Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023 στις 18.00

Ανοιχτή συνέλευση αλληλεγγύης στον αγώνα των κρατουμένων στις ελληνικές φυλακές

Οι κρατούμενοι στις ελληνικές φυλακές βρίσκονται σε κινητοποιήσεις εδώ και αρκετά μεγάλο διάστημα, ενάντια στις προγραμματιζόμενες αλλαγές στον ποινικό και σωφρονιστικό κώδικα, που έρχονται σαν συνέχεια των ήδη σκληρών αλλαγών που έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια, αλλά και διεκδικώντας στοιχειώδη δικαιώματά τους στην καθημερινότητα εντός των τειχών.

Στόχος του κράτους είναι να επεκτείνει το δόγμα Νόμος και Τάξη, εντείνωντας την καταστολή και την σκληρότητα της φυλάκισης, θάβωντας ουσιαστικά τους ανθρώπους μέσα στα τσιμεντένια τείχη.

Ταυτόχρονα, οι ήδη άθλιες συνθήκες διαβίωσης, κράτησης και συμπεριφοράς που βιώνουν οι άνθρωποι εντός των φυλακών, συνεχώς και δυσχαιρένουν.

Οι αγώνες των κρατούμενων είναι αγώνες για ζωή, αξιοπρέπεια και ελευθερία και δεν μπορούν παρά να μας βρίσκουν στο πλευρό τους. Ο αγώνας για την κατάργηση και της τελευταίας φυλακής, ο αγώνας για έναν κόσμο που η τιμωρία, η καταστολή, ο σωφρονισμός, η στέρηση της ελευθερίας, τα βασανιστήρια δεν θα είναι πραγματικότα, είναι θεμελιώδες κομμάτι του αγώνα για έναν κόσμο ισότητας, αλληλεγγύης, ελευθερίας, εναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση και καταστροφή.

Ανοιχτή συνέλευση αλληλεγγύης στον αγώνα των κρατουμένων στις ελληνικές φυλακές:

Τρίτη, 3/10, στις 18:00, στην κατάληψη Παραρτήματος

Αναρχικές/οί

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1626783/