και αγαθών, αλλά και η αρπαγή της λαϊκής κατοικίας μέσω των πλειστηριασμών συνθέτουν το πλαίσιο της βίαιης φτωχοποίησης όλο και μεγαλύτερου κομματιού της κοινωνίας. Μία περίοδο που προωθείται η ποινικοποίηση της απεργίας, της συμμετοχής στα σωματεία, του δικαιώματος στις διαδηλώσεις την ίδια στιγμή που η χρηματοδότηση της καταστολής αυξάνεται συνδυαστικά με την αυστηροποίηση του ποινικού κώδικα αλλά και την εργαλειακή αναβάθμιση του τρομονόμου. Μία θεσμική προπαρασκευή του δικονομικού οπλοστασίου, η οποία αφορά ξεκάθαρα τον "εχθρό λαό" και τις επικείμενες κοινωνικές αντιστάσεις στην αντιδραστική καπιταλιστική πολιτική. Ταυτόχρονα στεκόμαστε ξανά αντιμέτωποι και με τη φασιστική απειλή που καταλαμβάνει όλο και περισσότερο έδαφος, τόσο στη Βουλή, όσο και μεσα στην ίδια την κοινωνία ως "χρυσή" εφεδρεία του καπιταλιστικού συστήματος.

Δεν είναι λίγα τα παραδείγματα του προηγούμενου καιρού με τα φασιστοειδή από την πόλη και τα χωριά της Αλεξανδρούπολης και του Έβρου να προχωρούν σε περιπολίες- όχι για να σβήσουν τις φωτιές, να βοηθήσουν όσους είναι στα πύρινα μέτωπα, να διεκδικήσουν ενισχύσεις σε πυροσβεστικά μέσα - αλλα για να κυνηγήσουν μετανάστες, σε μια συγκυρία όπου παρακολουθούμε τη δολοφονία στις 12 Αυγούστου του πακιστανού εργάτη Σιράζ Σαφτάρ, τις σκοταδιστικές συγκεντρώσεις ανυπόστατου περιεχομένου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, τα ρατσιστικά πογκρόμ στη Λεμεσό στους χώρους εργασίας και στα σπίτια μεταναστών.

Παραδείγματα που φυσικά δε μας φέρνουν προ εκπλήξεως, καθώς το ίδιο το σύστημα έχει την ανάγκη να προωθεί και να αναπαράγει τις παραπάνω πρακτικές, πόσο μάλλον μέσα σε μια περίοδο που οι ταξικές αντιθέσεις οξύνονται και το ίδιο πρέπει να βρει τρόπους να καταστείλει και να ανακατευθύνει, σε ακίνδυνους για το ίδιο και κανιβαλιστικούς για εμάς δρόμους, τη λαϊκή οργή.

ΣΧΕΣΗ ΦΑΣΙΣΜΟΥ - ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ

Η επανασυσπείρωση ακροδεξιών δυνάμεων με συνεκτικό στοιχείο τη θρησκεία, τον συντηρητισμό, την ομοφοβία, την εθνικιστική, φιλοπόλεμη, αντικομμουνιστική και αντιμεταναστευτική ρητορική, θέσεις που υπηρετεί και προωθεί σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό και η κυβέρνηση και εκφράζονται ανοιχτά από μια πλειάδα κομμάτων τόσο εντός όσο και εκτός βουλής, μας υπενθυμίζει τον ιστορικό ρόλο που έχει ο φασισμός μέσα σε περιόδους κρίσης. Μας υπενθυμίζει την ανάγκη επαγρύπνησης μπροστά στη φασιστική απειλή.

Με χρηματοδοτήσεις εφοπλιστών και βιομηχάνων, εκκλησιαστικών και πολεμοκάπηλων κύκλων και σε άμεση επαφή με το ένα ή το άλλο κέντρο εξουσίας, χύνουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο μέσα στην εργατική τάξη, την νεολαία, τον λαό με σκοπό να τον κρατήσουν διαιρεμένο, φοβισμένο και υποταγμένο. Δεν θα ξεχάσουμε ούτε το κοινοβουλευτικό έργο της προηγούμενης δεκαετίας του ΛΑΟΣ, των ΑΝΕΛ, της Χρυσής Αυγής, κόμματα τα οποία ήταν μέσα στη βουλή για να προωθήσουν τα συμφέροντα μερίδων του κεφαλαίου, ούτε την δουλειά που είχαν αναλάβει στον δρόμο για λογαριασμό τους:

Τα απεργοσπαστικά σωματεία που έστησαν, τα «συσσίτια» μόνο για Έλληνες, τις δολοφονίες του Παύλου Φύσσα, του Σαχζάτ Λουκμάν, τους ξυλοδαρμούς μεταναστών μικροπωλητών, τον εμπρησμό της κατάληψης Libertatia, τις επιθέσεις σε ομοφυλόφιλους, σε αναρχικούς και κομμουνιστές, σε συνδικαλιστές εργάτες και μέλη του ΚΚΕ στο Πέραμα, στους Αιγύπτιους αλιεργάτες, αλλά και τον ρόλο μπράβου που είχαν σε πολλές εργατικές απεργίες και κινητοποιήσεις.

Πρακτικές που είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την κυρίαρχη αντιλαϊκή - αντιμεταναστευτική πολιτική της Ελλάδας, τόσο με την τωρινή, όσο και με όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις, οι οποίες εξυπηρετούν τις επιταγές της ΕΕ και των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ. Είτε αυτό αφόρα την υλική αντιμεταναστευτική πολιτική με τα χαρακτηριστικά παραδείγματα του φράχτη της FRONTEX στον Έβρο, τα χρηματοδοτούμενα απ'το ΝΑΤΟ ερευνητικά προγράμματα για όπλα ελέγχου και καταστολής κινημάτων και μεταναστών και την μετατροπή του ελλαδικού χώρου σε ΝΑΤΟϊκό προτεκτοράτο. Είτε την ιδεολογική πτυχή αυτής, με τον πρωθυπουργό να δηλώνει ότι "οι φωτιές στην Αλεξανδρούπολη ξέσπασαν από τις διαδρομές των μεταναστών" και με τα ΜΜΕ της χώρας, χωρίς καμία ντρόπη απέναντι στις ζωές των ανθρώπων που χάθηκαν, να επιδίδονται σε ρατσιστικό παραλήρημα συγκαλύπτοντας απροκάλυπτα τις πολιτικές ευθύνες και τις φασιστικές ενέργειες που πραγματοποιήθηκαν εις βάρος των μεταναστών.

Είναι επομένως αδιαμφισβήτητο το πώς τελικά το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα θρέφει τα φασιστικά μορφώματα τα οποία, όσο περιμένουν το σύνθημα για να βγουν ξανά για λογαριασμό του κεφαλαίου στους δρόμους, επιδιώκουν και προσπαθούν να πάρουν πιο ριζοσπαστικά - δυναμικά χαρακτηριστικά συγκρότησης, πραγματοποιώντας επιθέσεις ενάντια σε αγωνιστές και μετανάστες.

ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΒΑΘΙΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟΝ

Δεν θα ξεχάσουμε πως παρά τη θεσμική/ αστικοδημοκρατική ρητορεία του λεγόμενου "συνταγματικού τόξου" που έθρεφε για χρόνια τη Χρυσή Αυγή, αυτοί που ανέλαβαν να πολεμήσουν και να αντισταθούν υλικά στην απειλή του φασισμού την προηγούμενη δεκαετία, δεν ήταν ούτε η δικαστική αρχή, ούτε η ΝΔ, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε καμία κυβέρνηση που αδιαφορεί για τις ανάγκες της εργατικής τάξης και προωθεί τη διαίρεση και την καθυπόταξή της, με τους φασίστες να αποτελούν απλά την, πιο "δρομίσια", προέκταση της δικής τους, θεσμικής ατζέντας.

Αντίθετα ήταν η πολύμορφη αντιφασιστική πάλη αναρχικών και κομμουνιστικών οργανώσεων και συλλογικοτήτων, που μαζί με τμήματα της νεολαίας, της εργατικής τάξης και του λαού απάντησαν για τις δολοφονίες του Π. Φύσσα , του Σαχζατ Λουκμαν, του Σαμπάνη, του Φραγκούλη, ήταν οι μικρές και μεγάλες μάχες που δόθηκαν σε δρόμους, γειτονιές, σωματεία, σχολές που κατάφεραν να στήσουν αναχώματα στην επέκταση και την παγίωση του φασιστικού εσμού δημιουργώντας τις συνθήκες για την πολιτική και κοινωνική του απομόνωση. Ηταν οι οργανωμένες αντιφασιστικές δυνάμεις που τους τσάκισαν ως αυτό που είναι: Ως μπροστινούς του κεφαλαίου, ως τσιράκια των αφεντικών, ως δούλους και ως ρουφιάνους, όχι μόνο του συστήματος, αλλά και των μπάτσων και των δικαστών μπροστά στους οποίους έκλαιγαν και κατέδιδαν ο ένας τον άλλον, όταν το ίδιο το σύστημα που τους έθρεψε, έχοντας πρώτα καταφέρει να σταθεροποιήσει την εξουσία του, τους "μάζεψε" προσωρινά. Ήταν οι λαϊκές μάζες που διαδήλωσαν στην Αθήνα των Οκτώβριου του 2020 με αφορμή τη δίκη της ΧΑ.

ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΜΟΝΟΣ, ΤΣΑΚΙΣΕ ΤΟΝ!

Με το μέλλον της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων να φαίνεται όλο και πιο δυσοίωνο, ο φασισμός βρίσκει μεγαλύτερο, πρόσφορο έδαφος σε τοπικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο. Η απάντηση μας πρέπει να είναι ηχηρή. Οι οργανωμένες αντιφασιστικές δυνάμεις, ως σάρκα από τη σάρκα του λαού, οφείλουν να οργανωθούν με συνέπεια και μαχητικότητα απέναντι στον φασισμό, να αντιπαρατεθούν αποτελεσματικά και να ανακόψουν την όποια προσπάθεια ανασύστασης ακροδεξιών ομάδων κρούσης. Να προτάξουν την ταξική οργάνωση και την μαχητική αντιφασιστική/ αντικαπιταλιστική συγκρότηση, ως το μέσο για τη διασφάλιση των συμφερόντων της θιγόμενης κοινωνικής πλειοψηφίας για την οποία παλεύουν, των συμφερόντων της πολυεθνικής εργατικής τάξης και του λαού.

ΠΑΥΛΟΣ ΦΥΣΣΑΣ - ΠΑΝΤΑ ΠΑΡΩΝ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ - ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ

Διαρκής Αγώνας για την ταξική απελευθέρωση

Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "10 χρόνια Συγκέντρωση-Πορεία από την δολοφονία του Π. Φύσσα ΔΕΥΤΕΡΑ-18/9 o Παύλος Ζει Τσακίστε τους Ναζί Ταξικό μπλόκο στο μαύρο μέτωπο Αστικού Κράτους-Φασιστών-ΜΜΕ Λευτεριά στον λao Θάνατος στον φασισμο Αθήνα 17:30 στο μνημείο του Π. Φύσσα Θεσ/νίκη 19:00 στην Καμάρα ΔΙΑΡΚΗΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΞΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ"


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

10 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΑ ΡΑΠΕΡ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ

ΠΑΥΛΟΣ ΦΥΣΣΑΣ ΠΑΝΤΑ ΠΑΡΩΝ

*Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στο μπλοκ της ανοιχτής συνέλευσης για τα 10 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ
ΔΕΥΤΕΡΑ 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ | 19:00 | ΚΑΜΑΡΑ

Συμβούλιο Αναρχικών