Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2023 στις 18.00

Συνέχιση της Απολογιστικής Διαδικασίας του Athens Indymedia

Σύντροφοι.ισσες.α,

Ως Διαχειριστική και Τεχνική Ομάδα του Athens.Indymedia καλούμε σε συνέχιση της απολογιστικής συνέλευσης του μέσου την Τετάρτη 25/10 στις 18:00 στην Α.Σ.Ο.Ε.Ε. (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών).

Λόγω της μεγάλης έμφασης που δόθηκε συγκεκριμένα στο ζήτημα των καταγγελιών, αποφασίσαμε να αναφερθούμε σε κάποια σημεία τα οποία εκφράστηκαν από συντρόφισσες/ ους/ια. Ο λόγος για τον οποίο το κάνουμε αυτό είναι για να υπάρξει μια πραγματική συνέχεια και εξέλιξη της κουβέντας στοχεύοντας στη κατάληξη κάποιων αποφάσεων σχετικά με τα ζητήματα αυτά, αν στον βαθμό φυσικά που αυτό είναι εφικτό.

Προβληματισμοί που τέθηκαν στη συνέλευση και συζητήθηκαν, έχουν να κάνουν με τη διαχείριση ανώνυμων καταγγελιών. Συζητήθηκαν τα φίλτρα τα οποία χρησιμοποιούμε ως ΔΟ σε καταγγελίες που εμπεριέχουν ποινικά ζητήματα, όπως επίσης και για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε όσον αφορά τις καταγγελίες έμφυλης βίας. Προβληματισμοί που απασχόλησαν ιδιαίτερα την κουβέντα έχουν να κάνουν με καταγγελίες που αναφέρουν όνομα, θίγοντας παράλληλα ποινικό αλλά και έμφυλο ζήτημα. Επίσης μεγάλο ερωτηματικό υπάρχει και για τη διαχείριση των κειμένων που έρχονται ως (αυτο)υπεράσπιση δημοσιευμένης ή μη καταγγελίας.

Λόγω της κινηματικής πραγματικότητας των τελευταίων χρόνων, με αρκετά μεγάλο πλήθος καταγγελιών να αναρτώνται δημόσια στο μέσο, της δυσκολίας που παρουσιάζει η διαχείρισή τους, αλλά και της έμφασης σε αυτό το ζήτημα που έχει δοθεί σε όλες τις διαδικασίες της 7ης ανοικτής απολογιστικής συνέλευσης του Athens IMC από τον προηγούμενο Δεκέμβρη που ξεκίνησαν, θεωρούμε κρίσιμο η απολογιστική συνέλευση να συνδιαμορφώσει και να καταγράψει ένα όσο το δυνατόν πιο συνεκτικό πλαίσιο διαχείρισής των δημόσιων καταγγελιών. Ως εκ τούτου, καλούμε τις ατομικότητες και τις ομαδοποιήσεις που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν, να προετοιμαστούν για το συγκεκριμένο ζήτημα ώστε να βοηθηθεί μια τέτοια διαδικασία όσο γίνεται περισσότερο.

Παραμένει επίσης υπαρκτό το πρόβλημα του πολύ μικρού αριθμού μελών της ΔΟ το οπόιο δυσχεραίνει τη λειτουργία του Athens IMC. Καλούμε ατομικότητες και ομαδοποιήσεις να βοηθήσουν δηλώνοντας ενδιαφέρον για συμμετοχή στη ΔΟ.

Φυσικά, στην συνέλευση μπορεί να τεθεί εκ νέου και οποιοδήποτε άλλο ζήτημα θεωρεί κάποιο άτομο ή ομαδοποίηση πως αφορά την λειτουργία του μέσου.

Το κείμενο του αρχικού καλέσματος: https://athens.indymedia.org/post/1621562/.

Συντροφικά, Δ.Ο. και Τ.Ο. Athens IMC

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/92309/