Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023 στις 20.30

Δωρεάν σινεΠ: Ο Παπουτσωμένος Γάτος: H Τελευταία Επιθυμία

Ο Puss ζει επικίνδυνα όντας ένας καταζητούμενος, περιπετειώδης, ζωντανός θρύλος που κοιτά κατάματα τον θάνατο και περνά την κάθε μέρα σαν να είναι η τελευταία του. Χάνοντας κατά λάθος την όγδοη από τις εννέα ζωές του θα συνειδητοποιήσει πως λόγω της απροσεξίας του έχει μείνει με μια τελευταία ζωή και δεν θα μπορεί να ξεφεύγει από τον θάνατο για πολύ ακόμα. Όταν μαθαίνει για την ύπαρξη του μυθικού αστεριού των ευχών θα ξεκινήσει ένα επικίνδυνο ταξίδι προκειμένου να το κατακτήσει και να πάρει πίσω τις 9 ζωές του. Στη διαδρομή θα συναντήσει παλιούς και νέους φίλους και εχθρούς, ενώ θα διδαχτεί πολύτιμα μαθήματα ζωής που θα τον κάνουν να ανακαλύψει το πραγματικό νόημα της ύπαρξής του.
Το πρώτο πράγμα που παρατηρουμε είναι το υπέροχο στυλ του animation. Συνδυάζοντας με ευρηματικούς τρόπους την τεχνική του 2D με το 3D animation, δημιουργεί έναν εντυπωσιακό κόσμο γεμάτο technicolor αποχρώσεις, ο οποίος δίνει μια πραγματικά υπέροχη παραμυθένια αισθητική σε κάθε πλάνο. Αυτή την πρωτοποριακή τεχνική, την οποία απολαύσαμε για πρώτη φορά στο «Spider-Man: Μέσα στο Αραχνο-Σύμπαν», φαίνεται πως την έχουν πάρει εδώ και την έχουν αναπτύξει σε κάτι το πραγματικά μαγευτικό, αναδεικνύοντας πλήρως το στυλ ενός βιβλίου παραμυθιών.
Μπορεί το animation και το στυλ να δείχνει πολύχρωμο και παραμυθένιο, η ιστορία του όμως είναι μια από τις πιο σκοτεινές και ενήλικες που έχει βγάλει ποτέ το στούντιο. Ακολουθώντας τις σεναριακές τροπές ενός κλασικού spaghetti γουέστερν, με τον ήρωα να προσπαθεί να αποσυρθεί μετά από τις αμέτρητες περιπέτειές του, παίζει αρκετά με τις υπαρξιακές φοβίες όσον αφορά το θάνατο και τη μοναξιά, και τις κρίσεις πανικού που σου προκαλούν, αλλά και την προδοσία από τους ανθρώπους που αγαπάς κάνοντας κάποιον έτσι να δυσκολεύεται να εμπιστευτεί ξανά, το σενάριο της ταινίας μιλάει με κάποιες σκληρές αλήθειες πάνω σε όχι και τόσο παιδικά θέματα. Τολμά να κοιτάξει αυτά τα θέματα κατάματα για να δώσει έτσι την ελπίδα και τη δύναμη που χρειάζεται κάποιος για να πιστέψει τόσο στον εαυτό του και στους άλλους, ζώντας τη στιγμή.
Οχι ότι βέβαια λείπουν από αυτήν το χιούμορ και τα αστεία, με τις αμέτρητες αναφορές σε ταινίες, σειρές και άλλα παραμύθια να δένουν τέλεια και να δημιουργούν μια ωραία αντίθεση με τις πιο σοβαρές πτυχές του σεναρίου.
Η προβολη ξεκινα αυστηρα στις 20.30 για να προλαβουν ολοι ανετα τα ΜΜΜ της επιστροφης .
Συλλέγουμε πρώτες ύλες και τρόφιμα για την συλλογική κουζίνα el CHEf και φάρμακα για το κοινωνικό ιατρείο νέας Φιλαδέλφειας.
Θα μας βρείτε Καμπούρογλου 44 και Σαμάρα 2 στα Κάτω Πατήσια 4 λεπτά απο τον ηλεκτρικό σταθμό ΗΣΑΠ Κάτω Πατησίων ή με τρόλεϊ, λεωφορείο απο Πατησίων στάση Αγιος Λουκάς.

πηγή : https://www.facebook.com/events/3099782316775…