Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2023 στις 19.00

3 καλέσματα : 1 2 3

Παγκρήτια πορεία στα ΤΑΕ Σούδας

*ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ (ΚΑΙ) ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΜΑΝΙΟΥΔΑΚΗ*

*Κάλεσμα σε παγκρήτια πορεία στα ΤΑΕ Σούδας: Σάββατο 07/10 - 19:00 - πλατεία Σούδας*

*Το χρονικό της συγκάλυψης (ακόμα) μίας κρατικής δολοφονίας*

Την Παρασκευή 01 Σεπτεμβρίου στον επαρχιακό δρόμο Φρε-Βρυσσών, στα Χανιά, μπάτσοι των ΤΑΕ Σούδας σταμάτησαν το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 58χρονος Κώστας Μανιουδάκης. Ακολούθησε τραμπουκισμός και ξυλοδαρμός, με -ανεπιβεβαίωτη ως τώρα- αφορμή για μικροποσότητα κάνναβης, με αποτέλεσμα ο Κώστας να καταλήξει κάποια ώρα μετά, αφού είχε μεταφερθεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Βάμου.

Αμέσως μετά τον θάνατό του η αστυνομία διαρρέει στον τοπικό τύπο μια είδηση γεμάτη εσκεμμένες ανακρίβειες σύμφωνα με την οποία ο «58χρονος έπαθε ανακοπή, κατά τη διάρκεια τυχαίου ελέγχου από την τροχαία στον ΒΟΑΚ». Η κατάσταση του σώματός του, όμως, όπως το αντίκρισαν συγγενικά πρόσωπα και ιατρικό προσωπικό στο ΚΥ Βάμου, όπως και οι μαρτυρίες από διερχόμενους και κατοίκους του χωριού, καθώς και η εικόνα του σημείου όπου διενεργήθηκε ο «έλεγχος» ανέτρεψαν άμεσα την εντύπωση που επιχειρήθηκε να σχηματιστεί με τη διαρροή της παραπάνω είδησης. Όπως επεσήμανε ο γιος του, σε δημόσια καταγγελία, η διακίνηση της εν λόγω είδησης δείχνει «πως οι μπάτσοι ακολούθησαν για άλλη μια φορά την πάγια τακτική τους για να δημιουργήσουν ένα κλίμα "φυσικής ροής" των πραγμάτων. Να δημιουργήσουν ακόμα μία ιστορία ενός ατυχούς περιστατικού όπως θα συνέβαινε με τον θάνατο του Αντώνη Καργιώτη, αν δεν υπήρχε το βίντεο από την δολοφονία του. Στην περίπτωση του πατέρα μου παρουσίασαν τα γεγονότα χωρίς να υπάρχει ουδεμία σχέση με την πραγματικότητα για να κρύψουν τις ευθύνες τους. Αλλά υπάρχει ενοχή ξεκάθαρη και κραυγαλέα».

Για τη συγκάλυψη της κρατικής δολοφονίας, ο μηχανισμός που στήθηκε περιλαμβάνει, πέρα από την αστυνομία και τον τοπικό τύπο,την ιατροδικαστική αρχή: Ο Σταμάτης Μπελιβάνης, ιατροδικαστής που «υπηρετεί» στο υπουργείο Δικαιοσύνης, κατέγραψε στο πιστοποιητικό θανάτου πως ο θάνατος αποδίδεται σε «παθολογικά αίτια άνευ κακώσεων», χωρίς να έχει ολοκληρώσει μέχρι και σήμερα το επίσημα πόρισμά του. Σαν να μην φτάνει αυτό, λίγες ημέρες μετά τη δολοφονία του Κωστή, στις 15 Σεπτέμβρη, δημοσιεύεται καταγγελία για τον εν λόγω ιατροδικαστή, από την οικογένεια Τσιχλακή, αναφορικά με τη στάση του στην υπόθεση της γυναικοκτονίας της Έφης Τσιχλάκη. Θυμόμαστε πως στην υπόθεση αυτή, η αρχική αφήγηση περί αυτοκτονίας προήλθε από τον ίδιο τον συζύγο-γυναικοκτόνο, ο οποίος μάλιστα υπήρξε υποψήφιος βουλευτής με τη Χρυσή Αυγή. Εκεί λοιπόν, ο Μπελιβάνης εξέδωσε το πόρισμά του ενάμιση χρόνο μετά τον θάνατο της Έφης, μόλις λίγες μέρες πριν την εκδίκαση σε πρώτο βαθμό, αποφεύγοντας σε δεύτερο χρόνο να προσέλθει στο δικαστήριο για να καταθέσει, παρά το αίτημα της οικογένειας.

Το τελευταίο μερίδιο στη συγκάλυψη της δολοφονίας ανήκει αδιαμφισβήτητα στις ανακριτικές-δικαστικές αρχές. Η δικογραφία που αφορά τον Κώστα Μανιουδάκη ως κατηγορούμενο, σχηματίστηκε από την αστυνομία την ημέρα της δολοφονίας του. Μετά από πέντε ημέρες προστίθεται συμπληρωματική εγγραφή στη δικογραφία, και υποβάλλεται στην εισαγγελική αρχή, όπως φαίνεται από την καταγραφή στο «βιβλίο αδικημάτων και συμβάντων» που διατηρεί το Α. Τ. Αποκορώνου. Έκτοτε η δικογραφία παραμένει χαμένη στη γραφειοκρατική άβυσσο, με την οικογένεια του Κώστα Μανιουδάκη να μην έχει ακόμα πρόσβαση.

Η δικογραφία του Κώστα Μανιουδάκη ουσιαστικά θα αποτελέσει την αφήγηση των αστυνομικών για το πώς εξελίχθηκε το απόγευμα της 01 Σεπτεβρίου. Θα παρουσιάζει τα γεγονότα με τρόπο ώστε να απομακρύνεται κάθε ευθύνη από τους κρατικούς υπαλλήλους, παραμένοντας στους «περιορισμούς» που έχει θέσει η αρχική διαρροή της είδησης, και η καταγραφή στο βιβλίο συμβάντων. Θα καταγράφει με εξειδικευμένη (αστυ)νομική ορολογία την υπερασπιστική γραμμή των μπάτσων, ανεξαρτήτως από το αν φτάσουν στις δικαστικές αίθουσες ως κατηγορούμενοι. Ακόμα πιο σημαντικό όμως είναι το ότι θα αποτελέσει την ωμή διατύπωση της αντεστραμμένης «αλήθειας» της εξουσίας, δηλαδή εκείνης της αφήγησης που θα επιστρατεύσουν τα τοπικά παραρτήματα του κρατικού μηχανισμού, όπως και η κεντρική διοίκησή του, για να νομιμοποιήσουν τη θεσμοποιημένη βαρβαρότητά τους σε μία ακόμα περίπτωση.

Η συγκάλυψη (και) αυτής τηςκρατικής δολοφονίας περνάει μέσα από την κάλυψη του κρατικού μηχανισμού σε όλα τα επίπεδα. Η καθυστέρηση παράδοσης της δικογραφίας εξυπηρετεί το περαιτέρω «μαγείρεμά» της, εν αναμονή της προανακριτικής εξέτασης όλων των μαρτυριών και των δυνητικών πειστηρίων, για να παρουσιαστεί το πλέον βολικό αποτέλεσμα για τους αστυνομικούς υπαλλήλους. Το κράτος συνολικά, και οι θεσμοί της αστικής δικαιοσύνης εν προκειμένω, δεν είναι μηχανισμοί ουδέτεροι, και για αυτό δεν έχουμε καμία αμφιβολία. Άλλωστε όταν πρόκειται για αγωνιζόμενους ανθρώπους, ανθρώπους που με τις επιλογές και τη στάση τους στέκονται απέναντι στις κυρίαρχες προσταγές, οι δικογραφίες ετοιμάζονται και παραδίδονται σε διάστημα λίγων ωρών. Δικογραφίες fast-track, έτοιμες από καιρό, όταν θέλουν να τυλίξουν τους πολιτικούς τους αντιπάλους σε μια κόλλα χαρτί, σε αντίθεση με τη σχολαστικότητα, τη συνέπεια και τη μεθοδικότητα που επιδεικνύουν στην περίπτωση της δολοφονίας του Κώστα Μανιουδάκη, όπου θέλουν να εξασφαλίσουν τη μέγιστη δυνατή κάλυψη.

*Δεν υπάρχει ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη, δεν θα ξεχαστεί τι κάναν στον Κωστή*

Ο θάνατος του Κώστα Μανιουδάκη είναι ακόμα μία κρατική δολοφονία.

Δεν έχουμε αμφιβολία για τον βαθμό διαπλοκήςτων μηχανισμών της αστικής δικαιοσύνης. Παρ' όλα αυτά στεκόμαστε στο πλευρό της οικογένειας του Κώστα Μανιουδάκη, και υποστηρίζουμε τον νομικό αγώνα που έχει ξεκινήσει.

Από αυτό το σημείο και πέρα,το δίκιο επιδέχεται πολλούς ακόμα χρωματισμούς. Είναι σίγουρα δικαίωση όταν η αρχική υποψία για ξυλοδαρμό και βασανισμό του Κωστή, υποψία που σχηματίστηκε καταρχάς από τα συγγενικά του πρόσωπα όταν τον αντίκρισαν στο ΚΥ Βάμου, υιοθετείται, γίνεται σύνθημα και φωνάζεται στον δρόμο, από ένα ολόκληρο σώμα διαδήλωσης εκατοντάδωνατόμων, που συνοδεύει την οικογένεια. Είναι δικαίωση όταν γίνονται κινήσεις σε πανελλαδικό επίπεδο αναδεικνύοντας την κρατική δολοφονία του Κώστα Μανιουδάκη, και τα πολιτικά της χαρακτηριστικά. Είναι δικαίωση να ξεσκεπάζεται μέρα με τη μέρα η συγκάλυψη της δολοφονίας ενός ανθρώπου, στη θέση του οποίου θα μπορούσε να βρίσκεται οποιοσδήποτε. Είναι δικαίωση όταν συγκροτείται ένας κοινωνικός αντίλογος, ανταγωνιστικός στον μονόλογο της κρατικής θανατοπολιτικής και της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.

Το δίκιο αποδίδεται μέσα από τις συλλογικές διεργασίες του δρόμου. Μόνο οι συλλογικές μας αντιστάσεις είναι ικανές να ορθώσουν αναχώματα στη συνεχιζόμενη υποτίμηση της καθημερινότητας και της ίδιας της ζωής. Το δικό μας στοίχημα βρίσκεται στην αναβάθμισή τους. Από τα Χανιά μέχρι τον πλημμυρισμένο θεσσαλικό κάμπο, και από το Ηράκλειο ως την Αλεξανδρούπολη, έχουμε εκατοντάδες λόγους να αγωνιζόμαστε. Έχουμε χιλιάδες δίκια να κερδίσουμε...

*Στον καιρό των δολοφόνων τα πολλά λόγια είναι φτώχεια*

Η καπιταλιστική ανάπτυξη περνάει από πάνω μας, και αυτό δημιουργεί μια όλο και πιο ασφυκτική συνθήκη, από την οποία κανένα δεν μπορεί να «δραπετεύσει»: Από τα απρόσιτα ράφια των supermarket, τις εσκεμμένες ανεπάρκειες του κρατικού μηχανισμού που αφήνουν πίσω τους λεηλατημένες ζωές και ισοπεδωμένες εκτάσεις, ως τις αλλεπάλληλες κρατικές δολοφονίες ντόπιων και μεταναστών, τη διάχυτη βαρβαρότητα και τον εκφασισμό της κοινωνίας.

Δεν πρόκειται για «κρίσεις άνευ προηγουμένου» ή μεμονωμένα περιστατικά, όπως διατυμπανίζει η κυριαρχία. Αυτό που βιώνουμε είναι το αποτέλεσμα των κρατικών πολιτικών, και των καπιταλιστικών προσταγμάτων. Γιατί η επιβίωση του καπιταλισμού περνάει μέσα από τη σαρωτική επίθεση στα μη προνομιούχα κοινωνικά στρώματα: Από την εντατικοποίηση της εργασίας, την υποτίμηση της αξίας της και τα «εργατικά ατυχήματα»· τον εκτοπισμό από τις κατοικίες μας, για τη μετατροπή τους σε διαμερίσματα βραχυχρόνιας μίσθωσης· τη λεηλασία και την παράδοση του φυσικού πλούτου στην τουριστική βιομηχανία και τους ενεργειακούς κολοσσούς· την εκμετάλλευση της ζωής κάθε μορφής για την άντληση κέρδους·τις αυξανόμενες γυναικοκτονίες· τον δολοφονικό στιγματισμό των «μη κανονικών» σωμάτων, από τον Ζακ Κωστόπουλου / Zackie Oh!, τον Νίκο Σαμπάνη και τον Κώστα Φραγκούλη ως τον Σιράζ Σαφτάρ και τον Αντώνη Καργιώτη.

Οι μηχανές της ανάπτυξης είναι βαμμένες με άφθονο αίμα. Και η αστυνομία βρίσκεται εδώ για να εξασφαλίζει ότι θα συνεχίζουν απρόσκοπτα τη λειτουργία τους. Οι κρατικές δολοφονίες δεν αποτελούν δημοκρατικές παρεκκλίσεις, ούτε είναι αποτέλεσμα αστυνομικής αυθαιρεσίας και κατάχρησης εξουσίας. Στην πραγματικότητα, ο κατασταλτικός μηχανισμός ντοπάρεται ιδεολογικά από το ελληνικό κράτος, και απολαμβάνει πολιτικής νομιμοποιήσης-επιβράβευσης στο δολοφονικό του έργο, αναλαμβάνοντας πλέον όλο και πιο συχνά τον ρόλο του να κρίνει ποιες ζωές είναι άξιες να βιωθούν - και ποιες όχι.

*Στη συνθήκη αυτή, η δολοφονία του Κώστα Μανιουδάκη αποτελεί **μονάχα ένα στιγμιότυπο, στη μακάβρια λίστα της αστυνομικής βίας και των κρατικών δολοφονιών.*

Οι μέρες που έρχονται ζέχνουν μόνο εξαθλίωση και θάνατο. Ένα είναι βέβαιο: Σε όλα τα μέρη που ανθίζει η αντίσταση, η αστυνομία θα είναι εκεί, για να επιβάλλει τη νέα κανονικότητα. Θα είναι εκεί να νομιμοποιεί την συστηματική εκμετάλλευση όλων των καταπιεσμένων. Να μην δείξουμε καμία ανοχή στη βαρβαρότητα.

*Παγκρήτια πορεία στα ΤΑΕ Σούδας: Σάββατο 07/10 - 19:00 - πλατεία Σούδας*

*Προσυγκέντρωση για να μεταβούμε συλλογικά στους Αρμένους, όπου θα πραγματοποιηθεί το μνημόσυνο για τα 40 του Κωστή: Κυριακή 08/10 - 08:00 - πλατεία Αγοράς*

*Η ΣΙΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ ΣΤΗ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΚΡΑΤΟΥΣ & ΜΜΕ

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΕΚΦΑΣΙΣΜΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ, ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ, ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ

ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ ΜΑΣ
ΝΑ ΒΑΨΟΥΜΕ ΤΑ ΧΕΙΛΗ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗ ΛΕΞΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

ΚΙ ΑΣ ΜΗΝ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΠΑΝΤΑ *

** [Αίτημα της οικογένειας:] Καλούμε όσους πέρασαν από το σημείο την Παρασκευή 01 Σεπτεμβρίου από τις 18:45 - 19:45 στον επαρχιακό δρόμο Φρε-Βρυσσών και έχουν πληροφορίες να επικοινωνήσουν μαζί μας. **

*ανοιχτή συνέλευση για την κρατική δολοφονία του Κώστα Μανιουδάκη*
_anoexixti_kmaexnioudakiexs_xania@exespiv.neext_

ΥΓ. Τη Δευτέρα 02/10, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Χανίων βγάζει άλλη μια ανακοίνωση στον τοπικό τύπο, στην οποία παραδέχεται πως ο Κώστας Μανιουδάκης εν τέλει κατέρρευσε κατά τη διάρκεια της σύλληψης, και όχι σε τυχαίο έλεγχο όπως υποστήριζαν οι αρχικές αστυνομικές διαρροές. Στην ανακοίνωση επισημαίνει για ακόμα μία φορά την «απόλυτη εμπιστοσύνη της στις Δικαστικές Αρχές», εμπλουτίζοντας το σημείο της προηγούμενης δήλωσης, σύμφωνα με το οποίο «ό,τι συνέβη τη μοιραία εκείνη στιγμή θα γνωστοποιηθεί από τους ειδήμονες γιατρούς». Δεδομένης της παραδοχής του θανάτου κατά τη σύλληψη, αλλά και των χτυπημάτων που ήταν εμφανή στο σώμα του Κωστή, είναι ύποπτο το ότι οι αστυνομικοί επικαλούνται για την αθωότητά τους την ιατροδικαστική έκθεση, και τη δικαιοσύνη. Εκτός αν γνωρίζουν εκ των προτέρων τα πορίσματά τους, γεγονός που θα δικαιολογούσε το θράσος να απειλούν την οικογένεια, τους μάρτυρες, τους δημοσιογράφους, και το κίνημα, όταν γράφουν πως «η Ε.Α.Υ.Χ οφείλει και θα προστατεύσει τα μέλη της στην προκειμένη περίπτωση, τόσο σε ποινικό όσο και σε αστικό επίπεδο, και ο καθένας θα πρέπει να γνωρίζει ότι είναι υπεύθυνος για τις πράξεις και τα λεγόμενά του»...

πηγή : email που λάβαμε στις 29 Σεπτεμβρίου 03h


1 2 3

Κάλεσμα στην Παγκρήτια πορεία στα ΤΑΕ Σούδας

Ως Ανοιχτή συνέλευση Αθήνας ενάντια στην κρατική δολοφονία του Κώστα Μανιουδάκη στηρίζουμε και καλούμε με την σειρά μας στην Παγκρήτια πορεία το Σάββατο 7 Οκτώβρη στα ΤΑΕ Σούδας.

Ακολουθεί το κείμενο της συνέλευσης.

Την Παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου στον επαρχιακό δρόμο Σούδας Φρε-Βρυσσών στα Χανιά, αστυνομικοί των ΤΑΕ-Σούδας (σώμα της αστυνομίας που ασχολείται με τον έλεγχο ναρκωτικών στην Κρήτη) σταματούν το αυτοκίνητο που οδηγεί ο 58χρονος Κώστας Μανιουδάκης. Αφού κάνουν λόγο για μικροποσότητα χασίς, τον απομακρύνουν βίαια από το όχημά του, περνώντας του χειροπέδες και χτυπώντας τον βαριά. Κατά τη διάρκεια του ξυλοδαρμού του και ενώ αυτός φώναζε ότι είχε χειρουργηθεί πρόσφατα, τα ΤΑΕ- Σούδας, αδιαφορώντας επιδεικτικά, προχώρησαν σε σύλληψη. Μεταφερόμενος προς το περιπολικό, ο Κ.Μ. καταρρέει δεμένος πισθάγκωνα, αφού δεν άντεξε τον βασανισμό. Οι αστυνομικοί των ΤΑΕ-Σούδας, παρόλο που ήταν υποχρεωμένοι, δε γνώριζαν από παροχή πρώτων βοηθειών. Έτσι, προσπαθούν μάταια μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας με το ΕΚΑΒ να τον επαναφέρουν, κάνοντάς του μαλάξεις με λανθασμένο τρόπο και σπαταλώντας κρίσιμο χρόνο.

Σ' αυτό το χρονικό διάστημα, υπήρξε μάρτυρας που τους φώναζε να του βγάλουν τουλάχιστον τις χειροπέδες αφού ήταν αναίσθητος κατάχαμα. Στη συνέχεια, άλλη μάρτυρας προσπάθησε να τον επαναφέρει με ΚΑΡΠΑ μέχρι να καταφθάσει το ασθενοφόρο. Στον δρόμο προς το νοσοκομείο, ο Κ.Μ. αφήνει την τελευταία του πνοή στο όχημα του ΕΚΑΒ. Από κει και πέρα, ξεκινάει από την αστυνομία και τα ΜΜΕ μία μεθοδευμένη προσπάθεια διαστρέβλωσης των γεγονότων.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ως έμμισθα τσιράκια κράτους και αφεντικών ενορχηστρώνουν την προπαγάνδιση της κυρίαρχης αφήγησης, στοχεύοντας στη διαμόρφωση της κοινής γνώμης και στη σίγηση της κοινωνικής οργής. Τοπικά και πανελλαδικά ΜΜΕ, σερνόμενα πίσω από τις κρατικές προσταγές, έσπευσαν να ενισχύσουν το αφήγημα των κατασταλτικών δυνάμεων. Συγκάλυψαν τη δολοφονία και παραποίησαν για άλλη μια φορά την πραγματικότητα, χωρίς να κοινοποιήσουν καμία άλλη πηγή πέραν των ανακοινώσεων της αστυνομίας, διασπείροντας τα παρακάτω ψεύδη για να κουκουλωθεί το γεγονός: Τα πρώτα άρθρα ανέφεραν πως ο έλεγχος έγινε στον ΒΟΑΚ, παρότι όλα έλαβαν χώρο στον επαρχιακό δρόμο Φρε Βρυσσών, ώστε να νομιμοποιηθεί το αφήγημα περί τυχαίου ελέγχου τροχαίας. Οι μπάτσοι που δολοφόνησαν τον Κ.Μ., δεν ήταν αστυνομικοί της τροχαίας αλλά ανήκαν στα ΤΑΕ Σούδας, σώματος στην Κρήτη γνωστό για τις βιαιότητες τη διαπλοκή και την ασυδοσία στον τρόπο που κινείται, γνωστό για τους τραμπουκισμούς και πάσης φύσεως εκφοβισμούς σε όποιο αυτοί κάθε φορά αποφασίζουν. Δεν διστάζουν να κάνουν λόγο ακόμα και για υπεράνθρωπες προσπάθειες των αστυνομικών να επαναφέρουν τον Κ.Μ. Ούτε λόγος για το βίαιο ξυλοδαρμό και τη σύλληψή του.

H συγκάλυψη ενισχύθηκε ξεδιάντροπα και από τον ιατροδικα-στή Μπελιβάνη με γνωμάτευση περί παθολογικών αιτιών και απουσίας κακώσεων, ενώ τα σημάδια από τα χτυπήματα των αστυνομικών ήταν εμφανέστατα μέχρι και στην κηδεία του, πέντε μέρες μετά. Χωρίς καμία ντροπή, οι μπάτσοι συνεχίζουν απροκάλυπτα να κρύβουν το τι πραγματικά συνέβη αποτρέποντας τους μάρτυρες να καταθέσουν αυτοβούλως αλλά και αποκρύπτοντας βιντεοσκοπικό και οπτικοακουστικό υλικό της υπόθεσης.

Παρακολουθούμε, για ακόμη μια φορά, την πάγια τακτική τους, να δημιουργούν δηλαδή σχολαστικά ένα κλίμα «φυσικής ροής» των πραγμάτων. Κάτι τέτοιο θα είχε συμβεί και στην περίπτωση της ψυχρής δολοφονίας του 36χρονου Αντώνη Καρυώτη, αν δεν υπήρχε μία κάμερα για να την καταγράψει. Όπως και στην υπόθεση του Κ.Μ. έτσι και στου Αντώνη, η πρώτη αντίδραση των υπεύθυνων ήταν να παρουσιάσουν μία εικόνα κανονικότητας αποτινάζοντας από πάνω τους οποιαδήποτε ευθύνη. Η πραγματικότητα, που καταγράφηκε στην κάμερα, αποκάλυψε το βίαιο πρόσωπο του κόσμου της εξουσίας. Το πλήρωμα της Blue Star Ferries πέταξε έναν άνθρωπο στην θάλασσα την ώρα που ξεκινούσε το πλοίο, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του αβοήθητος. Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά από απάνθρωπη ανακοίνωση της εταιρίας προς τους επιβάτες του πλοίου, αυτό επιχείρησε να πραγματοποιήσει κανονικά το δρομολόγιο Αθήνα-Κρήτη.

Ο θάνατος του Κ.Μανιουδάκη έρχεται να προστεθεί στο ζοφερό κατάλογο των όλο και αυξανόμενων κρατικών δολοφονιών. Ενδεικτικά, αναφέρουμε μερικά από τα πιο πρόσφατα περιστατικά που συνθέτουν ένα ψηφιδωτό κρατικής βίας και κοινωνικού κανιβαλισμού: τους εκατοντάδες νεκρούς/ές μετανάστες/ριες που έπνιξαν οι δυνάμεις του λιμενικού στην Πύλο, τις/τους δεκάδες νεκρές/ούς στο τραγικό συμβάν στα Τέμπη από εγκληματική αμέλεια του κράτους, τους δολοφονημένους από σφαίρες αστυνομικών Κ. Φραγκούλη και Ν. Σαμπάνη… και η λίστα δεν έχει τελειωμό.

Ο ρόλος των σωμάτων ασφαλείας ανέκαθεν ήταν να εξυπηρετούν κρατικά και καπιταλιστικά συμφέροντα, για να διατηρούν αλώβητη την εκμετάλλευση των ανθρώπων από το κεφάλαιο. Υιοθετώντας μιλιταριστικές τακτικές μηδενικής ανοχής, σκοπός τους είναι να καταπνίξουν κάθε αντίδραση, να καταστείλουν τα εκμεταλλευόμενα στρώματα. Υπό τις διαταγές και την υποστήριξη του κράτους, οι πρακτικές αυτές παύουν να περιορίζονται στους ανθρώπους του όποιου περιθωρίου και στους κατατρεγμένους αλλά επεκτείνονται σ' ολόκληρη την κοινωνία, εγκαθιδρύοντας ένα καθεστώς τρομοκρατίας και συνεχούς εκτάκτου ανάγκης. Επιχειρώντας να διασπείρουν το φόβο, θέλουν να επιβάλλουν τη σιωπή. Να εκμαιεύσουν τη συναίνεση. Γνωρίζοντας το ρόλο που παίζουν στη διαιώνιση της εκμετάλευσης, το χέρι τους οπλίζεται από τη βεβαιότητα ότι θα μείνουν ατιμώρητοι, ότι τα πάντα θα συγκαλυφθούν για άλλη μια φορά, από τους κρατικούς μηχανισμούς.

Σε μια συνθήκη που έχουμε καταλήξει να δουλεύουμε σαν σκλάβοι για 13 ώρες τη μέρα, με την ακρίβεια να αγγίζει κάθε πτυχή της ζωής μας, μας εξωθούν στην πλήρη εξαθλίωση. Η επιβίωση στο ανταγωνιστικό περιβάλλον του καπιταλισμού και ο εκφασισμός της κοινωνίας δημιουργούν υποκείμενα που επιλέγουν την αλληλοεξόντωση και τον κοινωνικό κανιβαλισμό έναντι της αλληλεγγύης και της αλληλοβοήθειας. Παράλληλα, όμως, εντείνουν την επιτακτικότατα του αγώνα όσων παλεύουν για κοινωνική απελευθέρωση, όσων έχουν νιώσει στο πετσί τους ότι ο πόλεμος είναι συνεχής και ταξικός.

Δεν τρέφουμε αυταπάτες περί δικαίωσης αυτού του αγώνα από τα αστικά δικαστήρια που λειτουργούν διαχρονικά ως αποκούμπια της άρχουσας τάξης και νομιμοποιούν την κρατική βία απέναντι σε όλους και όλα εμάς που αποκκλίνουμε από τις νόρμες τους, εναντιωνόμαστε στην εκμετάλλευσή μας, μαχόμαστε ενάντια στις θανατοπολιτικές τους.

Αρνούμενες/οι να ζούμε σ' ένα κλίμα τρομοκρατίας, τασσόμαστε ενάντια σε κράτος, κεφάλαιο και κάθε μορφή εξουσίας και προτάσσουμε αντανακλαστικά την έμπρακτη αλληλεγγύη μας προς όλα τα θύματα της κρατικής βίας.

ΝΑ ΜΗ ΣΥΝΗΘΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΤΟ ΤΣΙΡΑΚΙ

ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΜΑΝΙΟΥΔΑΚΗ

Ανοιχτή συνέλευση Αθήνας ενάντια στην κρατική δολοφονία του Κώστα Μανιουδάκη


1 2 3

Στον καιρό των δολοφόνων τα πολλά λόγια είναι φτώχεια.

Την Παρασκευή 01 Σεπτεμβρίου στον επαρχιακό δρόμο Φρε-Βρυσσών μπάτσοι των ΤΑΕ Σούδας
σταμάτησαν το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 58χρονος Κώστας Μανιουδάκης. Ακολούθησε τραμπουκισμός
και ξυλοδαρμός, με -ανεπιβεβαίωτη ως τώρα- αφορμή για μικροποσότητα κάνναβης, με αποτέλεσμα ο
Κώστας να καταλήξει κάποια ώρα μετά, αφού είχε μεταφερθεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Βάμου.

Αμέσως μετά τον θάνατό του η αστυνομία διαρρέει στον τοπικό τύπο την είδηση πως ο «58χρονος
έπαθε ανακοπή, κατά τη διάρκεια τυχαίου ελέγχου από την τροχαία στον ΒΟΑΚ». Η κατάσταση του σώματός του,
όμως, όπως το αντίκρισαν συγγενικά πρόσωπα και ιατρικό προσωπικό στο ΚΥ Βάμο, όπως και οι μαρτυρίες από
διερχόμενους και κατοίκους του χωριού, καθώς και η εικόνα του σημείου όπου διενεργήθηκε ο «έλεγχος»
ανέτρεψαν άμεσα την εντύπωση που επιχειρήθηκε να σχηματιστεί με τη διαρροή της παραπάνω είδησης.
Όπως επεσήμανε ο γιος του, σε δημόσια καταγγελία, η διακίνηση της εν λόγω είδησης δείχνει «πως οι
μπάτσοι ακολούθησαν για άλλη μια φορά την πάγια τακτική τους για να δημιουργήσουν ένα κλίμα "φυσικής ροής"
των πραγμάτων. Να δημιουργήσουν ακόμα μία ιστορία ενός ατυχούς περιστατικού όπως θα συνέβαινε με τον θάνατο
του Α.Καργιώτη, αν δεν υπήρχε το βίντεο από την δολοφονία του. Στην περίπτωση του Κ.Μανιουδάκη παρουσίασαν
τα γεγονότα χωρίς να υπάρχει ουδεμία σχέση με την πραγματικότητα για να κρύψουν τις ευθύνες τους.
Αλλά υπάρχει ενοχή ξεκάθαρη και κραυγαλέα».

Η ΣΙΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗΣΤΗ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΚΡΑΤΟΥΣ & ΜΜΕ

Στηρίζουμε το κάλεσμα στην παγκρήτια πορεία στα ΤΑΕ Σούδας

Σάββατο 07/10 - 19:00 - πλατεία Σούδας

Κατάληψη Ευαγγελισμού

πηγή : email που λάβαμε στις 6 Οκτωβρίου 10h