Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023 στις 21.00

Προβολή της αυτοοργανωμένης ταινίας "Κεραμίδι"

Η αυτοοργανωμένη ταινία ΚΕΡΑΜΙΔΙ γυρίστηκε από το κινηματογραφικό crew Κοινότητας Κατάληψης Φάμπρικα Υφανέτ τον Απρίλη του 2022, εντός και εκτός της κατάληψης Υφανέτ, σαν μια απόπειρα να ανιχνευθούν μέσα από μια ιστορία μυθοπλασίας οι δαιδαλώδεις διαδρομές μιας χαμένης μνήμης. Παράλληλα, αποτελεί μια μικρή συμβολή στην προσπάθεια για την απελευθέρωση μορφών επικοινωνίας που μοιάζουν παραδομένες στην βιομηχανία του θεάματος.
Μια αυτοοργανωμένη ταινία για την Υφανέτ και την μνήμη/
τους ανθρώπους και τα ντουβάρια

Υπόθεση:
Στο κοντινό μέλλον, η κατάληψη της Υφανέτ έχει εκκενωθεί και το κτήριο πρόκειται να αξιοποιηθεί. Ο Πάνος, εργαζόμενος στην πολεοδομία που επιβλέπει το έργο, θα βρεθεί αντιμέτωπος με μια ακατανόητη δύναμη...

Σχετικά με το Φεστιβάλ Κινηματογραφικών Ομάδων ΑΠΘ-ΠΑΜΑΚ: Οι κινηματογραφικές ομάδες είμαστε δομές που σε εβδομαδιαία βάση μεταμορφώνουμε τους χώρους των σχολών μας σε αυτοσχέδιους διαδραστικούς κινηματογράφους. Οραματιζόμαστε, διεκδικούμε και σμιλεύουμε ένα ελεύθερο και ανοιχτό πανεπιστήμιο, γι' αυτό σμίγουμε σε ένα πιο ηχηρό, συλλογικό εγχείρημα, το Φεστιβάλ. Λειτουργούμε με οριζόντιες, άμεσο-δημοκρατικές διαδικασίες, αλληλεπιδρούμε δημιουργικά και αυτοοργανωνομένα, ενώ ερχόμαστε σε ρήξη με τον περιβάλλοντα χώρο και την αστική πραγματικότητα που μας επιβάλλεται.

Προσέλευση στις 21:00, η προβολή ξεκινάει στις 21:30.
Θα ακολουθήσει συζήτηση και μπαρ.

keramidithemovie.wixsite.com/keramidi

πηγή : email που λάβαμε στις 16 Σεπτεμβρίου 16h, https://fb.me/e/5INRTFzb1