τι; : πορεία θεματική : 16χρονη

Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2023 στις 18.30

2 καλέσματα : 1 2

Αντικατασταλτική Πορεία

Αντικατασταλτική Πορεία, Δευτέρα 30/10, στις 18:30, από την Κατάληψη Παραρτήματος

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

Το βράδυ του Σαββάτου 28/10 στην πλατεία N. Ηρακλείου διεξαγόταν αντιφασιστική συναυλία που σχετιζόταν με τα καλέσματα για την ακύρωση της πανευρωπαικής φασιστικής φιέστας για τα δέκα χρόνια από την εκτέλεση των δυο ναζί καθαρμάτων της Χ.Α στο Ν. Ηράκλειο φασιστική. Μεσούσης της συναυλίας, ομάδα αντιφασιτ(ρι)ών πραγματοποίησε περιπολία στους δρόμους του Ν. Ηρακλείου. Η περιπολία κάποια στιγμή διασταυρώθηκε με αυτοκίνητα της Ο.Π.Κ.Ε. και οι μπάτσοι, δίχως την παραμικρή αφορμή επιτέθηκαν εναντίον των αντιφασιστ(ρι)ών τραυματίζοντας σοβαρά στο κεφάλι μια 16χρονη αντιφασίστρια, η οποία μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με έντονη την παρουσία Ο.Π.Κ.Ε και κρατικής ασφάλειας στον ευρύτερο χώρο του νοσοκομείου.

Όταν η είδηση έγινε γνωστή, στην Πάτρα πραγματοποιήθηκε άμεση, αντανακλαστική πορεία προς τη Γενική Ασφάλεια Πατρών. Οι μπάτσοι αιφνιδιάστηκαν από την ξαφνική παρουσία διαδηλωτών κι άρχιζαν να εκσφενδονίζουν χειροβομβίδες κρότου λάμψης. Οι διαδηλωτές αμύνθηκαν με πυροσβεστήρες και πέτρες, ενώ ένας μπάτσος τράβηξε όπλο και πυροβόλησε δύο φορές στον αέρα. σε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή με πολλές πολυκατοικίες τριγύρω. Στη συνέχεια ο κόσμος οπισθοχώρησε συγκροτημένα ως μπλοκ.

Δε θα αφήσουμε αναπάντητη την αστυνομική βαρβαρότητα, δε θα υποχωρήσουμε μπροστά στην κρατική καταστολή, θα τσακίσουμε τα κρατικά και παρακρατικά τάγματα εφόδου.

ΕΛ.ΑΣ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΡΟΥΦΙΑΝΩΝ, ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ ΚΑΙ ΒΑΣΑΝΙΣΤΩΝ

ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ, ΑΦΕΝΤΙΚΑ, ΦΑΣΙΣΤΕΣ

Προλέτ Accion, ταξική δράση για την αντεπίθεση στον κόσμο των αφεντικών και τη κατάργηση της μισθωτής σκλαβιάς / prolexetaccion@espiv.nexet

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1627324/


post image

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΠΟΡΕΙΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ 30 ΟΚΤΩΒΡΗ - 18.30 - ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ

ΕΛ. ΑΣ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΡΟΥΦΙΑΝΩΝ, ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ, ΒΑΣΑΝΙΣΤΩΝ

Το βράδυ του Σαββάτου 28 Οκτώβρη πραγματοποιήθηκε αντιφασιστική συναυλία στο σταθμό ΗΣΑΠ του Ν. Ηρακλείου στην Αθήνα, με αφορμή την αντιφασιστική κινητοποίηση που καλείται στην περιοχή την 1η Νοέμβρη ως απάντηση στην πανευρωπαϊκή σύναξη φασιστών.

Λίγη ώρα μετά τη λήξη της συναυλίας, πραγματοποιήθηκε από την περιφρούρηση της συναυλίας αντιφασιστική περιπολία στις γύρω περιοχές για να εντοπίσει ομάδα νεοναζί που φημολογούνταν ότι κινείται κοντά στο χώρο της συναυλίας, πράγμα το οποίο και έγινε. Τότε επενέβη η αστυνομία χτυπώντας με μανία την αντιφασιστική περιπολία με αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό 17χρονης αντιφασίστριας στο κεφάλι από αστυνομικά χτυπήματα. Η 17χρονη νοσηλεύεται μέχρι αυτή την ώρα σε κρίσιμη κατάσταση.

Στην πόλη της Πάτρας πραγματοποιήθηκε αντανακλαστική πορεία που ξεκίνησε από την κατάληψη Παραρτήματος και κατευθύνθηκε προς την ΓΑΔΑ. Η αστυνομία πιάστηκε απροετοίμαστη και άρχισε να ρίχνει κρότου λάμψης και δακρυγόνα. Ο κόσμος απάντησε με πέτρες και πυροσβεστήρες, ενώ ένας μπάτσος τράβηξε όπλο και πυροβόλησε δύο φορές στον αέρα. Στη συνέχεια ο κόσμος οπισθοχώρησε συγκροτημένα προς το Παράρτημα.

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ, ΤΑ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΑ ΤΑΓΜΑΤΑ ΕΦΟΔΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ

Αναρχική ομάδα "Δυσηνιος ίππος"