Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023 στις 19.00

Ανοιχτή συζήτηση εν όψει της πανευρωπαϊκής ναζι-φασιστικής παρακρατικής φιέστας

Κάλεσμα για ανοιχτή συζήτηση εν όψει της πανευρωπαϊκής ναζι-φασιστικής παρακρατικής φιέστας για την 1η Νοέμβρη στο Νέο Ηράκλειο

Βρισκόμαστε σε ένα καθεστώς δομικής κρίσης του συστήματος που προωθεί την άνοδο του ναζι-φασιστικού φαινομένου που πραγματοποιείται διεθνώς, με αιχμή το Ναζιστικό Καθεστώς του Κιέβου το οποίο αποτελεί όργανο του ευρωατλαντικού ιμπεριαλισμού.

Η ταύτιση ιμπεριαλισμού-ναζισμού,δεν αποτελεί μια εξαίρεση του κανόνα, αλλά το πραγματικό πρόσωπο της Αστικής Δημοκρατίας και του καπιταλιστικού - ιμπεριαλιστικού συστήματος, το οποίο ξεμασκαρεύεται, κάθε φορά που χρειάζεται για να γλιτώσει από την κρίση που το ίδιο γεννάει. Στο σήμερα η αναγκαιότητα του αμερικανικού ιμπεριαλισμού για κυριαρχία στο σύνολο των αγορών του πλανήτη και στην κατασπάραξη των εναπομείναντων πλουτοπαραγωγικών πηγών, οδηγούν στα ίδια απάνθρωπα φαινόμενα.

Στην Ελλάδα της εξάρτησης, ,της εκμετάλλευσης, των καπιταλιστικών - κρατικών καταστροφών, τα πρόσφατα αποτελέσματα των εκλογών αποδεικνύουν την στροφή του συστήματος προς την αντίδραση,την μισαλλοδοξία, τον αστικό εθνικισμό ντυμένο με το όραμα της νέας Εθνικής Ιδέας- υποταγής στον ευρωατλαντικό ιμπεριαλισμό.

Μέσα στο κοινοβούλιο συγκροτείται ένα ευρωνατοϊκό μαύρο μέτωπο των Αστικών Κομμάτων Εξουσίας( ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ) και μιας υπερθρησκευτικής- ακροδεξιάς( ΝΙΚΗ-ΕΛ.ΛΥΣΗ) και και « λάϊτ» φασιστικής- παρακρατικής αντιπολίτευσης( Σπαρτιάτες- κόμμα με επικεφαλής τον αχυράνθρωπο του Κασιδιάρη Στίγκα), τα οποία αυτά μορφώματα αποτελούν επί της ουσίας μια συμπολίτευση υπέρ της κυβερνητικής πολιτικής της ντόπιας εξαρτημένης ολιγαρχίας και του κράτους της.

Γιατί μέσα στην δομική κρίση του συστήματος, η λαϊκή οργή δεν πρέπει να ξεφύγει στα πραγματικά αντισυστημικά καλούπια του επαναστατικού- λαϊκού κινήματος, αλλά να εγκλωβιστεί στην διελκυστίνδα της ακροδεξιάς και του φασιστικού- παρακράτους.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, οι παρακρατικές επιθέσεις σε μετανάστες, δολοφονία μετανάστη εργάτη στον Περισσό, σε αγωνιστές έπειτα από συγκεντρώσεις-διαδηλώσεις, κάτω από σπίτια αγωνιστών, σε δομές του κινήματος συνηγορούν πως σιγά-σιγά ανασυγκροτείται ένας φασιστικός παρακρατικός μηχανισμός που σκοπός του είναι να συμπληρώσει το παζλ μέσα από την συγκρότηση των νέων ταγμάτων εφόδου ως πολεμικής οργανώσεις της ντόπιας εξαρτημένης άρχουσας τάξης.

Σε αυτή την διαδικασία συντελεί υποστηρικτικά και το φαινόμενο που παρατηρείτε στο εξωτερικό, πχ Βουλγαρία, με επιθέσεις σε αγωνιστές και αγωνίστριες του λαϊκού κινήματος της Βουλγαρίας όπως και απέναντι σε αγάλματα του Κόκκινου Στρατού.

Η ανακοινωμένη ναζιστική παρακρατική φιέστα της 1ης Νοέμβρη έρχεται μέσα σε αυτή την συγκυρία σκληρής και συνεχιζόμενης επίθεσης απέναντι στον εργαζόμενο λαό και την νεολαία για να παίξει τον ρόλο της ανασυγκρότησης των νεοναζιστικών ταγμάτων εφόδου.

Η εμφάνιση του διεθνούς ναζισμού στην χώρα μας αποτελεί πρόκληση για κάθε δημοκρατικό πολίτη, εργαζόμενο, νέο και νέα, αγωνιστή και αγωνίστρια, για κάθε πολιτική οργανωμένη δύναμη του κινήματος, για κάθε πολιτική Δομή και πολιτικό χώρο του κομμουνιστικού και αναρχικού-αντιεξουσιαστικού κινήματος.

Απέναντι σε αυτή την πρόκληση, οφείλουμε να οργανώσουμε την απάντηση και τις αντιστάσεις μας, να συγκροτήσουμε το αντίπαλο δέος στο φασιστικό στρατόπεδο.

Εκεί που βάδισε ο ΕΛΑΣ ΑΘΗΝΑΣ, οι παρτιζάνοι αντιφασίστες πρόγονοι μας και ήρωες του αντιφασιστικού κινήματος, τα ορφανά του Χίτλερ αποτελεί πολιτική μας υποχρέωση να φάνε τα μούτρα τους.

Στην Αθήνα που όλα τα προηγούμενα χρόνια, το πολύμορφο μαχόμενο παλλαϊκό αντιφασιστικό κίνημα, στοχοποίησε και τσάκισε τις παρακρατικές γιάφκες τους, τις μονάδες και τα τάγματα εφόδου τους, δεν θα περάσουν οι Χιτλερικοί υπερασπιστές των Ταγμάτων Θανάτου των AZOV.

Καλούμε σε ανοιχτή συζήτηση την Παρασκευή 22 Σεπτέμβρη στις 19:00 στην ΑΣΟΕΕ το σύνολο των δυνάμεων του αντιφασιστικού κινήματος, με σκοπό να οργανώσουμε την απάντηση μας απέναντι στην ναζι-φασιστική παρακρατική φιέστα για τους δύο εκτελεσμένους από την δίκαιη λαϊκή αντιβία φασίστες παρακρατικούς Φουντούλη και Καπελώνη.

Πολιτικός Χώρος «Ηλέκτρα Αποστόλου»

πηγή : https://www.facebook.com/events/8543325891600…