Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2023 στις 18.00

2 καλέσματα : 1 2

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους/ις προλετάριους/ες της Παλαιστίνης

Στηρίζουμε τη συγκέντρωση αλληλεγγύης στους/ις προλετάριους/ες της παλαιστίνης σήμερα Τρίτη 17/10, 18:00 Καμάρα.

Η επίσημη κήρυξη πολέμου από το κράτος του Ισραήλ ενάντια στον παλαιστινιακό λαό διαδέχθηκε την αιφνίδια ένοπλη επίθεση Παλαιστινίων της Χαμάς σε εδάφη κοντά στη Λωρίδα της Γάζας ανοίγοντας, ένα νέο κύκλο αιματοχυσίας στην περιοχή. Τα γεγονότα αυτά αποτελούν συνέχεια μιας μακράς ιστορίας 70 και παραπάνω χρόνων εποικισμού και επεκτατισμού από πλευράς Ισραήλ, αλλεπάλληλων δολοφονιών και βομβαρδισμών αλλά και του καθεστώτος απαρτχάιντ κάτω από το οποίο ζουν οι παλαιστίνιοι στη Δυτική Όχθη και στη Λωρίδα της Γάζας. Με τους νεκρούς να είναι ήδη χιλιάδες, το Ισραήλ να έχει κόψει την πρόσβαση σε νερό, ρεύμα, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στη Λωρίδα της Γάζας και το στρατό του ένα βήμα πριν τη χερσαία εισβολή στα εδάφη των παλαιστινίων, το μόνο σίγουρο είναι πως για άλλη μια φορά θα την πληρώσει το προλεταριάτο της παλαιστίνης. Κι αυτοί είναι οι άνθρωποι στους οποίους πρέπει να δείξουμε την αλληλεγγύη μας. Οι χιλιάδες βομβαρδισμοί αμάχων, το κλείσιμο νοσοκομείων, η αναγκαστική μετακίνηση πληθυσμού στη νότια Γάζα, οι συλλήψεις στη Δυτική Όχθη και την Ιερουσαλήμ και η ρητορεία από πλευράς αξιωματούχων του Ισραήλ είναι αχαρακτήριστες και συνιστούν την πιο μαύρη σελίδα στην ιστορία αυτής της συντελούμενης εθνοκάθαρσης. Η λυκοσυμμαχία Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ-Αιγύπτου ήδη ξεκαθαρίζει προθέσεις. Οι ενδεχομένως αναρίθμητοι πρόσφυγες που προκύπτουν από την επικείμενη χερσαία εισβολή θα βρουν κλειστά σύνορα παντού. Ο μόνος τρόπος να δείξουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας για να σταματήσουμε αυτόν αλλά και κάθε πόλεμο (για την ίδια μας την επιβίωση) είναι να αντιληφθούμε το ρόλο μας ως πολυεθνικό προλεταριάτο, να διαρρήξουμε την τόσο απαραίτητη για το κράτος εθνική ενότητα, να αρνηθούμε τη συστράτευση με το έθνος- κράτος μας και τις επιδιώξεις του, να πάψουμε να γινόμαστε βορά για τα θέλω ντόπιων (και μη) αφεντικών, να αντεπιτεθούμε στον πόλεμο που διεξάγει κάθε κράτος ανεξαιρέτως… αυτόν απέναντι στον εσωτερικό του εχθρό.

ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ, ΤΑΞΙΚΟΣ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ-ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟΣ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Αλληλεγγύη στο Παλαιστινιακό προλεταριάτο

Αλληλεγγύη στους Ισραηλινούς και απανταχού αρνητές στράτευσης και λιποτάκτες

Ανάρες - Ομάδα δράσης & αλληλεγγύης


ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ:

Τρίτη 17 Οκτώβρη στις 18.00 στην Καμάρα

Νίκη στα όπλα της αντίστασης - Λευτεριά στην Παλαιστίνη!

Μετά από 75 χρόνια διαρκούς καταστροφής, διαρκούς "Νάκμπα", 75 χρόνια όπου το κράτος - δολοφόνος του Ισραήλ, ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός, η ΕΕ, ο ΟΗΕ επιτίθενται άμεσα ή έμμεσα στο λαό της Παλαιστίνης, ο παλαιστινιακός λαός υψώνει ξανά το λάβαρο της Αντίστασης.

Τους τελευταίους μήνες, η πολιτική της μηδενικής ανοχής του κράτους - τρομοκράτη του Ισραήλ ειναι ξεκάθαρη. Οι σιωνιστικές αυταρχικές πολιτικές έχουν οδηγήσει σε αλλεπάλληλα πογκρόμ εναντίον παλαιστινιακών οικισμών με διωγμούς, κατεδαφίσεις και εμπρησμούς σπιτιών, τόσο στη Δυτική Όχθη, όσο και σε άλλες περιοχές, ενώ εκατοντάδες είναι και οι εκτελέσεις αγωνιστών, αλλά και απλών κατοίκων, οι μαζικές συλλήψεις, αλλά και η γενικότερη αναβάθμιση του "αντιτρομοκρατικού" νομικού οπλοστασίου κατά της αντίστασης. Πρόκειται ακριβώς για την επεκτατική αποικιοκρατική πολιτική του Ισραηλινού κράτους με τη συνυπογραφή του αντιδραστικού άξονα ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ που δολοφονεί όσους αντιστέκονται.

Μετά από τόσα χρόνια διαρκών εκτοπισμών, επιθέσεων, βομβαρδισμών και συνεχόμενων εποικισμών από το κράτος - δολοφόνο του Ισραήλ, οι μαχητές της Παλαιστίνης επιχειρούν από τα ξημερώματα στην ενδοχώρα του Ισραήλ με ένοπλες συγκρούσεις, μπαράζ εκτόξευσης ρουκετών, κατάληψη ισραηλινής βάσης και σημείων ελέγχου, με πρωτοφανείς απώλειες στον Ισραηλινό στρατό με δεκάδες νεκρούς, τραυματίες και αιχμαλώτους.

Την ίδια ώρα, το Ισραήλ βομβαρδίζει ανηλεώς με αεροσκάφη την Γάζα, στοχοποιώντας αδιακρίτως αμάχους, και αναπτύσσει στρατιωτικές δυνάμεις στα σύνορα, με τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου να συγκαλεί έκτακτη συνεδρίαση αξιωματούχων ασφαλείας, κηρύσσοντας την έναρξη χερσαίων επεμβάσεων στα εδάφη της λωρίδας της Γάζας.

Η τοποθέτηση του ισραηλινού κράτους ως τοποτηρητή του δυτικού ιμπεριαλισμού και των αμερικάνικων επιδιώξεων στην ευρύτερη περιοχή, όλα αυτά τα χρόνια, ουσιαστικά οδήγησε στη συσσώρευση ειδεχθών εγκλημάτων κατά των λαών της περιοχής και δίκαιης λαικής οργής, με αποτέλεσμα την επίμονη αντίσταση - εξέγερση και τελικά την αντεπίθεση του παλαιστινιακού λαού. Και σε αυτη την εξέλιξη, ο αραβικός κόσμος φαίνεται να συνενώνεται δημιουργώντας όρους ευρύτερης ανάφλεξης στην περιοχή. Οι εκρηκτικές απελευθερωτικές δυνάμεις που ξεσπούν αυτή τη στιγμή στα αραβικά εδάφη, οι ασύμμετρες συγκρούσεις και ο άτακτος πόλεμος μάζι με τη φαινομενική σύμπλευση κρατών και λαών της περιοχής, (Λίβανος, Ιράν, πολεμική ετοιμότητα Αιγύπτου, Χεζμπολάχ), δημιουργούν το πλαίσιο γενικευμένων μεταβολών και αλλαγών.

Από την άλλη, η Δύση, που όλα τα προηγούμενα χρόνια -αν δεν ήταν άμεσος συνεργός - σιωπούσε εκκωφαντικά στα συνεχόμενα εγκλήματα του σιωνιστικού κρατους, αυτή τη στιγμή συστρατεύεται στη καταδίκη της Παλαιστινιακής αντίστασης, φανερώνοντας ότι ο πραγματικός φόβος των καπιταλιστών - ιμπεριαλιστών είναι η εικόνα του καταπιεσμένου που εξεγείρεται απέναντι στον καταπιεστή του, μία εικόνα που δικαιώνει την επιμονή στην αντίσταση, η οποία εδώ και λίγες ώρες δίνει δύναμη και ελπίδα στους λαούς όλου του κόσμου.

Απέναντι στη θανατοπολιτική του ιμπεριαλισμού και του σιωνισμού και πλάι με τον παλαιστινιακό λαό που αυτή τη στιγμή σχηματοποιεί την έμπρακτη δυνατότητα των λαών να εξεγερθούν κόντρα στους δυνάστες τους, οι οργανωμένες ριζοσπαστικές δυνάμεις οφείλουν άμεσα να καταδικάσουν τα εγκλήματα του ισραηλινού κράτους και να σταθούν αλληλέγγυα στον λαό της Παλαιστίνης.

Η διεθνιστική αλληλεγγύη είναι το όπλο των λαών απέναντι στη λαίλαπα του ιμπεριαλισμού και του καπιταλισμού.

ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΝΤΕΛΟΥΜΕΝΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ!

ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο

★ Διαρκής Αγώνας για την ταξική απελευθέρωση