Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023 στις 18.00

Συγγραφή ανοιχτού πλαισίου ενόψει της γσ σφ μαθ/τικού

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΦ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΥ, ΠΕΜΠΤΗ 2 ΝΟΕΜΒΡΗ, 13:30

Με την εγγραφή σου στη σχολή γίνεσαι μέλος του συλλόγου φοιτητ(ρι)ών Μαθηματικού. Όπως σε κάθε σχολή ο σύλλογός μας συγκροτήθηκε με στόχο της από κοινού λήψη αποφάσεων των φοιτητριών, στην βάση των κοινών αναγκών τους. Ο σύλλογος μπορεί να συζητά, να αποφασίζει και να δρα από ζητήματα που αφορούν τη φοιτητική ιδιότητα(ζητήματα σχολής, εκπαιδευτική αναδιάρθρωση, λέσχη) μέχρι την κοινωνία ολόκληρη( ακρίβεια, έμφυλο, μεταναστευτικό).

-Τι είναι η γενική συνέλευση (ΓΣ)

Η γενική συνέλευση είναι το ανώτερο όργανο του συλλόγου. Μια ανοιχτή διαδικασία στην οποία μπορούμε και είναι σημαντικό να συμμετέχουμε όλοι και όλες ώστε να συνδιαμορφώνουμε με βάση τις κοινές μας ανάγκες και να ζημωθούμε πολιτικά. Άνα τα χρόνια η γσ αποτελεί το σημαντικότερο όχημα του φοιτητικού κινήματος, είτε για μικρές διεκδικήσεις εντός της σχολής είτε για τη συμμετοχή και την κλιμάκωση σε κοινωνικούς αγώνες. Οι γενικές συνελεύσεις αποτελούν το χώρο όπου μπορούμε να συναντηθούμε και να σπάσουμε την μιζέρια του ατομικισμού και τις ιδιώτευσης που προσπαθεί να εγκαθιδρυθεί τα τελευταία χρόνια στα πανεπιστήμια. Μέσα από αυτές μπορούν να παρθούν αγωνιστικές αποφάσεις ενάντια στην υποτίμηση των ζώων και των σπουδών μας.

-Τι είναι ανοιχτό πλαίσιο

Στις γενικές συνελεύσεις παρεμβαίνουμε μέσα από την δομή του ανοιχτού πλαισίου με βασικό πρόταγμα την οργάνωση στη βάση. Προκειμένου να δημιουργηθεί το πλαίσιο, καλείται λίγες μέρες πριν τη γσ μία ανοιχτά καλεσμένη διαδικασία, όπου ο κόσμος που συμμετέχει συζητάει οριζόντια στη βάση της συνδιαμόρφωσης. Τα θέματα τα οποία αναλύονται προκύπτουν εκείνη τη στιγμή από τις ανάγκες των ατόμων και εφόσον συζητηθούν, οργανώνονται σε μορφή κειμένου το οποίο κατατίθεται στη γενική συνέλευση για ψήφιση. Εάν το σώμα της συνέλευσης ψηφίσει το ανοιχτό πλαίσιο, καλείται εκ νέου ανοιχτά μια διαδικασία, αυτή της συντονιστικής επιτροπής για την υλοποίηση των δράσεων του πλαισίου. Με αυτόν τον τρόπο προσπαθούμε να σπάσουμε τη λογική της ανάθεσης και να μην υπάρχει διαχωρισμός ανάμεσα στον κόσμο που παράγει τον πολιτικό λόγο και αυτόν που τον ψηφίζει και τον υλοποιεί.

Καλούμε σε συγγραφή ανοιχτού πλαισίου την Τρίτη 31/10 , στις 18:00 στο στέκι μαθηματικού και στη

Γενική Συνέλευση ΣΦ Μαθηματικού την Πέμπτη 2/11, 13:30

πηγή : email που λάβαμε στις 27 Οκτωβρίου 17h