τι; : συνέλευση θεματική : 17 Νοέμβρη

Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2023 στις 18.00

Δευτερη ανοιχτη συνελευση συνοργανωσης για την 50η επετειο της εξεγερσης

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΝΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 50η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 18:00 ΑΣΟΕΕ Ενημερωτικό από την πρώτη συνέλευση συνοργάνωσης για την 50η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. • Έγινε παρουσίαση της πρότασης για συνοργάνωση μεταξύ των διάφορων ομάδων, συλλογικοποιήσεων, ατόμων και καλεσμάτων του ριζοσπαστικού κινήματος που θα βρεθούν στους δρόμους με αφορμή την 50η επέτειο από την εξέγερση. Η ανάγκη αυτής της κίνησης προκύπτει ως κοινή παραδοχή της τρέχουσας κοινωνικής και πολιτικής κατάστασης. Κατατέθηκαν θέσεις, σκεπτικά, προβληματισμοί και ερωτήματα. • Μπήκαν οι βάσεις για την διαμόρφωση ανοικτού πλαισίου συνοργάνωσης, το οποίο θα ανακοινώνεται και θα εμπλουτίζεται κατά τις επόμενες διαδικασίες. Από την επόμενη διαδικασία θα προκύψει μια πιο ολοκληρωμένη μορφή, με στόχο να έχει σχηματοποιηθεί πλήρως και να κλείσει, όσο πλησιάζουν οι μέρες του τριημέρου του Πολυτεχνείου. Τα βασικά μέχρι τώρα σημεία του: - αυτονομία στην βάση της κοινής ευθύνης και δέσμευσης, διατήρηση των επιμέρους χαρακτηριστικών. - ευρύτερες συνεργασίες σε γενικό και ειδικό επίπεδο. - επανοικιοποίηση των χώρων του Κάτω Πολυτεχνείου μέσα από ανοικτή και κοινωνική χρήση. - επικοινωνία και ανοικτότητα σε σχέση με τα επιμέρους πλάνα και ατζέντες. - πολιτική θέση αγώνα, για την οποία θα αναληφθεί συλλογικά η ευθύνη. - συγκρότηση ομάδων εργασίας για την προετοιμασία, την τεχνική υλοποίηση των αποφάσεων, την κοινή ζύμωση και τακτική κοινή εργασία εν όψει του τριημέρου του Πολυτεχνείου. Στην συζήτηση κατατέθηκαν προτάσεις για εκδηλώσεις, παρεμβάσεις και δράσεις προπαγάνδισης και προετοιμασίας για το τριήμερο. Προτείνεται να κατατεθούν προτάσεις για αφίσα ώστε να συσταθεί η πρώτη ομάδα εργασίας και να δουλέψει πάνω σε αυτές τις προτάσεις. Καλούμε τα συντρόφια, τις ομάδες και τις συλλογικοποιήσεις που αποτελούν ενεργό κομμάτι του κινήματος και των ευρύτερων ταξικών κοινωνικών πολιτικών αγώνων να συναντηθούμε στο κοινό τραπέζι διαλόγου και να συνεχίσουμε την κουβέντα συνοργάνωσης για την οργανωμένη και μαζική παρουσία μας στο Πολυτεχνείο. ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΝΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 50η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 18:00 ΑΣΟΕΕ

Ενημερωτικό από την πρώτη συνέλευση συνοργάνωσης για την 50η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

  • Έγινε παρουσίαση της πρότασης για συνοργάνωση μεταξύ των διάφορων ομάδων, συλλογικοποιήσεων, ατόμων και καλεσμάτων του ριζοσπαστικού κινήματος που θα βρεθούν στους δρόμους με αφορμή την 50η επέτειο από την εξέγερση. Η ανάγκη αυτής της κίνησης προκύπτει ως κοινή παραδοχή της τρέχουσας κοινωνικής και πολιτικής κατάστασης. Κατατέθηκαν θέσεις, σκεπτικά, προβληματισμοί και ερωτήματα.
  • Μπήκαν οι βάσεις για την διαμόρφωση ανοικτού πλαισίου συνοργάνωσης, το οποίο θα ανακοινώνεται και θα εμπλουτίζεται κατά τις επόμενες διαδικασίες. Από την επόμενη διαδικασία θα προκύψει μια πιο ολοκληρωμένη μορφή, με στόχο να έχει σχηματοποιηθεί πλήρως και να κλείσει, όσο πλησιάζουν οι μέρες του τριημέρου του Πολυτεχνείου. Τα βασικά μέχρι τώρα σημεία του:

- αυτονομία στην βάση της κοινής ευθύνης και δέσμευσης, διατήρηση των επιμέρους χαρακτηριστικών.

- ευρύτερες συνεργασίες σε γενικό και ειδικό επίπεδο.

- επανοικιοποίηση των χώρων του Κάτω Πολυτεχνείου μέσα από ανοικτή και κοινωνική χρήση.

- επικοινωνία και ανοικτότητα σε σχέση με τα επιμέρους πλάνα και ατζέντες.

- πολιτική θέση αγώνα, για την οποία θα αναληφθεί συλλογικά η ευθύνη.

- συγκρότηση ομάδων εργασίας για την προετοιμασία, την τεχνική υλοποίηση των αποφάσεων, την κοινή ζύμωση και τακτική κοινή εργασία εν όψει του τριημέρου του Πολυτεχνείου.

Στην συζήτηση κατατέθηκαν προτάσεις για εκδηλώσεις, παρεμβάσεις και δράσεις προπαγάνδισης και προετοιμασίας για το τριήμερο. Προτείνεται να κατατεθούν προτάσεις για αφίσα ώστε να συσταθεί η πρώτη ομάδα εργασίας και να δουλέψει πάνω σε αυτές τις προτάσεις.

Καλούμε τα συντρόφια, τις ομάδες και τις συλλογικοποιήσεις που αποτελούν ενεργό κομμάτι του κινήματος και των ευρύτερων ταξικών κοινωνικών πολιτικών αγώνων να συναντηθούμε στο κοινό τραπέζι διαλόγου και να συνεχίσουμε την κουβέντα συνοργάνωσης για την οργανωμένη και μαζική παρουσία μας στο Πολυτεχνείο.

Στο συνημμένο αρχείο βρίσκεται το αρχικό κείμενο καλέσματος.

ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ

ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ

Αρχεία:

platform_syn_17_Nov.pdf

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1627330/