Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2023 στις 21.00

Bar οικονομικής ενίσχυσης της καλλιτεχνικής ομάδας του ΕΚΧ Σχολείο

🍸Bar οικονομικής ενίσχυσης της Καλλιτεχνικής Ομάδας του ΕΚΧ Σχολείο
⌚ Τετάρτη, 25/10, 21:00

📍Ακολουθεί το κείμενο παρουσίασης της ΚΑ.Ο.Σ.

"Μέσα στην καπιταλιστική βαρβαρότητα, την κοινωνική και εργασιακή εξαθλίωση, την αστυνομική βία, την υποτίμηση της ανθρώπινης ζωής και την αναζωπύρωση του φασισμού, μέσα σε πόλεις στείρες και αποξενωμένες υπάρχουν και αναπτύσσονται χώροι ανυποταγής, συλλογικοποίησης της δράσης, πολιτικής ζύμωσης, χειραφέτησης, πειραματισμού και πραγμάτωσης μιας κοινωνίας όπως την ονειρευόμαστε και όπως την θέλουμε. Σε μία περίοδο κλιμακούμενων επιθέσεων σε ελεύθερους κοινωνικούς χώρους και καταλήψεις εμείς επιλέγουμε να αγωνιζόμαστε, αντιστεκόμαστε, εκφραζόμαστε μέσω της τέχνης. Τέχνη για εμάς ίσον πολιτική, ίσον μέσο παρέμβασης και αλλαγής της κοινωνίας. Είμαστε μια καλλιτεχνική ομάδα που συστάθηκε για την υπεράσπιση και στήριξη της κατάληψης του Ελεύθερου Κοινωνικού Χώρου Σχολείο και των καταλήψεων γενικότερα. Αφορμή για την σύσταση της ομάδας υπήρξε η απειλή εκκένωσης και η διακοπή ηλεκτροδότησης του χώρου.

Αυτοοργανονώμαστε και δημιουργούμε συλλογικά με οριζόντιες διαδικασίες, μια τέχνη αντιεμπορευματική και ελεύθερα προσβάσιμη. Σεβόμενα το ένα τις ανάγκες του άλλου προσπαθούμε να αναπλάσουμε τον κόσμο που επιθυμούμε, να εκφράσουμε τις εσωτερικές μας ανησυχίες και να σταθούμε δίπλα σε κάθε καταπιεσμένο σώμα.

Αυτό είναι ένα ανοιχτό κάλεσμα προς όλα τα άτομα που αναζητούν τρόπους συνύπαρξης, συνδημιουργίας και κοινωνικοπολιτικής πράξης μέσα από τις τέχνες που διαθέτουμε το καθένα και όλα μαζί. "