Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2023 στις 21.00

Συνέχεια της γενικής απολογιστικής διαδικασίας της Ανοιχτής Συνέλευσης Αναρχικών

Αλλαγή ώρας για τη συνέχιση της διαδικασίας γενικής απολογιστικής κουβέντας μας: Δευτέρα 30 Οκτώβρη, στο ΑΚΝ, στις 21.00. Στηρίζουμε την πορεία αλληλεγγύης στη συντρόφισσα Β., στις 19.00 στα Προπύλαια. Να σταθούμε στο πλευρό της συντρόφισσας! Καμία ειρήνη με το κράτος -& την αστυνομία


Η διαδικασία της Ανοιχτής Συνέλευσης Αναρχικών περνάει στο στάδιο της απολογιστικής διεργασίας, προκειμένου να επεξεργαστεί θέσεις και στόχους καθώς και την προοπτική της ανοιχτής συγκρότησης ως μέσου αγώνα. Για μας, η ανοιχτότητα της λειτουργίας ενός σχήματος που μπορεί να σηκώνει πολύμορφη θεματική αντικρατικού αντικαπιταλιστικού χαρακτήρα έχει μεγάλη αξία, ειδικά σε μια εποχή που τα όρια συνάντησης μεταξύ των ανθρώπων με τη θέληση να εκφράσουν από κοινού την έμπρακτη αντιπαράθεσή τους με το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα, είναι αρκετά στενά και περιορισμένα από την καθημερινή πολεμική γιγάντωση του εξουσιαστικού πλέγματος παγκοσμίως.

Για να ακονίζεται το τσεκούρι του αγώνα και να σμιλεύεται η θεωρητική ύλη, στο πλαίσιο της πρακτικής βάσης οργάνωσης πρωτοβουλίας κι αυτονομίας, ο απολογισμός είναι ένα αναγκαίο εργαλείο διεργασίας και κριτικής σκέψης πάνω σε πολιτικά ζητήματα λόγου και πράξης, τα οποία χρήζουν επεξεργασίας.

Γι' αυτούς τους λόγους, παραθέτουμε παρακάτω τους εξής άξονες-δείκτες:

1. Στόχοι που είχαν τεθεί κατά τη δημιουργία της συνέλευσης

2. Αποτελεσματικότητα της Ανοιχτής Συνέλευσης Αναρχικών ως προς τις στοχεύσεις της και τις γενικότερες ανάγκες (και κατά πόσον αυτή επιτεύχθηκε)

3. Κριτική - αυτοκριτική

4. Προοπτική για τη συνέχεια - διαθέσεις και προτάσεις

Καλούμε τις ατομικότητες και τα συλλογικά σώματα που συμμετείχαν οργανικά στη διαδρομή της Ανοιχτής Συνέλευσης Αναρχικών, στη συνέχεια της γενικής απολογιστικής διαδικασίας της ως τώρα λειτουργίας της, τη Δευτέρα 30 Οκτώβρη, στο ΑΚΝ, στις 20.00.

Ανοιχτή Συνέλευση Ⓐναρχικών

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/92384/