Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2023 στις 11.00

2 καλέσματα : 1 2

Συγκέντρωση στο Πάντειο Πανεπιστήμιο

Καλούμε σε Συγκέντρωση στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Πέμπτη 2 Νοεμβρίου στις 11:00 ενάντια στην απαγόρευση φοίτησης που επιβάλλεται στον σύντροφο Γ.Ι. διωκόμενο για την υπόθεση 'σύντροφοι-συντρόφισσες΄.

Κάλουμε φοιτητές/φοιτήτριες, εργαζόμενους/ες, καθηγητές/ριες του Παντείου Πανεπιστήμιου να πάρουν θέση, στηρίζοντας τον αγώνα του συντρόφου.

Ακολουθεί το πολιτικό κάλεσμα, κοινή ανακοίνωση των συνελεύσεων αλληλεγγύης (Αθήνας-Πάτρας):

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ Γ.Ι. - ΚΑΜΙΑ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΦΟΙΤΗΣΗΣ

Τη Δευτέρα 2/10/2023 ανακοινώθηκε η πρόταση για απόρριψη της αίτησης του διωκόμενου συντρόφου Γ.Ι., που σκοπό είχε τη φοίτησή του στη σχολή πολιτικών επιστημών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Η απορριπτική πρόταση έχει ως σκοπό την επέκταση της άτυπης ομηρίας του συντρόφου, μέσω των εννιά περιοριστικών όρων που του έχουν επιβληθεί. Αυτή η πρόταση έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά από απορριπτικές προτάσεις, οι οποίες εξοντώνουν πολιτικά και κοινωνικά το σύντροφο.

Για εμάς πρόκειται για μια ξεκάθαρη επίθεση στον σύντροφο λόγω της αναρχικής του ταυτότητας, αλλά παρατηρούμε και μια αναβάθμιση των κατασταλτικών εργαλείων του κρατικού μηχανισμού απέναντι στον κόσμο που αγωνίζεται. Αρχικά, σκοπεύει στην απομόνωση του διωκόμενου συντρόφου και στη δημιουργία μόνιμων πλαισίων απαγόρευσης και περιορισμών. Δημιουργεί ένα καθεστώς που δεν είναι αναγνωρισμένο νομικά, μια «προποινή» εκτός των τοίχων της φυλακής. Η συγκεκριμένη τακτική του κράτους χρησιμοποιείται πρώτη φορά απέναντι σε διωκόμενους αγωνιστές, αλλά και σε διωκόμενους γενικότερα. Επειδή το καθεστώς άτυπης ομηρίας δεν είναι προφανώς θεσμικά αναγνωρισμένο, δεν υπάρχουν δικαιώματα και κεκτημένα για όποιον βρεθεί σε αυτό το πλαίσιο. Οι αποφάσεις της δικαστικής εξουσίας αντικαθιστούν τα τείχη των φυλακών.

Θεωρούμε ότι η απόφαση αυτή επιχειρεί να επιβάλει απαγόρευση φοίτησης του διωκόμενου συντρόφου ως έναν νέο δέκατο περιοριστικό όρο. Παραθέτουμε αυτούσια τα λόγια του συντρόφου, που αναλύει σε μεγαλύτερο βάθος το καθεστώς αυτό.

"...Μετά την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής, τον Αύγουστο 2023, αφού εισήχθησα και επίσημα στην σχολή Πολιτικών Επιστημών και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου, κατέθεσα, στο συμβούλιο εφετών δικαστών, αίτηση για άρση/ μεταρρύθμιση των συγκεκριμένων περιοριστικών όρων που εμποδίζουν την φοίτηση μου στη σχολή εισαγωγής. Στις 29 Σεπτέμβρη , ο εισαγγελέας, προτείνει την απόρριψη της αίτησης μου θεωρώντας ότι "..οι περιοριστικοί όροι είναι αναγκαίοι για να αποτραπεί η τέλεση νέων εγκλημάτων" .

Η πρόταση για απόρριψη της αίτησης μου, συνιστά μια πρωτοφανής -επιχειρούμενη- απαγόρευση φοίτησης σε διωκόμενο, που ούτε έχει καταδικαστεί, ούτε βρίσκεται προφυλακισμένος. Μόνη (νομική) περίπτωση να υπάρξει κάποια διαφορά και να γίνει δεκτή η αίτηση μου, είναι το συμβούλιο δικαστών να ανατρέψει την εισαγγελική πρόταση.

Βρίσκομαι στην παράλογη θέση να είμαι εκτός των τειχών της φυλακής χωρίς δικαίωμα να παρακολουθώ την σχολή την οποία έχω επιλέξει. Δημιουργείται το παράδοξο: αν βρισκόμουν σε εγκλεισμό πιθανότατα θα θεμελίωνα δικαίωμα εκπαιδευτικών αδειών. Οι 9 περιοριστικοί όροι, δημιουργούν μια γκρίζα ζώνη όπου κάθε προσπάθεια μου για μια ανάσα ζωής, εξαφανίζεται με κυνικό τρόπο σε κόλλες χαρτί, που τελειώνουν με το κλασσικό πια, "..απορρίπτει την αίτηση του κατηγορούμενου".

Η ζωή όμως δεν μαντρώνεται σε καθεστώτα εξαίρεσης, δεν φυλακίζεται στα "απαγορεύεται" δικαστών και εισαγγελέων. Το μόνο που καταφέρνουν με τις συνεχείς απαγορεύσεις και τον μόνιμο πλέον εκτοπισμό, είναι να αποδεικνύουν πόσο δίκαιοι είναι οι αγώνες των διωκόμενων και των κρατούμενων...."

ΟΙ 9 ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΜΗΡΙΑ

ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΒΑΛΛΟΜΕΝΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΦΟΙΤΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ Γ.Ι.

ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΘΕΣΗ ΟΙ ΠΡΥΤΑΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ-ΝΑ ΣΤΗΡΙΧΤΕΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΥ

Συνέλευση Αλληλεγγύης στους 4 διωκόμενους/η αναρχικούς/η για την υπόθεση 'Σύντροφοι-Συντρόφισσες'

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/92388/


ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ-ΦΟΙΤΗΤΗ Γ.Ι

ΚΑΜΙΑ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΦΟΙΤΗΤΗΣ

Τον Μάρτιο του 2020 συλλαμβάνονται τέσσερα άτομα, κατηγορούμενα για 57 επιθέσεις, και τα οποία, σύμφωνα με το Κράτος φέρονται να συμμετέχουν στην τρομοκρατική οργάνωση «Σύντροφοι-Συντρόφισσες». Με τα στοιχεία εναντίον τους να είναι ανύπαρκτα, οι επιθέσεις για τις οποίες κατηγορούνται σήμερα έχουν πέσει στις 3. Όλη αυτή η κρατική σκευωρία έχει στηθεί με στόχο τα αναρχικά ιδεώδη των τεσσάρων συντρόφων, τα οποία οι ίδιοι υπερασπίζονται συνεχώς μπροστά στα κρατικά όργανα καταστολής.

Το Κράτος, στην προσπάθειά του να καταστείλει τους αγώνες των καταπιεσμένων εναντίον του, έχει επιστρατεύσει μια σειρά από μηχανισμούς, με σκοπό την εξόντωση των αγωνιστών/-τριών. Ένας τέτοιος μηχανισμός είναι τα περιοριστικά μέτρα, τα οποία αποτελούν έναν ακόμη τρόπο απομόνωσης των εξεγερμένων από τη κοινωνία, και ψυχικής τους εξάντλησης. Στην περίπτωση ενός εκ των κατηγορουμένων της κρατικής σκευωρίας της υπόθεσης «σύντροφοι-συντρόφισσες», του κατηγορουμένου Γ.Ι., ο οποίος έχει περάσει μέσω των πανελλαδικών εξετάσεων στο Πάντειο πανεπιστήμιο στο τμήμα Πολιτικών Επιστημών και Ιστορίας, οι περιοριστικοί όροι έχουν φτάσει στο σημείο να του απαγορεύουν να εισέλθει στην Αττική και να φύγει από τον δήμο καταγωγής του, δηλαδή από την πόλη της Πάτρας. Έτσι, ο ίδιος δεν μπορεί να μεταβεί στην Αθήνα ώστε να πραγματοποιήσει τις σπουδές του, μόνο και μόνο επειδή είναι αναρχικός.

Η απαγόρευση φοίτησης του Γ.Ι, μέσω των περιοριστικών όρων που του έχουν επιβληθεί, δεν είναι κάτι το πρωτόγνωρο. Δεν είναι λίγοι οι αγωνιστές που έχουν στερηθεί το δικαίωμα στην παιδεία και στις σπουδές, λόγω τις εκδικητικής μανίας του Κράτους εναντίον των πολιτικών τους πεποιθήσεων, και δεν είναι λίγοι οι αγώνες που έχουν δοθεί και έχουν αποβεί νικηφόροι, με αίτημα την πρόσβαση στην παιδεία.

Οι πρυτανικές αρχές του Παντείου μέχρι στιγμής σε δημόσιο επίπεδο διατηρούν μια στάση παθητική μπροστά στην απαγόρευση φοίτησης του συντρόφου και συμφοιτητή μας. Ενώ οι ίδιες ανέφεραν πως θα εξετάσουν και θα φροντίσουν να επιλυθεί το ζήτημα, μέχρι στιγμής δεν έχουν κάνει απολύτως τίποτα για να βρεθεί σε καλύτερη θέση ο Γ.Ι. Θα θέλαμε να γνωστοποιήσουμε στην πρύτανη Κουλούρη και στις πρυτανικές αρχές ευρύτερα, πως ο εμπαιγμός δεν είναι μια αντιμετώπιση την οποία θα αποδεχτούμε. Όσο δεν γίνεται κάτι για να βρεθεί ο σύντροφός μας σε καλύτερη θέση, τόσο εμείς θα κλιμακώνουμε τις ενέργειές μας, μέχρι ο ίδιος να δικαιωθεί.

  • Στεκόμαστε αλληλέγγυα στους 4 συντρόφους της υπόθεσης «σύντροφοι-συντρόφισσες», οι οποίοι διώκονται λόγω των πολιτικών τους πεποιθήσεων.
  • Δίνουμε αγώνα μέσα κι έξω απ' τη σχολή για να αρθεί το καθεστώς ομηρίας του συντρόφου-φοιτητή Γ.Ι., και ο ίδιος να μπορεί να φοιτήσει στο Πάντειο

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΠΑΝΤΕΙΟ, 2/11, 11:00

ΜΠΑΤΣΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΠΡΥΤΑΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ - ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ' ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

Ελευθεριακό Σχήμα Παντείου

πηγή : https://www.facebook.com/permalink.php?story_…
πηγή : email που λάβαμε στις 29 Οκτωβρίου 14h