Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023 στις 18.00

16 Αντιρατσιστική Γιορτή

Είσοδος ενίσχυσης: 5 Ευρώ την ημέρα, 8 Ευρώ το διήμερο. Είσοδος ελεύθερη για άνεργες και ανέργους.

Ο ρατσισμός τείχη χτίζει - η αλληλεγγύη τα γκρεμίζει

Το τελικό πρόγραμμα της 16ης Αντιρατσιστικής Γιορτής, 23 και 24 Σεπτέμβρη στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο #antiratsistikigiorti | Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό» (kar.org.gr)

Facebook event: 16η Αντιρατσιστική Γιορτή #antiratsistikigiorti | Facebook

Το Σαββατοκύριακο 23 & 24 Σεπτέμβρη 2023, στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο στην Αθήνα (Ιερά Οδός 86), θα γίνει η Αντιρατσιστική Γιορτή του Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών και της Κίνησης "Απελάστε τον Ρατσισμό". Μια μεγάλη συνάντηση συνύπαρξης και αλληλεγγύης, ενότητας και κοινού αγώνα ντόπιων, προσφυγ(ισσ)ων και μεταναστ(ρι)ών. Με συναυλίες, πάνελ συζητήσεων, προβολές, εκθέσεις φωτογραφίας, σκίτσου και βιβλίου, δρώμενα, παιδότοπο και διεθνή κουζίνα. Με την συμμετοχή δεκάδων μεταναστευτικών και προσφυγικών οργανώσεων, αντιρατσιστικών και αντιφασιστικών κινήσεων, εργατικών σωματείων, ομάδων δικαιωμάτων, φεμινιστικών, lgbtqi+ και αναπηρικών συλλογικοτήτων.
Την ώρα που οι φράχτες επεκτείνονται και τα δολοφονικά pushbacks βαφτίζονται «πόλεμος ενάντια στους λαθροδιακινητές», με κορυφαία τη δολοφονία εκατοντάδων μεταναστ(ρι)ών στο ναυάγιο της Πύλου, η προσφυγιά και η μετανάστευση συνεχίζει να αναζητά διαδρόμους σωτηρίας από τους πολέμους και την φτώχεια. Προσφυγ(ισσ)ες και μετανάστ(ρι)ες αγωνίζονται να επιβιώσουν στην - περισσότερο από ποτέ - αφιλόξενη Ευρώπη, αναζητώντας μια ζωή με ασφάλεια και αξιοπρέπεια.
Την ίδια ώρα στην «εσωτερική» πλευρά του φράχτη, η αστυνομία δολοφονεί πρόσφυγες, όπως στην περίπτωση του Σύρου στη Λάρισα ή του κρατούμενου στην Αμυγδαλέζα, στον οποίο αρνήθηκαν ιατρική περίθαλψη. Ταυτόχρονα ο λαϊκός κόσμος δίνει τον δικό του αγώνα για επιβίωση εν μέσω ακρίβειας που γίνεται δυσβάσταχτη, κοινωνικού κράτους που ολοένα συρρικνώνεται και δημόσιων αγαθών που ιδιωτικοποιούνται ραγδαία οδηγώντας σε τραγωδίες όπως εκείνη των Τεμπών. Ενώ νέες και παλιές ακροδεξιές σέχτες και φασιστικές συμμορίες εμφανίζονται στο κεντρικό πολιτικό σκηνικό επιχειρώντας να μετατρέψουν τη λαική οργή σε ρατσιστικό, σεξιστικό και φασιστικό μίσος.
Απέναντι, λοιπόν, στις απάνθρωπες και αντικοινωνικές πολιτικές που χτυπούν όλους μαζί και καθέναν ξεχωριστά, η 16η Αντιρατσιστική Γιορτή αντιπαρατάσσει την ταξική ενότητα των καταπιεσμένων και τον κοινό αγώνα. Με αντίπαλο την φτώχεια και τον πόλεμο. Για μια ζωή χωρίς εθνικισμό και φασισμό, χωρίς ρατσισμό, σεξισμό και ομοφοβία.
Για έναν κόσμο δικαιοσύνης και ισότητας, με όπλο μας την αλληλεγγύη, το Σαββατοκύριακο 23 και 24 Σεπτέμβρη, σας περιμένουμε όλες-ους-α στον φιλόξενο χώρο του Γεωπονικού Πανεπιστήμιου.

Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών
Κίνηση «Απελάστε τον Ρατσισμό»

πηγή : https://www.facebook.com/antiratsistikigiorti
πηγή : email που λάβαμε στις 16 Σεπτεμβρίου 22h