Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023 στις 19.30

Κάλεσμα για την άμεση συγκροτηση ομάδας Αλληλεγγύης & Αλληλοβοήθειας

Κάλεσμα για την άμεση συγκροτηση ομάδας Αλληλεγγύης και Αλληλοβοήθειας στις πλημμυροπαθείς περιοχές της Θεσσαλίας

Τετάρτη 27/9 στις 19:30 στην Κατάληψη Παραρτήματος.

post image

Την περασμένη εβδομάδα, σύντροφοι και συντρόφισσες μεταβήκαμε από την Πάτρα στην Καρδίτσα με σκοπό να ενισχύσουμε το εγχείρημα των συντρόφων/ισσών του Αυτοδιαχειριζόμενου Στέκι Καρδίτσας και άλλων συντρόφων/ισσών που βρίσκονται εκεί, για κοινωνική κουζίνα, καθαρισμό πλημμυρισμένων σπιτιών αλλά και την διανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης στους πλημμυροπαθείς.

Οι εικόνες που αντικρίσαμε ξεπερνάνε τα όρια της φαντασίας, αποκαλύπτοντας το ασύλληπτο μέγεθος της καταστροφής αλλά και την πλήρη παραμέληση των περιοχών αυτών. Σπίτια και χωράφια κάτω από τόνους λάσπης, κάτοικοι εντελώς μόνοι/ες και παραμελημένοι/ες να παλεύουν χωρίς τον απαραίτητο εξοπλισμό για να σώσουν τα σπίτια τους και ζώα αποσκελετωμένα να ψάχνουν απεγνωσμένα για λίγο φαγητό αποτελούν λίγες από τις εικόνες που έμειναν χαραγμένες στην μνήμη μας.

Σε συνθήκες επικίνδυνες για την ανθρώπινη υγεία, οι κάτοικοι καλούνται να ορθοποδήσουν ολομόναχοι, ενώ κράτος και κεφάλαιο συνεχίσουν να εκμεταλλεύονται τις ανθρώπινες κι φυσικές καταστροφές κερδοφορώντας, εισπράττοντας πολιτική και οικονομική υπεραξία.

Δεν έχουμε καμία αυταπάτη για το ρόλο του κράτους και για την επόμενη μέρα που ξημερώνει σε αυτά τα μέρη.

Για αυτό και κρίνουμε αναγκαία την περαιτέρω και άμεση συσπείρωση ενδιαφερόμενου κόσμου ώστε να στηρίξουμε εμπράκτως τις προσπάθειες των πληγέντων κατοίκων της Θεσσαλίας, κατά κύριο λόγω με την μετάβαση στην περιοχή και τη φυσική συνδρομή σε όσα είναι απαραίτητα αυτήν την περίοδο.

Έτσι καλούμε σε συζήτηση για τη συγκρότηση ομάδας αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας στις πλημμυροπαθείς περιοχές της Θεσσαλίας.

Τετάρτη 27/9 στις 19:30 στην Κατάληψη Παραρτήματος.

ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΜΕ ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΑ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑΤΑ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑΣ

ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΓΙΑ ΖΩΗ, ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΎ ΚΟΣΜΟΥ

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ - ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑ

Συντρόφισσες/οι

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1626690/