Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023 στις 19.00

Καλεσμα για συνοργανωση πορειας αλληλεγγυης με τα Προσφυγικα, τους δημοσιους απελευ…

2ο ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΟΡΕΙΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΑ, ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΜΕΝΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΟΡΕΙΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΜΕΝΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΑΓΩΝΑ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΛΕΗΛΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗ ΒΙΑ ΤΩΝ ΕΞΩΣΕΩΝ

Οι κατασταλτικές επιχειρήσεις και οι εκκενώσεις του Αυγούστου αποδεικνύουν πως το κράτος, συνεχίζει και επιτίθεται στις καταλήψεις και τους απελευθερωμένους χώρους αγώνα.

Βλέπουμε, ότι κράτος και κεφάλαιο, λεηλατούν οτιδήποτε μπορεί να τους αποφέρει κέρδη κι επιτίθενται σε οτιδήποτε μπορεί να αντισταθεί στα σχέδιά τους, σχεδόν όλες οι καταλήψεις έχουν εκκενωθεί, τα πάρκα απαλλοτριώνονται το ένα μετά το άλλο, για να αποστειρωθούν και να μετατραπούν σε άλλο ένα τέλεια προσαρμοσμένο κομμάτι της μεγαλούπολης, χάνοντας τον κοινωνικό τους χαρακτήρα. Βλέπουμε, ότι επιτίθενται σφόδρα στους ταξικά καταπιεσμένους, στερώντας καθημερινά ανθρώπους από το βασικό δικαίωμα στη στέγη. Βλέπουμε, επίσης, ότι πνίγουν πρόσφυγες και μετανάστες στο Αιγαίο, αφήνουν παρακρατικά και φασιστικά μορφώματα να κυνηγάνε μετανάστες στον Έβρο. Οι δυνάμεις της αντίστασης, καλούνται να οργανώσουν τους αγώνες τους σε κάθε πτυχή του κοινωνικού πεδίου με οργάνωση, μαχητικότητα και συμπεριληπτικότητα των ταξικά καταπιεσμένων, συλλογικά ενάντια στο κράτος, τον καπιταλισμό και την πατριαρχία. Τα ταξικά σωματεία, οι συλλογικότητες βάσης και γειτονιών, οι πολιτικές συλλογικότητες και οργανώσεις, τα κινήματα αλληλεγγύης, οι αποφασισμένοι μαχητές, να πορευτούμε συντονισμένα. Η μαζική και οργανωμένη συμπόρευση χτίζει στο σήμερα τα κινήματα του αύριο.

Είναι μείζονος σημασίας, να υπερασπιστούμε τις δομές του αγώνα. Έτσι, αντιλαμβανόμαστε και προτάσσουμε τη σημαντικότητα της συνοργάνωσης όλων αυτών των διαφορετικών εγχειρημάτων, με κοινό σκοπό. Με όπλο μας, την αλληλεγγύη ως εγγύηση της ύπαρξης μας απέναντι στη γενικευμένη επίθεση που δέχονται οι από τα κάτω.

Σε συνέχεια των καλεσμάτων του Αυγούστου - Σεπτεμβρίου με σκοπό την πλαισίωση και τη διαρκή παρουσία του κόσμου του αγώναστην κοινότητα των Προσφυγικών, προχωράμε με ένα 3ήμερο εκδηλώσεων - συζητήσεων - workshop από 29/9 ως 1/10 με βασικές θεματικές: Εξευγενισμός, φασισμός - κατάσταση στον Έβρο και στεγαστικό.

Καλούμε την Κυριακή 24/9, στις 19.00, σε ανοιχτή συνέλευση στο κοινωνικό κέντρο της κοινότητας των κατειλημμένων προσφυγικών για τη συνδιοργάνωση πορείας για το Σάββατο 30/9.

ΟΥΤΕ ΣΠΙΘΑΜΗ ΓΗΣ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΦΤΩΧΟΙ ΕΚΤΟΠΙΣΜΕΝΟΙ

ΣΥνέλευση ΚΑτειλημμένων ΠΡΟσφυγικών

sykaexpro_squaext@riseupex.net

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1626642/