Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023 στις 19.00

Καλεσμα για συνοργάνωση πορειας αλληλεγγύης με τους απελευθερωμενους χωρους αγωνα

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΟΡΓΆΝΩΣΗ ΠΟΡΕΙΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΟΜΕΝΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΑΓΩΝΑ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΛΕΗΛΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

από Συνέλευση Κατειλημμένων Προσφυγικών(ΣΥ.ΚΑ.ΠΡΟ)

Καλούμε την Τετάρτη 20/9, σε ανοιχτή συνέλευση στο Κοινωνικό Κέντρο των Προσφύγικων Λεωφόρου Αλεξάνδρας για τη συνδιοργάνωση πορείας για Σάββατο 30/9.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΟΡΓΆΝΩΣΗ ΠΟΡΕΙΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΟΜΕΝΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΑΓΩΝΑ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΛΕΗΛΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗ ΒΙΑ ΤΩΝ ΕΞΩΣΕΩΝ

Οι κατασταλτικές επιχειρήσεις και οι εκκένωσεις του Αυγούστου αποδεικνύουν πως το κράτος, συνεχίζει και επιτίθεται στις καταλήψεις και τους απελεύθερομενους χώρους αγώνα.

Βλέπουμε, ότι κράτος και κεφάλαιο, λεηλατούν οτιδήποτε μπορεί να τους αποφέρει κέρδη κι επιτίθονται σε οτιδήποτε μπορεί να αντισταθεί στα σχέδιά τους, σχεδόν όλες οι καταλήψεις έχουν εκκενωθεί, τα πάρκα απαλλοτριώνονται το ένα μετά το άλλο, για να αποστειρωθούν και να μετατραπούν σε άλλο ένα τέλεια προσαρμοσμένο κομμάτι της μεγαλούπολης, χάνοντας τον κοινωνιικό τους χαρακτήρα. Βλέπουμε, ότι επιτίθονται σφόδρα στους ταξικά καταπιεσμένους, στερώντας καθημερινά ανθρώπους από το βασικό δικαίωμα στη στέγη. Βλέπουμε, επίσης, οτι Πνίγουν πρόσφυγες και μετανάστες στο αιγαίο, αφήνουν παρακρατικά και φασιστικά μορφώματα να κυνηγάνε μετανάστες στον Έβρο.

Οι δυνάμεις της αντίστασης, καλούνται να οργανώσουν τους αγώνες τους σε κάθε πτυχή του κοινωνικού πεδίου με οργάνωση, μαχητικότητα και συμπεριληπτικότητα των ταξικά καταπιεσμένων, συλλογικά ενάντια στο κράτος, τον καπιταλισμό και την πατριαρχία. Τα ταξικά σωματεία, οι συλλογικότητες βάσης και γειτονιών, οι πολιτικές συλλογικότητες και οργανώσεις, τα κινήματα αλληλεγγύης, οι αποφασισμένοι μαχητές, να πορευτούμε συντονισμένα. Η μαζική και οργανωμένη συμπόρευση χτίζει στο σήμερα τα κινήματα του αύριο.

Είναι μείζονος σημασίας, να υπερασπιστούμε τις δομές του αγώνα. Έτσι, ανταμβανόμαστε και προτάσσουμε την σημαντικότητα της συνοργάνωσης όλων αυτών των διαφορετικών εγχειρημάτων, με κοινό σκοπό. Με όπλο μας, την αλληλεγγύη ως εγγύηση της ύπαρξης μας απέναντι στην γενικευμένη επίθεση που δέχονται οι από τα κάτω.

Σε συνέχεια των καλεσμάτων του Αυγούστου-Σεπτεμβρίου με σκοπό την πλαισίωση και τη διαρκή παρουσία του κόσμου του αγωνα στην κοινότητα των Προσφυγικών, προχωράμε με ένα 3ήμερο εκδηλώσεων-συζητήσεων-workshop απο 29/9 ως 1/10 με βασικές θεματικές: Εξευγενισμός, φασισμός-κατάσταση στον Έβρο, στεγαστικό.

Καλούμε την τετάρτη 20/9, σε ανοιχτή συνέλευση στο Κοινωνικό Κέντρο των Προσφύγικων Λεωφόρου Αλεξάνδρας για τη συνδιοργάνωση πορείας το Σάββατο 30/9.

ΟΥΤΕ ΣΠΙΘΑΜΗ ΓΗΣ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΦΤΩΧΟΙ ΕΚΤΟΠΙΣΜΕΝΟΙ

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1626516/